Mi a véleményed az Angelika névről?
Az Angéla nem igazán tetszik. Az Angelináról meg mindig A. Jolie jutna eszembe és nem szeretem őt. Amúgy ezek nem rokon nevek. (Én is azt hittem, még mielőtt...) De most, amikor megnéztem, hogy mit is jelent az Angelika, láttam alatta az Angelinát és ott van, hogy az Angéla kicsinyítős továbbképzése. Szóval az a rokonneve ezek szerint.
ANGÉLA
- görög-latin eredetű; jelentése: angyal, követ, hírnök.
ANGELIKA
- latin eredetű; jelentése: angyali, angyalhoz hasonló.
ANGELINA
- az Angéla kicsinyítő továbbképzése.
Én cigányoknál az Alexandra nevet hallottam/hallom sokszor. Na azt én is bekönyveltem magamnak, hogy cigány név, nem is tetszik.
Sorozatban még nem hallottam Angelikát, bár lehet rossz sorozatokat nézek és a Dr. House-ban vagy a 13mas raktárban nincsenek ilyen argentin bögyöstehenek.
Őőő mi volt még.. Ja igen, az Angelikának semmi köze az Angéla névhez, azonkívül, hogy rokonnevek, de nem egymásból alakultak ki. (Vagyis egyik a másikból, na.) A kislányos kérdést azért tettem fel, mert az Angelika névhez egy szőke fürtös kislányt tudok elképzelni és mondjuk egy Angelika nevű banktisztviselőt vagy közgazdászt már kevésbé.. :S Pedig őszintén tetszik a név, csak nem akarok kitolni a gyerekemmel. A nevek becézéséért meg nem igazán vagyok oda, oké, ami úgy magában elég komoly, pl. Diána vagy László, azt becézem én is és szívesebben is mondom ki a becézett nevet, de egy ilyen nevet, mint az Angelika inkább egészben szeretem mondogatni.(Nem ismerek Angelikát amúgy, de ilyen név pl. az Erika is vagy a Melinda vagy a Gábor.)
Amúgy az mennyire számít, hogy a vezetéknév ő-re végződik és egy a betű jön utána. Rövid a vezetéknév, ezért is gondoltam egy hosszabb keresztnevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!