Miért nehéz elfogadni, hogy vannak emberek akik másképp csinálják?
Néha olyan meglepödött vagyok, hogy valakik egyszerüen nem bírnak csak a maguk gondozási, nevelési elveiken túllépni.
èpp nem rég botlottam egy fürdetös topikba, hát nem mindegy hogy minden nap vagy 2 naponta fürdetünk? Mindegyiknek meg van az oka miért teszi így.
Aztán a szoptatás...
Pont ugyan ez, nem mindegy, hogy szoptat valaki vagy tápszert ad? Mindenkinek meg van a saját oka miért lett úgy ahogy...
Aztán a hozzá táplálás. Nem mindegy hogy valaki 4 hósan vagy 6 hósan kezdi el?
Vagy a szülés ..
Stb...
nem az extrém dolgokra gondolok, de a gyereknevelés, gondozás annyira tág, és akinek van több, az azt is tudja, hogy már a másodiknál másképp alakultak a dolgok, másképp látta ö is a világot, és másképp jött ki a dolog.
Miért nem lehet egy kicsit tágabban látni a dolgokat.
Néha nekem is nehéz ám ez, de olyan sokszor találkozom extrém elvakult anyukákkal akiknek csak az a jó ahogy ök gondolják.
Ilyenkor mindig a kedvenc írásom jut eszembe:
Én amúgy nem szoktam elvakult anyukákkal találkozni, max. csak itt a gyik-en. De szerintem sokszor csak félreértik egymást az anyukák, illetve sokan gyorsan le is támadják az embert, úgy hogy nem is ismerik a hátterét a dolognak.
De hát ez az emberiség.
Ha sapka van rajtad az a baj, ha nincs az a baj.
Én egy dolgot már tudok: a gyereknek az lesz a természetes amit tőlem kap, ahogy én nevelem. Én meg magamhoz képes mindent megteszek érte. Másokra meg teszek magasról. Nagyon magasról. :)
Szerintem az első előtt mindenki azt hiszi, hogy:
"na majd én megmutatom, hogyan kell nevelni, nem olyan nehéz ez"
Az első után:
"nem értem, mi a bajuk, mikor nekem ez, meg ez bejött, akkor nekik is be fog jönni."
Második után:
"minden gyerek más, jobb nem kritizálni, mert te is beeshetsz ugyanabba a csapdába"
Minden idők kérdése. Mindenki rájön egyszer, hogy egy éremnek nem csak egy oldala van. Hát még a gyereknevelésnek. ;)
én itt a gyik-n azt látom , hogy az a mottó
HA az én gyerekem nem halt bele a tied sem fog....
Ez a cikk k.va jó:-))))
És milyen igaz.
Nekem is megvannak az elveim. Max tanácsot szoktam adni, és ilyenkor jönnek "okos" anyukák, és lehurrognak, hogy milyen egy állat vagyok. Erre sajnos én is felhúzom magam, mert tudom, hogy jól csinálom, és ilyenkor visszaszólok, mert nem bírom magamban tartani. Én az "óvjuk a gyereket mindentől" anyukáktól borulok ki.
Ilyan világot élünk, szlaví, ahogy a kínaiak mondják:-)
Valamennyire egyetértek veled, de azért nehéz amellett szó nélkül elmenni, amikor az anyukák veszélyes hülyeségekre beszélik rá egymást. Itt most nem arra gondolok, hogy ki hány naponta fürdet, napi hányszor megy le sétálni, főz neki vagy üvegeset ad stb. mert ez teljesen lényegtelen.
Viszont - elnézést - azon igenis eszméletlenül fel tudom magam húzni, amikor ide leírja valaki, hogy ő a pár hetes babáját hagyja órákig egyedül sírni a szobájában, hogy megtanulja, hogy éjjel alszunk. Vagy amikor kifejti, hogy tudja ugyan, hogy a verésen kívül más hatékony módszerek is vannak a rossz szokásokról való leszoktatásra, de neki nincs kedve magyarázni semmit, és az ütlegeléssel a saját tekintélyét kívánja felépíteni. (Volt ilyen!) Lehet, hogy nem vagyok elég toleráns, de az ilyesmiről azért hadd legyen már meg a véleményem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!