Van jogom ehhez?
4éves a kisfiam,apjával egy éve nem vagyunk együtt. gyerektartást csak az elején fizetett,aztán szinte csak 2-3hetente,most már végképp nem 3hónapja!
Máshol nem tudom megfogni csak a gyerekkel. Eltilthatom tőle? van ilyen jogom?
Az attól függ, hogy van e róla bírósági végzés...
Én azt mondtam neki annak idején, hogy csak akkor jöhet be a lakásba, ha előtte fizet.:))
HA rendes apuka, akkor úgyis fizet, hogy láthassa a gyereket, ha meg nem, akkor irány a bíróság.(egyébként ott 6 hónapra visszamenőleg kérheted az elmaradt gyerektartást)
Nem. A láthatási jog és a gyermektartás nem függ össze. Tehát attól, hogy ő nem fizet, neked kötelességed biztosítani a láthatásokat.
Természetesen neki meg kötelessége fizetni a gyerektartást, attól, hogy "csak" élettársak voltatok, még ugyanúgy viheted bíróságra az ügyet, és kérd, hogy ők állapítsák meg az összeget. Neked ehhez van jogod, eltiltani a gyerektől nem.
Nem. A gyerekkel NEM lehet. Elmész a bíróságra, és kéred a gyermekelhelyezés, ill. gyerektartás megállapítását. Ezután ha még ekkor sem fizet, akkor már jogi úton tudod tőle behajtatni, tehát a pénzt mindenképp megkapod.
Viszont ő is simán mehetne a bíróságra, hogy te tiltod tőle a gyereket. Mivel ezt akkor sem tehetnéd meg, ha egy fillért sem fizetne és évente 2-szer bukkanna fel csak.
így van ahogy írják, ehhez nincs jogod.
bocs az offért de érdekel, nálatok hetente kellett (volna) fizetni a gyerektartást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!