Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ódzkodnak az emberek a...

Miért ódzkodnak az emberek a homoszexuális párok gyermek-örökbefogadásától?

Figyelt kérdés

Hitetetlen nagy számban élnek olyan hetero!! családok, ahol a gyermek szörnyű körülményeknek van kitéve. Lelki/testi terror, szeretetszegény környezet, nem támogató, nem elfogadó családi környezet. Sok helyen még az alapvető szükségletek sincsenek meg.

Az emberek szabályosan lesz*rják ezeknek a gyermekeknek a sorsát, de ha egy meleg pár akar magához venni egy babát akkor mindenki háborog, hirtelen mindenkit érdekelni kezd egy vadidegen gyerek.

Pedig a másodlagos szocializációs intézményekben (óvoda, iskola) a szülői mintától eltérően is megtanulják, hogy fiúként vagy lányként viselkedjenek (pl. a kisfiú ne vegyen fel tűsarkút, a lány ne böfögjön az asztalnál).

Szeretetteljes, biztonságos, elfogadó és támogató család tagjai lesznek, a gyermek mentálisan és emocionálisan gazdag és kiegyensúlyozott. Ez miért rossz? Vagy miért gondolják azt az emberek, hogy akkor lesz egészségesebb egy gyerek, ha az alkoholista apa minden nap megveri, de van egy felesége és vele hál, minthogy két szerető, de azonos nemű szülő nevelné.

A szexuális életüket úgysem a gyerek szeme láttára űzik.

Homokos nem lesz, hisz ha a neveltetésen múlna akkor a hetero pároknak nem lenne meleg gyerekük.

A homoszexualitás eleve a társadalom által kreált negatív címke miatt minősül abnormális és deviáns viselkedésnek.

Miért? Nektek mi erről a véleményetek?

Kérlek ne hülye b*zik nyomorék g*cik, b*sszák egymás seggét stílusú válaszokat írjatok! Aki csak ilyet tud, az kérem tartsa meg magának

2011. nov. 12. 23:58
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
50%

Én nem jövök a "természet ellenes" szöveggel.

Én nem jövök azzal,hogy mert 2 férfi felállás nem egy család mintája..

De ha én lennék az örökbeadó gyerek minden idegszálammal tiltakoznék az ellen hogy egy homoszexuális pár fogadjon örökbe.(hacsak nem Elton John vagy George Michael akar örökbefogadni..

16/L

2011. nov. 13. 18:37
 32/42 anonim válasza:
0%

Nem mindegy,hogy lány párról vagy fiú párról beszélünk!

Egy lány pár ugyebár szülhet magának gyerekeket,és meg is teszik,ezek a gyerekek pedig nagy részben heterók lesznek,csak az értékrendjük lesz eltérő(nem fognak külsőségek alapján ítélni pl.).

Az,hogy ki milyen családmodellt lát,és később milyen ember lesz...a melegek sem azért melegek mert melegek nevelték fel őket,vagy hátrányos helyzetű családból származnak stb.Ezek sztereotípiák és nincs közük a valósághoz!

A meleg szülők is azt szeretnék leginkább,hogy hetero gyerekeik legyenek,ez nem nevelés vagy mit lát otthon kérdése!

Ennek ellenére én sem támogatom a férfi párok gyermek örökbefogadását,holott pl Terry Black gyermekei rendkívül kiegyensúlyozottan nőnek fel,amit bárki megirigyelhet.

2011. nov. 29. 21:41
 33/42 anonim ***** válasza:
19%

így is kevés a férfi, ami a női létszámra jut és még annak egy része homo is :(

elszomorító.

bocsi, csak meg kellett írnom.

2011. nov. 30. 19:51
 34/42 anonim ***** válasza:
73%

elolvastam a válaszokat, de inkább nem reagálok semmit, ez egy olyan téma, ahol nem lehet meggyőzni a másik félt

Én szeretnék majd egyszer gyereket, de sajnos nem sok esélyt látok rá. Nem hiszem, hogy 20 év múlva, olyan égőnek számítana, hogy valakinek melegek a szülei, sőt szerintem az örökbefogadott gyerek felnőtt fejjel hálás lesz azért, hogy nem árvaházban kellett felnőnie. Attól pedig nem kell félni, hogy utálni fogja a szüleit, mert biztos, hogy nem homofóbnak fogják nevelni...

A társadalom pedig változik, nem lehet előre tudni, hogy milyen lesz 10-20 év múlva. Azt se hitte volna senki 20 évvel ezelőtt, hogy idáig eljutunk. A következő generáció már sokkal modernebb gondolkodású lesz és szerintem már nem lesz annyira nagy ügy a homoszexualitás. Számomra az is felfoghatatlan, hogy most miért az... Ha nem nevelték volna belénk, szerintem senkit nem zavarna, hogy a másik mit és kivel csinál, na de mind1. Azért én szeretem az embereket, nem az ő hibájuk, hogy skatulyában élnek/nőttek fel.

F

2011. dec. 1. 00:17
 35/42 anonim ***** válasza:
18%

de vajon miért nevelték ezt belénk, miért nem volt elfogadva sohasem alapból a homoszexualitás?

szerintem itt lesz a kulcs valahol.

2011. dec. 1. 19:02
 36/42 anonim ***** válasza:
90%

de vajon miért nevelték ezt belénk, miért nem volt elfogadva sohasem alapból a homoszexualitás?

Ókori római és görög civilizáció mond valamit?

A kereszténység kezdte üldözni, mert az ő tanaikba nem illeszkedett és náluk megállt ott a tudomány, hogy két ember kapcsolatából gyereknek KELL születnie. A nagytudású egyház a fogamzásgátlót is tiltja. A pápa kb 5 éve tett egy körutat Afrikában és a kondom ellen kampányolt. A HIV fertőzött Afrikában...

Szóval igen, biztos az egyház álláspontja a hiteles.

2011. dec. 1. 19:07
 37/42 anonim ***** válasza:
36%

szóval anno az egyház ennyire befolyásolhatta az emberek gondolkodását, ami kihatna évezredekre? nem semmi mennyire lehet hülyíteni a népet.

amúgy én azt hallottam Afrikából ered az aids valóban, viszont a majmokat sújtotta először...de ez nem tartozik most a tárgyhoz, csak írtam.

2011. dec. 1. 19:52
 38/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Bocsánat, ha provokatívnak tűntem, csak szíven viselem a problémát:) Kicsit fel voltam villanyozva, mert a szemináriumon is ez a téma került előtérbe (ami szerencsés, mert épp az ellenzők táborába lettem beosztva, így az itteni válaszokból tudtam építkezni:)

Nem olyan céllal írtam a válaszaimat, hogy vitát gerjesszek!Csak próbáltam megcáfolni az elhangzottakat, hol sikeresen, hol sikertelenül:)

Szívesen várom a további kommenteket, ha valaki írna!

2011. dec. 4. 19:58
 39/42 anonim ***** válasza:
29%
Felesleges belekeverni az egyházat a vitába a homár védőknek. Minden normális értékrendű ember ellenzi őket. Ez az elfogadott állapot nem fog sokáig tartani ha jön majd valami katasztrófa ami megritkítja az emberiséget újra helyre áll a világ rendje de remélhetőleg e nélkül is megjön az emberek esze.
2011. dec. 4. 22:04
 40/42 anonim ***** válasza:
58%
utolsó, inkább téged ellenez minden normális ember
2011. dec. 4. 23:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!