Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki nem vesz...

Van itt olyan, aki nem vesz hatalmas ajándékokat a gyerekeinek karácsonyra?

Figyelt kérdés
Lassan már mindenhol ez a téma,igy az oviban is szóba került.Az egyik ismerösömmel futottam össze ott,és amíg vátuk a gyerkőcöket szóba került a téma.Ő elkezdte mondani,hogy gyerekenkét 15-20 ezret számolnak ajándékra(2 gyereke van). Mikor megkérdezte én mit adok lánykámnak elmondtam,hogy csak pár apróságot. Erre teljesen kiakadt,hogy én milyen sóher és zsugori vagyok a gyerekemmel. Ez tényleg igy van? Megszeretném tanítani már most arra,hogy a karácsony nem az ajándékokról szól. Tényleg baj ez? Amúgy babát kap,egy képes könyvet,kifestőt,színes ceruzát,plüss állatkát. Ez kevésnek számít? Úgy rámförmedt az ismerösöm,hogy kezdem azt hinni,hogy emiatt rossz anya vagyok.
2011. nov. 10. 14:40
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem tehetem meg, hogy drága dolgokat vegyek a lányomnak, inkább veszek használtan több apróságot (csini ruhát, plüss állatot), meg hozzá zsírkrétát, festéket, nyomtatok színezőt, rokonok ha kérdezik, azt mondom, mesekönyvet vegyenek, így megvan minden, ami egy krácsonyhoz kell. De nem ez a lényeg, hanem sztem tök fölösleges azzal foglalkozni, más hogyan csinálja. Ha lenne egy óriási lakásom külön gyerekszobával meg egy rakat pénzem, előbb-utóbb én is vennék a lányomnak egy csodaszép babaszobát (fából, nem rózsaszín műanyagból) meg hasonlókat. Nem is ezzel van a baj, csak azzal, ha a szülő a gyerekkel való foglalkozás helyett veszi a drága ajándékot. Nincs kedve a gyerekkel játszani, mert fáradt, meg inkább lemegy kondizni, meg amúgy is játsszon vele a bébiszitter meg a mittoménki, ő meg megnyugtatja a lelkiismeretét egy 50 ezer forintos hatalmas nagy tök fölösleges akármivel. És a másik szülőt próbálja rossz szanben feltüntetni, amiért az kevesebbet költ ajándékra (anyagi vagy elvi megfontolásból), ezzel is igazolni igyekszik saját magát. Szóval szerintem valahol elül érzi ő is, hogy nem jó, amit csinál, ezért támad téged.
2011. nov. 12. 12:57
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 15 hós a fiam, megtehetném, de én inkább azt nézem van e értelme, mert az olcsó vackokkal sokkal jobban eljátszik még, vannak drága játékai, de hát a drágám nem ár szerint játszik.
2011. nov. 12. 13:09
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy veszek a gyerekeknek játékokat Mikulásra és Karácsonyra is! Nem azért, hogyha más megkérdezi, hogy mit kaptak, akkor el tudjanak dicsekedni vele hanem azért mert egész évben nem kapnak semmi játékot éppen azért mert azt a Mikulásbácsi és a Jézuska hozza! Nyilván nem tízezrekről beszélek, de én mindeképpen rászánom azt a pár ezer forintot. Nálunk senkitől nem kapnak ajándékot, akkor legalább tőlünk.....Készségfejlesztő játékok lesznek!
2011. nov. 12. 13:13
 34/40 anonim ***** válasza:
12:02, el kell mondanod, hol van ez a turi!! egyszerűen muszáj megtudnom!!! :o) köszi!
2011. nov. 12. 13:14
 35/40 anonim ***** válasza:
Engem is érdekel az a turi.
2011. nov. 12. 13:15
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Valaki írta, hogy nem teheti meg, hogy olcsót vegyen, mert az vacak és aznap eltörik és a 30 ezressel meg az unokái is játszani fognak. Hát az én lányom alig játszik tőlünk örökölt játékkal, nem mert gazdagok vagyunk, hanem mert az évtizedek során a macik dohosak lesznek, az építőjátéknak elkallódik egyik-másik alkatrésze, plusz ma már sokkal jobban vigyáznak arra, mi kerül a gyerek kezébe, pl. nem nehézfémekkel teli festékkel festik be a fakockákat. És: sose volt többszáz négyzetméteres családi házunk, ahol 30 évig rakosgassuk a régi játékokat. Másrészt pedig az olcsó játék nem szükségképpen vacak, például ha annyira sok és nagy legót vesztek, hát a csanády utcában (XIII. ker) van egy játékturi, ott is lehet legót kapni, 30 ezerért kábé egy bevásárlókocsira való mennyiséget. Úgyhogy az érvelésed több ponton erősen sántít. Ne érts félre, nekem az a vélemyénem, mindenki azt vesz, amit akar, csak az indolkásod, ha már leírod, legyen olyan, ami megáll a lábán.
2011. nov. 12. 13:20
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

2,5 éves a lányom.Megkérdeztem tőle,hogy mit hozzon a Jézuska.Ő azt felelte,hogy karácsonyfát!!!Totálisan meghatódtam,hogy neki ilyen piciként ez a legfontosabb!

Ettől függetlenül kap egy hercegnős babát,és fésülhetős pónit.A kettő kb 5000 lesz.

De ugye mellette azért a fa,a szaloncukor,az ünnepi étel.-Ezekről se feledkezzünk meg,mert nem két fillér egyik sem!

Az egyik válaszoló linkelt egy lógó kezű-lábú cicáról képet,neki üzenem,hogy fantasztikus ajándék lesz,és le a kalappal a jó kézügyességéért!

2011. nov. 12. 13:58
 38/40 anonim ***** válasza:

NEM az a lenyeg h mennyit koltesz ra hanem az h mennyire elvezi vele a jatekot. Amikor en gyerek voltam en is barbie-t akartam es sokaig nem kaptam. Emlekszem az oviban ott konyorogtem az egyik kislanynak h a barbie lovanak a dobozat adja nekem, persze nem adta. Aztan amikor zsurra mentunk a szulinapos kislanynak volt lova, haza es kb 25 darab barbie-ja mind egy kupacon, bedobalva egy szekrenybe. Persze anyunak elpanaszoltam h bezzeg annak a lanynak mennyi van nekem meg egy sem. Az utan mar en is kaptam. es sokat jatszottam vele. Tehat neha megeri szerintem megvenni ha tenyleg nagyon vagyik ra gyerkocod.

Persze tulzasba vinni tenyleg nem jo.

De a Karacsonyt emlekezetesse lehet tenni kozos Sutisutessel, Fadiszitessel, Hogolyozassal nekem legalabis ezek maradtak meg a legjobban mig a karacsonyi ajandekaim nem nagyon remlenek.

2011. nov. 12. 14:26
 39/40 anonim ***** válasza:
A két érdeklődőnek üzenem, hogy a turi Baranya megyében van egy kis falucskában:)
2011. nov. 15. 10:26
 40/40 anonim ***** válasza:
Előzőnek: pontosabban? :DDD
2011. nov. 15. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!