Van itt olyan, aki nem vesz hatalmas ajándékokat a gyerekeinek karácsonyra?
Úgy gondolkodom,mint te.Nem vagyunk ugyan vallásosak,de a karácsonyunknak mégiscsak az a lényege,hogy a rohanó hétköznapoktól egy kicsit elzárkózva együtt legyen a család.Én is azt szeretném a fiamba nevelni,hogy nem attól "szeret" apa,és anya,hogy méregdrága ajándékokkal töm karácsonykor(pedig szerencsés vagyok,megtehetném),mint ahogyan az ismerősöd teszi.Alapvetően gyűlölöm,hogy ilyenkor év végén mindenki egymást taposva rohan keresztül a bevásárlóközpontokon,és egymásra licitálva ajándékoznak meg olyan rokonokat,akiket év közben megfojtanának.
Sajnos rettenetesen elfajzott már ez az ünnep sokaknak,de én megpróbálom helyes irányba terelgetni a gyermekemet.
Engem az mégjobban meglep, hogy le is mer a másik anyuka ócsárolni, vagyis rádförmedni. Micsoda bunkóság. Nem tanulta meg, hogy az ilyesmit az ember visszatartja ?
Kérdésedre, igen, mi sem szoktunk hatalmasat venni egyáltalán. Ők az értékét nem értik még, és amit gondolunk, tudunk, hogy szeretnének azt kapnak . Tavaly igaz a kisfiunk távirányítós darut szeretett volna, az elég drága már nekünk, de megvettük, és csak azt kapta. Lányunk több apróságot kapott. Nem volt féltékenység sem, hogy egyik többet másik kevesebbet, mert örültek szerencsére a sajátjuknak. Én is a szeretetet akarom előtérbe helyezni, nem az ajándék mennyiségét, és pénzi értékét.
Ha a tied azokat szereti amit terveztek amit itt írtál, akkor nehogy más más bunkóval foglalkozz, hanem, hogy te olyat veszel, amit a gyerek szeret. Ne hagyd magad legangolni a buta megjegyzések miatt.
Kozhely lesz:
A legnagyobb ajandek, ha megtanitod a gyermekedet arra, hogy eros jellemmel/enkeppel rendelkezzen es tudja letojni mas velemenyet. Ezt pedig nem penzzel ered el.
Válaszoltam arra az adventi kérdésre, szerintem félreértetted.
Ott arról van szó, hogy a karácsonyvárás közben minden nap kap a gyerek valami pici apróságot. Nem nagy dolgot! Egy kocka csokit, egy darab cukorkát, egy kis radírt, mit tudom én. Az egész arról szól, hogy kibontja reggel a csomagot, és van benne valami jelképes kis dolog, és ahogy fogynak a csonagocskák, úgy közeledik a karácsony. Nekem ez nagyon tetszik, épp hogy ad még egy kis varázst az adventi időszaknak, nem vesz el belőle. Nem arról van szó, hogy minden nap több ezer - vagy akár több száz - forintos ajándékot kap!
Egyébként mi sem veszünk a másfél évesünknek nagy dolgot, nem azért, mert bármit meg szeretnénk ezzel tanítani, hanem mert minek? Úgysem tetszik neki jobban, mint egy képeskönyv vagy egy doboz Duplo. Majd nézi a csillagszórót, meg játszunk vele sokat, tök jó lesz, már alig várom! :))
Első vagyok:
Mi egyébként nem csak a gyerekeknek, hanem családon belül sem adunk drága ajándékokat. Most például mindenkinek mondtuk a rokonságba, hogy pelenka, popsitörlő jöhet, mert sosem elég :)
Apukámnak egy új faliórát fogunk venni, mert a régi 2 hónapja elromlott, és lusta újat venni, anyukám kap egy üveggel a kedvenc borából, a nagymamám meg nagyon szereti az úgy nevezett "zöldkávét" neki majd ilyet veszünk. A párommal meg egymásnak apróságokat szoktunk adni, nekem úgyis az a legnagyobb ajándék, hogy Velem van :)
Alapjáraton pedig sütünk-főzünk, jókat eszünk, beszélgetünk, nevetünk, sosem az a mérvadó, hogy "na mi van a fa alatt".
Még mindig én:
Az adventi naptár szerintem is aranyos ötlet, és abszolút nem drága, mégis, nagy élmény egy gyereknek, hogy minden napra van egy "kocka csokinyi" izgalom :)
Ugyanmár, én sem kaptam soha olyan rengeteg ajándékot, de valahogy úgy is éreztem mindig, hogy én az ajándékaimnak jobban is örültem. Volt olyan osztálytársam még általánosban, hogy 150 ezer forintért kapott karácsonyra ajándékot, de nem úgy tűnt, hogy annyira értékelné.
A babaházas anyukának meg üzenem: Hűűűűű O.o Hát ti tényleg nagyon ügyes, kreatív szülők lehettek. Nem szerettem kicsi koromban babázni, de júúúj, annyira jó lehet az a ház.
Mivel itt mind kisgyerekes anyukák válaszolnak, tudtok nekem segíteni egy picit? Barátomnak van egy kis unokahúga, augusztusban volt 2 éves. Szeretnék neki csinálni egy ilyen cicát karácsonyra. [link] Szereti az ilyen lógós kezű-lábú plüssöket. Ez jó lenne neki? Adhatom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!