Van itt olyan, aki nem vesz hatalmas ajándékokat a gyerekeinek karácsonyra?
Na csak egyet, de az hatalmas volt (főleg hozzá képest) egy óriási labda volt. ;-)
Nem vagy rossz anya !! Szerintem te is tudod, hogy az nem ezen múlik. De legyél határozottabb, mint esetleg a hangulatodat befolyásolni hagyod mások butasága miatt.
Ne mások gondalatai alapján cselekedj, hanem amit te tartassz jónak. És amit leírtál az alapján rendesen gondolkozol.
Én még általános iskolás voltam (már 36 vagyok), de az oszifőm már akkor tudta, említette is, hogy nem kérdezi meg ki mit kapott karácsonyra, hogy senki nehogy rosszul érezze esetleg magát. Ilyesmit meg lehet beszélni a ovónővel, tanárral esetleg, vagy a gyerekben kell felépíteni egy határozottságot, hogy ő igenis örüljön annak amit kapott annak a kifestőnek stb. és legyen büszke rá.
Akkor én most az ellentáborba tartozom! Illetve úgy gondolom,hogy senkinek semmi köze ahhoz,hogy ki mit vesz.
Mondjuk én pont azt tapasztalom,hogy azt osztják ki, azt hülyézik le,aki drágább ajándékot vesz. Mert minek a gyereknek stb. És lehet,hogy még igazuk is van, de egészen addig, amíg én nem szólok bele más ajándékozási szokásaiba, addig az enyém sem érdekeljen senkit!
Kiakadni, megszólni bármely fél részéről bunkóság.
Én eleve nem értem,hogy miért kell ilyeneket kérdezni. Én speciel nem szeretek más pénztárcája túrkálni, de sokan igen.
Én még csak most fogok szülni és hála Istennek elég sok mindent megengedhetünk. Hú hány olyan beszólást kaptam én az elmúlt hónapokban,hogy na azt minek vettük meg, meg miért nem használtat vettünk stb. Már kerülöm az ilyen kérdéseket. De azt is viccesnek tartom,hogy néha már hazudnom kell dolgokról,hogy ne legyek kiosztva.
Igen, lehet,hogy a gyerekemnek is meg fogok venni egy-két drágább dolgot. De úgy gondolom,hogy az is az én dolgom lesz. Ha én nem szólok meg senkit, engem se szóljanak meg!
Egyet értek az utolsóval.
Nálunk a nagyik, dédi elárasztaná a gyereket... na de nem a szeretettel:( sok kacat, lom, nuku hangulat:(
Én hatalmas ajándékot szándékozom venni karácsonyra, valójában olyan 20-30 ezer forintért, szinte mindig annyiért veszünk, mert ami játékokat szoktunk venni, LEGO például, ennyibe kerül.
Nem szégyellném, ha 3 ezer forintért lehetne kapni, de nem lehet. Ennyi az ára.
Egyébként én fordítva legalább olyan butaságnak tartom, hogy valaki azért vesz olcsó cuccot, hogy elmondhassa, én nem veszek drágán ajándékot, meg a karácsony és a többi badarság.Azt veszek a gyerekemnek, amiről úgy ítélem meg hasznos, értelmes és örülne neki.
Egyébként mi nem állunk jól anyagilag, hogy megengedhessük magunknak a gagyi dolgokat.Ezért drága dolgokat veszünk és még az unokáink is használni tudják illetve később ha nem kell már, ugyanazon az áron évek múltán is eladható.
Sajnos nem engedhetjük meg magunknak, hogy olcsó, használhatatlan dolgokat vegyünk, ami aztán aznap össze is törik. És azt sem hogy ilyen alkalmakon kívül vegyünk játékot.
Elnézést, nem olvastam végig a válaszokat!
Én egy német turiból vettem ajándékokat a fiamnak. Mivel neki decemberben van a születésnapja is, arra is kell ajándék. Három éves lesz, kap kirakókat, puzzle-t, memória játékot, fa farm építőt, Thomas mesekönyvet, ami vetít is(ez magyar nyelvű), műanyag állatkákat, hatalmas tűzoltóautót minden felszereléssel. Ezek mind nagyon jó állapotú játékok, sok fa játék is van köztük. Mind dobozában van, alig voltak használva. Az egész került nekem 2000ft-ba. Sajnos én nem engedhetem meg magamnak, hogy drága játékokat vegyek, egyedül nevelem a fiam. Ez van, ettől még nem szenved hiányt semmiben, és bár sokan mondjak, hogy használtan ők nem vennének játékot a gyereknek, de ez nem érdekel. Az én fiam mindennek örül, még ha csak egy kis csokit is kap, szerencsés vagyok.
Nekem két éves múlt a Fiam,a Keresztfiam pedig 2,5 múlt.Már tavaly is és most is max. öt ezer ft értékben kapnak ajándékot.Nálunk ez úgy működik,hogy van a szűk család,amiben benne vannak a szüleim, tesóm, férje, keresztfiam,és mi hárman,valamint a dédi.mindenki öt ezer ft értékben kap ajándékot,amit összedobunk.ezen kívül a másik nagyszülőktől és a másik dédiéktől pénzt szokott kapni,azt eltesszük,és abból veszünk neki olyan dolgot,amire szüksége van,nemsoká pl nagy ágyat kap.
tőlünk így nem is kap külön ajándékot,de szerintem egy ekkora gyermeknek elég is ennyi érték,úgyis megvan mindene.rengeteg így is a játék,alig férünk tőle.
a Fiam még nem tudom mit kap,még messze van Karácsony
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!