Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok a babát így?...

Vállalnátok a babát így? Szerintetek nagyon ciki?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves és egy 4 hónapos babám, most pedig 4hetes terhes vagyok.....mit gondolnátok így Rólunk???Olyanok vagyunk mint a nyulak?Tényleg ciki ilyen korkülönbséggel vállalni gyerekeket?

A két nagyobb tervezett baba volt(direkt pici korkülönbséget akartunk hogy együtt nőjenek fel), a pici váratlanúl ért mint egy hideg zuhany.....

Tanácstalan vagyok........

Köszi előre is!!

2011. nov. 9. 20:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én nem ítéllek el, sőt én is nagyon szeretnék még egy babát, de a párom sajnos még nem akarja.

17 hós kisfiú anyukája

2011. nov. 9. 22:11
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szoptatás mellett így megfogant? Nem semmi.

Múltkor volt 3 gyerekesekkel kapcsolatos kérdés, kis korkülönbséggel, ott az egyik válaszoló azt írta: keltetőgép, az ilyen anya. Hirtelen ez jutott az eszembe.

Nehéz lesz, hisz a pici még nagyon pici és a 2 éves sem semmi.

Remélhetően ki tudod hordani és nem lesz baj.

Én személy szerint irigyellek.

Nekünk kettő van, párom többet nem akar. Sajnos.

2011. nov. 9. 22:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Másoknak ikrei vannak, mégis meg bírja oldani.

Tegyél arra, hogy mások mit gondolnak.

Amúgy én inkább tisztelnélek, hogy ilyen körülmények között is megtartod, és inkább megvetnélek, ha elveteted a babát.

Mi is babát szeretnénk, de még nem jön össze a második sem, pedig harmadikat is tervezünk.

2011. nov. 9. 22:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Csak azért mert ciki el ne vetesd! Ennél többet ér az élete, hiszen pont annyira a te gyereked mint a másik kettő!

Mit gondolnak mások? Mondd azt, hogy direkt így akartátok! :)

Egyébként 3 gyerek-re már jár a nagycsaládos kedvezmény, ingyen tankönyv, étkezési támogatás stb...

Az első év biztos kemény lesz úgyhogy kérj mindenkitől segítséget akitől csak lehet de imádni fogod mind a 3-at.

Nekem most 3 hónapos az első babám de már nagyon szeretném ha jönne a következő. Persze ez nem olyan mintha a 3. jönne de hidd el, hogy nem te leszel az első akinek így alakul az élete! Próbáld élvezni! :)

2011. nov. 9. 23:11
 15/18 anonim ***** válasza:
56%

Csak az első oldalig jutottam az olvasásban,addig a részig,hogy "lesz idő így egymásra?"

3gyermekünk van,2 év korkülönbséggel jöttek-tervezetten- a nagy carik bele a dolgokba,ő jól érzi magát,a középső roppant mód igényli a közelségem és az öleléseimet,a kicsi pedig 2 hónapos lesz lassan. Apuka egyfolytában dolgozik,segítség nuku.

Apukával imádjuk egymást,amikor csak lehet össze is bújunk,amikor este a gyerekek már ágyban vannak és apuka fürdik,be szoktam hozzá menni,ott beszélgetünk...

Szóval,ha a Párod nem ellenzi a terhességet,akkor ne félj senkitől és semmitől!! Az a fontos,hogy Ti mint család összetartsatok!!!

Bocs az off-ért,de én nem találtam olyan viccesnek a "mint a nyulak" hasonlatot,mert sok embernek így jut az eszébe beszélni a több gyermekesekről,ha nem tudnak róluk semmit : akár a nyulak! nem hiába,mennek a segélyekre!!

Sajnos sok embernek ez ugrik be-de szerintem ezeknek vagy nem lehet gyereke,vagy csak 1 van!-és irigyek!!!!

Ne foglalkozz az ilyen megjegyzésekkel! Én mindig azt mondom: ha tiszták a gyerekek és látszik rajtuk hogy anyuka foglalkozik velük,nevelve vannak,akkor nem elítélendő sok gyermeket vállalni-még ha "potya" gyerek is van köztük :-)

Én 4. ként "potya" gyerekként jöttem,és anyuékat kinevették,pedig a legkisebb tesóm is 5 évvel idősebb nálam. Anyám jól kinevette azt aki leszólta... (a leszólónak is 3 gyereke volt) majd egyszer a "kedves" ismerősnek is lett egy 4. gyereke :-) ezért beszólhatott- de neki "ciki" volt,mert a legkisebb fia úgy köszönt anno kicsinek (apámnak is) hogy "kapd be a fa..omat" Na,nekik ciki volt bevállalni még egyet!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

Üdv:25 éves 3gyermekes!

2011. nov. 10. 07:42
 16/18 A kérdező kommentje:

Én is 25 éves vagyok....:)

Köszönöm az eddigi válaszokat!!!

Azt hittem nagyon leszóló válaszok jönnek majd abból kiindúlva hogy én is olvasta a "keltető" féle kérdést...valami olyasmi volt A címe hogy 4 év alatt 3 gyerek?......

Nem tudom még mi lesz, de írok mindenképpen majd...

2011. nov. 10. 07:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Az én akkor majd 21 hónaposom mellé márciusban születik a tesó, 2 év sem lesz köztük. Mi hamar próbálkozunk is a 3.-kal, ez így van tervben, nagy családot szeretnénk, ez régi álmunk. Ha előbb csúszik be, mint azt gondoljuk, én csak boldog leszek tőle. Mindig vágytam egy meglepetésbabára, akit nem tervezünk, csak elfogadunk. De elfogadni is tudni kell, abban is nagy öröm van, hidd el!

Hogy ki mit gondol, én is megkérdeztem már a férjemet erről, és fel volt háborodva, hogy engem ez érdekel egy kicsit is. Igaza van. Ti vagytok egy család, felelős döntésekkel, amihez másnak semmi köze. Az új élet boldogság. Akik ezt leszólják, a saját házuk táján söprögessenek, mert a valódi problémák nem egy kistestvér születésével érkeznek, illetve vannak jelen a családokban... És igen, ez a csoda is 3 napig fog tartani. Meg esetleg az első évben megkérdezik párszor, hogy "hogy bírod". Na bumm. :)

A szervezés része biztos igényel sok-sok gyakorlatot, de bele fogtok jönni. Apára mindig kell idő, ő a másik feled, nem a gyerekeid. Ha erre tudatosan figyelsz, figyeltek, nem lesz baj! Csak okosan.

Én irigyellek jó értelemben, sok boldogságot!

17 hónapos kisfiú és 23 hetes pocakmanó 26 éves anyukája :)

2011. nov. 10. 14:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak csodálni tudom az ilyen anyukákat, családokat. Szerintem nem ciki és aki megszól az nem normális, vagy csak simán féltékeny.
2011. nov. 10. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!