Rosszul döntöttem, hogy szültem?
Egyszerűen már nem bírom..
Lányom 10 hónapos lesz, és már nagyon nehezen viselem el!
Most tanult meg totyogni, pár lépést már sétálgat.Folyamatosan pakol, de hiába rakok ki neki játékot, nem foglalkozik vele.Konnektor, lábasok, távirányító,kés, villa, olló.Szóval minden ami veszélyes.Hiába pakolok el mindent, akkor is talál valamit!
Folyamatosan hisztis.Ha egyedül hagyom, mert főznöm kell jön utánam, folyamatosan útban van, ha arrébb rakom, akkor üvölt.Kipakolja az edényeket, és ma is majdnem kitörtem a nyakam.Folyamatosan mozog, és ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarj már is hisztis...
Mióta megszületett, azóta egy valóságos akarat tömeg!
Mostanában csíp, karmol, rugdos.
Pelenkázni már nem tudom a pelenkázón, mert lefordul, most az ágyon a lábam közé fogom, de szét rúgja a mellemet, forog, sír...Pelenkázás előtt már össze ugrik a gyomrom.
Na az altatás.Az egy agyrém.Se mellettem, se a karomban, se simogatva se sehogy nem volt soha hajlandó elaludni.Így megy a kiságyba és ordítva alszik el.Hiába simogatom mondjuk egy órán át a kiságya mellett állva, mert kipróbáltam, ugyan úgy ordít ha kimegyek!Próbáltam már mellém fektetni, akkor meg menne, mászna, üt ver, múltkor majdnem ki fojt a szemem, olyat be vert.
Úgy érzem, hogy rossz anya vagyok.Többet vagyok feldúlt, mint boldog.Én ezt nem gondoltam, hogy ilyen nehéz.Ismerek más babás anyukát, de nekik a gyerekük egy angyal.(bár lehet ezeket a dolgokat nem mondják el..)
Néha elmennék több várossal arrébb ki kapcsolt telefonnal egyedül, csak, hogy ne legyek már a saját gyerekkel.Pedig imádom, annyira büszke vagyok rá.
Párom nehéz fizikai munkás, nem igazán segít itthon semmiben, csak hőbörög, hogy milyen kupi van..Pedig reggeltől, egészen addig míg haza jön, főzök, mosok takarítok, csak nem látszik semmi. :(
Már semmihez sincs erőm, egyedül akarok lenni..
Egyszerűen már elegem van...
na, utolsó tanács: olvassál az életkori sajátosságokról, ha tudod, hogy a babád milyen korszakban van, és normális, hogy így viselkedik, te is könnyebben fogsz hozzáállni.
Az ő csípéseit, rúgásait ne hagyd, fogd le és közöld, hogy nem szabad, szigorú arccal.
Köszönöm az eddigi gyors válaszokat!
Mindegyik válasz hasznos!!
Tényleg túl kell lendülni ezen, ez így van, csak nap nap után elég nehéz.Mindenkitől messze vagyunk, de a család felfogása se a legjobb.Nálunk az a menő, hogy mindenki oldja meg az életét..
Páromat már fenyegettem, hogy itt hagyom 1 hétig, aztán néz.Nem mond semmit.De végül is nem is várom el, mert hajnali 3kor kel, és van mikor 4-5-ig haza sem jön.De volt már, hogy 8kor esett haza.Neki is néznem kell az igényeit.
Megpróbálom össze szedni magam.Pénteken jönnek hozzánk rokonok, mert mennünk kell valahova párommal 2en, és problémás lenne vinni a lányomat.Hát a akkor kicsit jobban leszek, hisz 1 napig csak a párommal leszünk.Remélem segít..
Köszi mindenkinek, lelket öntöttetek belém! :) ha másért nem, legalább ezért érdemes volt kiírni a kérdést!!!
Szerintem a mindennapos házimunka és babázás igen idegőrlő. Nálunk is a férjem hazajön és már nincs energiája gyerekezni, viszont szombaton az egyiket mindig elviszi du. anyóshoz és ott elvannak a fiúk a kertben.
Szerintem legyél kicsit lazább, nem kell egész nap takarítani, inkább próbálj meg lenyugodni és ülj le a földre a gyerek mellé. Ha nyugodt vagy, ő is az lesz. azért vagy otthon, hogy a gyerekkel foglalkozzál, nem házicselédnek. A fizetésedet, a gyedet is azért kapod, hogy a gyereket gondozd, mondd meg a férjednek is. Szerintem elég kétnaponta főzni, porszívózást a gyerekeim imádják, rendet rakni meg elég napi 1*. Mosni meg nem nagy cucc, mert a gép kimos.
Figyi: egyedül vagyok, segítség nélkül, műtét lett a szülésből, de az első naptól mindent egyedül csinálok itthon. Lecipelni a babakocsit az emeletről, séta napi 2 órahossza, bla-bla-bla.
Le sem írom miből állt a napom, hogy mindig minden tip-top legyen, csillogjon a lakás, kaja, tiszta ruha, vasalt ing, illatos, friss lakás legyen mindennap....
A lényeg, hogy ez ment egy negyedévig, majd azt mondtam a feérjemnek: Mától az ingjeidet te vasalod! Én minden mást megcsinálok, de ezzel az eggyel hatalmas megkönnyebbülésem lett :)
A lakást pedig nem nyalom körbe minden nap, csak kb. heti 2X. (törölgetés, porszívózás, felmosás).
És NEM főzök minden nap, csak hétvégén!
(Hétközben csak ha megkívánunk vmit, hirtelen ötlettől vezérelve:))
Akit zavar, segíthet! Aki nem segít, az meg ne kritizáljon, nem kötelező ide jönni! Ennyi!
Kedves 81%.
Teljes mértékben igazad van, mostmár érzem, hogy pihennem kellett vona. NAp, mint nap becsípődök, mindenem fáj...:(
Csak tudod, meg akartam mutatni mindenkinek, hogy milyen ügyes vagyok, hgy mindent egyedül megcsinálok......mostmár látom, jobb lett volna, ha nem ezzel foglalkozom.
Nem hiszitek el, de elalvásig a válaszaitokon gondolkoztam.
Tegnap el mentünk vásárolni hármasban, párom, lányom és én.Meg jött a kaja jegy, azt költöttük el.De lényegtelen.Lányom ezeket élvezi nagyon, mert embereket lát, élvezi ha beszélnek hozzá, meg a játékosztályon is meg szoktam állni vele, hogy mutogassak neki dolgokat.Szegény eléggé kifáradt, pont úgy jött ki, hogy az uzsiját ott kapta meg, és utána elég nyügi volt.Pedig csak ebéd után szokott aludni, és így is indultunk el, amikor fel kelt!Mire haza értünk már kész hiszti volt, mondjuk már ment a híradó.Én gyorsan neki álltam valami vacsorát csinálni, mert nem volt időm napközben.
Hát a lányom vigasztalhatatlan volt, folyamatosan üvöltött.Párom kihozta a konyhába, és lerakta nálam.Mondom köszi.
Ebből is látszik, hogy én egész nap hallgatom a hisztit, de ő 10 percig sem viseli, és még is én vagyok a h.ülye..
De nem baj, arra gondoltam, amiket írtatok.Végül is van egy egészséges, szép, nagyon ügyes lánykám, akire nagyon büszke lehetek.És lehet, hogy ez az akaratosság ha meg marad neki, még a hasznára is válhat az életben.
Ja a főzés.
Én abban nőttem fel, hogy anyám nem főzött minden nap, én így szoktam meg, és ezt is csinálom.Mikor még nem volt babánk akkor is csak heti 3-4szer főztem.Pedig imádok sütni,főzni.
Mindenkinek köszönöm a pofon csapós sorokat.Teljesen igazatok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!