Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az én életkörülményeim olyanok...

Az én életkörülményeim olyanok, amiért például egy védőnő rámszabadíthatja a gyámügyet? (Hosszú leírás, mondjatok véleményt)

Figyelt kérdés

A nyers szituáció pontokba szedve:

- saját ház (hiteles), földszint rendbetéve (konyha + szoba): 50%-ban új bútorok, a konyhában víz, mosó-mosogatógép, rendesen felszerelt, csempézett konyha, hőszigetelő nyílászárók, padlócsempe a konyhában van, a szobában parketta nincs, csak PVC. Tisztaság, rend, cserépkályha, meleg, egyetlen ajtófélfa mellett van egy fal félig megcsinálva, mert a biztosítéktáblát ki kell cserélni és új villanyvezetékeket vezetni a régi helyett, ezért egy villanykapcsoló lóg a levegőben (gyerek nem éri el, nincs veszélyeztetve, biztonságos ránézve).

- manzárd szétszedve, átalakítás előtt, köztes fal kiverve, régi ablakok vannak, cuccok, amiknek helyük nincs, dobozolva, a körülményekhez képest rend és tisztaság, deszkapadló félig lerakva. Irodaként működik, van PC, laptop, nyomtató (2), villanyfűtés, férjem vállalkozó, az ő irodája

- udvar üres, nincs leaszfaltozva, ezért poros (a földszint porosabb, mint a manzárd emiatt), virágágynak helye még nincs

- fürdőszoba még nincs, de már készülőben az építkezési engedély fürdőszobára, éléskamrára és még egy szobára

- jó autó

- a 2 éves gyermekem tiszta ruhákban jár, minden nap fürdik kiskádban, mindene megvan

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert épp most vesztem össze anyámmal, hogy milyen trehányak vagyunk és veszélyeztetjük a gyereket, mert a villanyvezetés nincs rendesen megcsinálva és különben is hogy lehet így élni, és ha kijön egy orvos/védőnő, ránkszabadíthatja a gyámügyet veszélyeztetés miatt. Nagyon összevesztem vele. Terhes vagyok a 2. babával, azért vállaltuk be, mert látjuk a lakásépítésben a fényt az alagút végén, szépen élünk, szépen öltözködünk, szépen neveljük a gyereket. Csak anyám kikészített idegileg, megmondtam neki, hogy várjon már még 6 hetet (32 hetes vagyok), hogy szüljek meg legalább, ha lecs.szést akar, ne őmiatta induljon be hamarabb a szülés.

Megjegyzem, az én józan paraszti eszemmel ezek a körülmények még nem olyanok, hogy a gyámügyet rámszabadítsák, de kérlek, mondjatok ti is véleményt:)

2011. nov. 1. 11:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én egyszer direkt megkérdeztem a védőnőt, hogy volt-e már olyan, hogy nem engedett haza babát a kórházból a családi körülmények miatt.

Azt mondta, egyetlen egy ilyen esete volt, egy téli babánál, ahol nem volt ablak a házban, ahova hazavitték volna.

Amúgy nem tudom,nálatok hogy volt, de mielőtt a fiam született, egyszer volt itt a védőnő (pedig normális, tök birom) jóformán körül sem nézett, a gyerekszobát úgy kértem meg, hogy nézze már meg.

2011. nov. 1. 15:53
 12/14 A kérdező kommentje:
nem Magyarországon élek, így védőnő nincs (azért írtam, mert nálatok van). A gyermekorvos jön ki a kórházból hazajövetel utáni napon, de a fiamat még nem ebbe a házba hoztam haza, ezért ezt a házat nem látta. De ismer minket, nem vagyunk neki idegenek.
2011. nov. 1. 16:26
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudom a védőnő mit fog szólni, nekünk azt mondta, hogy olyan helyeken lehet probléma, ahol nincs folyóvíz, fűtés ilyesmik.

Megértem, hogy nem tetszik, hogy az anyukád beleszól, tényleg nem az ő dolga, de én se vállalnék be gyereket, főleg nem másodikat ilyen körülmények közé. Hogy tisztálkodtok? Hol WC-ztek?

Tudom nekem sincs semmi közöm hozzá, csak érdekel. Lehet én vagyok egy elkényeztetett liba, de elég nehéznek képzelem el a hétköznapokat fürdőszoba nélkül. Én inkább meglennék laptop/nyomtató/net/tv nélkül mint fürdő nélkül.

2011. nov. 1. 17:33
 14/14 A kérdező kommentje:

kedves utolsó

Nem fogom elárulni, hogy tisztálkodunk, ezt a fantáziádra bízom:). Azt viszont elárulom, hogy 2 WC-nk is van. És kettőnk közül lehet, hogy épp én vagyok az elkényeztetett liba, de én nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni a kényelmemért. Nem megyek albérletbe, anyóshoz, anyámékhoz, bárkihez csak azért, mert a saját házunk nincs rendben, hogy aztán beleszóljanak abba, hogy mit hogyan csinálok. Szerencsére a férjem partner ebben. Megszoktam. Nem mondom, hogy nem lennék el én is inkább net/laptop stb nélkül a fürdőért cserébe, de ezek a cégnek alapkövetelményei, nem attól lesz fürdőszobám, hogy nem fizetünk netet, hanem attól, hogy a net/laptop/stb segítségével a férjem pénzt csinál, amit addig forgatunk vissza, míg nem lesz belőle annyi, hogy fürdőt építhessünk belőle. Ezt nem értik meg sokan, főleg, akik nincsenek ebben a helyzetben. Egyébként azzal, hogy nincs fürdőnk, nem a gyermekeimet rövidítem meg (megette a fene, ha addigra sem lesz, mire a bilizést WC-zésre leváltjuk), hanem a saját életemet bonyolítom, nem 23, hanem 24 órakor fekszem le este. Ez őket nem befolyásolja, ezért nem is téma az, hogy nem vállaltam volna be őket (egyéb okai is vannak, de ezek most nem ide tartoznak) csak azért, mert nincs kész a ház. Úgy érzem, az értékrendem teljesen normális, csak néha nem olyan tempóban haladnak a dolgok, ahogyan eltervezzük:S Remélem, ez az utolsó telünk ilyen körülmények között és jövőre készen lesz a ház többi része:)

2011. nov. 1. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!