Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy férfi miért nem döntheti...

Egy férfi miért nem döntheti el, hogy akar-e gyereket vagy sem? Ez olyan igazságtalan.

Figyelt kérdés
Míg egy nő eldöntheti, hogy megtartja, elveteti, örökbe adja, bármi, addig a férfi ha nem szeretne apa lenni, miért nem teheti ezt meg? Ha "becsúszik" a baba, és a pasi azt mondja, hogy ő ebből nem kér, akkor miért kötelezhetik mégis gyerektartásra, meg követelőzhetnek vele szemben? Annyi ilyet látni, hallani, hogy a pasi lemond nem szeretné, de a nő egyedül is vállalja, aztán meg vagdalkozik, hogy itt a gyereked, még nem is látogatod, stb. De hát a pasi megmondta, akkor miért kell ez?
2011. okt. 11. 08:31
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem az anya kéri a közreműködést, hanem a gyereknek van rá joga. Az anya dönthet úgy, hogy nem kér az apából, de ettől még a gyerek később is az apja fejére boríthatja, hogy nem volt apa - teljesen jogosan.

Amúgy igazad van kérdező, ez igazságtalan. DE: minden felnőtt ember tisztában van azzal, hogy ha szexel, akkor abból biza lehet gyerek. Még védekezés mellett is, hiszen 100%-os védekezés nincsen.

Igy ha szexel, akkor viselje a következményeket.

2011. okt. 11. 13:13
 12/29 sumergo ***** válasza:
80%
Dönthet. Ha nem tud mit kezdeni egy védekezés mellett fogant babával, akkor inkább verje ki, abból biztosan nem lesz gyerek. Felnőtt ember, gondolja át, aztán cselekedjen.
2011. okt. 11. 18:40
 13/29 anonim ***** válasza:
27%

Sziasztok!

Elég Érdekes felfogású emberek vannak itt ahogy látom...sajnos!

Szerintem egy gyermek vállalását, más néven a családalapítást nem döntheti el egy ember. Eleve apa nélkül milyen családról beszélünk?? A legfontosabb, hogy védekeznie a nőnek kell, -nem tudom kitől hallottátok, hogy a férfiaknak- könyörgöm legalább nekünk nőknek legyen már egy kis felelősségtudatunk!!! Aki az abortusz esetleges szövődményeivel próbál takarózni annak üzenem, hogy semmivel sem kockázatosabb, mint bármilyen más rutinbeavatkozás, persze egy mandulaműtétnek, vagy akár egy foghúzásnak is lehetnek szövődményei...kb akkora eséllyel, mint a sajnálatos abortusznak, mivel a mi korunkban jóval kíméletesebb módszereket alkalmaznak, mint régen. Bár nem vagyok a pártján sem, /nem is fordult elő még velem , mert mindig gondoskodtam a kellő védelemről...ugye, nem bíztam egy férfire...!!!/ de egy normális ésszel gondolkodó nő nem tesz tönkre három életet, gondolom ezért találták ki ezt a nem túl humánus megoldást! Ha meg bevállalja, akkor vállalja büszkén és ne követelőzzön, de szerintem aki a saját maga boldogságáért vállal gyereket és tényleg a lelki oldalát veszi alapul, az nem fog az apánál dörömbölni...Aki meg nem ezt teszi, annak nem a gyermek kell, hanem az apja...az azért szüli a gyereket, hogy egy életre magához láncoljon egy embert. Na az nem fog lekopni soha, ő az akit sajnálni kell, mert egyedül neveli a gyerekét, mert az apja nem vállalja fel és ezt az élet minden területén elő tudja húzni /aduász/ na ezt a kis csöppséget lehet is sajnálni, mert az anyja mindig bunkósbotnak fogja használni. Na az ilyen nőknek gratulálok és soha nem fogom őket sajnálni...ne is csodálkozzanak, hogy boldogtalan a terhességük -pedig egy nő számára nincs is boldogabb időszak, na ezt ők nem fogják megtapasztalni- nekik boldogtalan lesz az életük, és sajnos a gyermekük is...aki nem is tehet semmiről. Ha mégis így sikerül megfogni egy férfit -mert gyengébbeket lehet- azok se számítsanak csodára!!! Az ilyesmi teljes mértékben elítélendő!!! És nem értem hogyan tudnak ezzel egyesek egyetérteni!!!

2011. nov. 1. 20:16
 14/29 A kérdező kommentje:

Teljesen egyetértek az utolsóval, de sajnos nagyon sok ilyen nő van. Én a Kovács Lázár féle eseten vagyok nagyon ledöbbenve, szerencsétlen gyereket annyira sajnálom, és akármilyen riportban szerepel az a ribanc, a gyerek mindig ott van vele, és végig kell hallgatnia annak a tetves nőnek a siránkozásait, annyira egyértelmű, hogy médiaszereplésre, nyilvánosságra hajt, és gusztustalan, ahogy erre a gyerekét használja fel, és Lázárnak is megpróbálta tönkretenni az életét. Persze nyilván ő is bűnös, nem kellett volna félrelépni, e ez megint más téma.

Szóval az ő sztorijuk háborított fel annyira, hogy kiírjam ezt a kérdést.

2011. nov. 2. 09:08
 15/29 anonim ***** válasza:
82%
Mindegy ki az, Kovács Lázár vagy csak egy hétköznapi ember éppen úgy felelősséggel tartozik a tetteiért. Szóval a gyerek létrejöttéhez is két ember kell, akkor a felnevelésben is legyen ott (ha csak anyagilag is) mindkettő. Utálom azt a kifejezést, hogy "becsúszik", hát ne csússzon be, vagy ha már igen akkor meg vállalja érte mindenki a maga részét. Ne hátráljon ki, pasiknak mindig könnyebb lesz, nem kell felfeküdni a műtőasztalra, hogy megszabaduljon a kis "balesettől", meg nem kell lelkileg gyötrődnie, egyszerűen odébbáll és kész, a nő meg vagy vállalja vagy sem, de onnantól megváltozik az élete az tuti.Ha megtartja azért, ha meg nem azért. Soha nem lesz már ugyanaz, a férfi ezzel szemben megrázza magát, és éli tovább a gondtalan életét.
2011. nov. 3. 10:07
 16/29 anonim ***** válasza:
26%

Mindkeţen védekezhetnek, de csak ha nincs aktus, az a 100%. Az a nö, aki a pasi tiltakozása ellenére vállalja egyedül, az utána ne reklamáljon, egye meg amit fözött. Mellesleg bárki bármit mond, az abortusz kutya faca a kihordáshoz, megszüléshez és ahhoz képest, hogy nevelheti és gondoskodhat róla éveken át.

25nö

2011. nov. 3. 17:59
 17/29 anonim ***** válasza:
75%

Hat szerintem meg te "Petracska" es tarsai gondolkoztok erdekesen.

Utolso te normalis vagy???

Ti itt ugy beszeltek az abortuszrol mint egy mandula mutetrol. Nem ertitek,hogy itt eletekrol dobaloztok?

Most akkor menjen a no abortuszra mert a pasinak nem kell a gyerek. Es azutan? Elik tovabb a kis eletuket. Hat nem , egy normalis no nem bir ilyen pasi mellett maradni. Vagy ti ezt tennetek? Kivancsi lennek ra.

Azt en is elitelem ,ha egy no egy gyerekkel akarja magahoz lancolni a pasit. Teljes mertekben elitelem. Itt mindenki boldogtalan lesz,hiszen a pasi kenyszerbol marad igy nem boldog a novel es a gyerek is erzi.

De meg ilyenkor sem az abortusz lenne az egyetlen ami eszembe jutna.

Mielott barki azt hinne,hogy ilyen helyzetbe vagyok. Leirom,hogy mar tobb mint 3 eves hazasok vagyunk a ferjemmel es a fiunk akkor jott mikor mar 1 eves hazasok voltunk. Es Ot mindketten akartuk.

Ennyi.

2011. nov. 4. 05:23
 18/29 anonim ***** válasza:
41%
PONT MOST AKARTAM KIÍRNI EZT A KÉRDÉST! A feministák állandóan az abortuszhoz való joggal, mint "önrendelkezési joggal" jönnek(Az nem zavarja őket, hogy a magzat nem része a nő testének.) De ha a férfi lelép, esetleg nem fizet, azt elítélik! Ez nemi diszkrimináció! Vagy mindkettő legyen köteles vállalni a tetteit felnőtt ember módjára, vagy egyik se!Én az elsőre szavazok!
2011. nov. 4. 07:32
 19/29 anonim ***** válasza:
24%

7.32 vagyok. Kedves első! Ennyi erővel a nő is védekezzen!

Másrészt hangsúlyoznám, nekem nem azzal van a bajom, hogy a férfiaknak vállalniuk kell a gyereket, hanem azzal, hogy a nőknek nem kell!

2011. nov. 4. 07:37
 20/29 anonim ***** válasza:
21%
Az egyetlen elfogadható megoldás: Abortusztilalom ÉS a gyerektartás következetes bevasalása minden férfin.
2011. nov. 4. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!