18 évesen gyermekvállalás. Megtartani ill. nem
megtartani?
Figyelt kérdés
A kishúgom 18 éves,teherbe esett egy nálánál 13 évvel idősebb férfitól.Édesanyánk még nem tudja,csak én.Faluban élünk,ha elmegy a híre,hatalmas botrány kerekedik belőle.Mondjátok meg,legyetek szívesek,hogy mitévők legyünk.Előre is köszönjük tanácsaitokat.
Nem lesz semmi baja az abortusz miatt, nem a középkorban élünk. Steril körülmények között, kórházban műtenek és már az eljárás sem az, ami régen. Mellesleg elárulom, hogy a vetélt magzatokat is ugyanúgy távolítják el, mint ahogy a művi ab-t csinálják, csak az abortuszellenesek szeretik ijesztgetni a jónépet. Lehet még egy valag gyereke, efelől nyugodt lehet. A "kishúgoddal" meg nem ártana elbeszélgetni, hogy máskor lehetőleg ne hagyja felelőtlenül kimagyarázni magát a bugyijából.
2011. okt. 9. 21:12
12/25 anonim válasza:
Mindenekelőtt szerintem anyukátoknak mondjátok el. Együtt könnyebb lesz dönteni, bármennyire is nehéz elmondani. A férfiról tud?
Gondoljátok végig, hogy hogy álltok az anyagiakkal. Aztán, hogy mit akar a húgod, meg akarja-e tartani.
A faluval ne foglalkozzatok, semmi közük hozzá, meg amúgy is, majd elfelejtik. Biztos volt már ilyen, és lesz is.
2011. okt. 9. 21:12
13/25 A kérdező kommentje:
Körülbelül három hónapja ismerték meg egymást,édesanyánk tudta,hogy összejárogatnak,nagyon mérges is volt annak idején.Én is mindig a szerelmük ellen voltam,rosszallottam a dolgot.Aztán egy idő óta eltűnt a férfi,megörültünk,hogy talán kiszállt a kishúgom életéből.Aztán tegnapelőtt jött be hozzám sírva,hogy viselős.Egy világ omlott össze bennem,de segítem,ahogy tudom.
2011. okt. 9. 21:17
14/25 anonim válasza:
Csak akkor tartanám meg a hugod helyében,ha jó és stabil a kapcsolata az apával.Megfelelő az anyagi helyzetük,hogy a babát felneveljék.(Lakás, stb),és a hugod nem akar tovább tanulni.
Vagy akkor,ha anyukád vállalja a baba felnevelését,és van annyi pénzetek,hogy a babát is feltudjátok nevelni. Egy kisbaba sokba kerül.
Ha ezek a feltételek nincsenek meg,akkor csak az abortusz jöhet szóba. Ez meglehet oldani a falubeliek tudta nélkül is. Emiatt még lehetnek neki később gyerekei.
Amit semmiképpen ne tegyen,az az örökbeadás. Az százszor nagyobb trauma az anyának és a gyereknek is,mint az abortusz. Csak az javasol ilyent,aki még nem volt ilyen helyzetben.
2011. okt. 9. 21:19
15/25 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy nem a középkorban élünk. Ma már nem égetnek meg máglyán egy törvénytelen gyerek miatt. Szülje csak meg! Az apucitól meg szépen be kell vasalni a gyerektartást. Vagy - mint mondtam - legrosszabb esetben örökbe adjátok a babát.
2011. okt. 9. 21:20
16/25 anonim válasza:
Érdekes, hogy mennyien dobálóznak itt ilyen szavakkal, hogy abortusz. Soha nem tudnék meggyilkoltatni valakit, aki belőlem van. Nem is, egyáltalán senkit. Így nem is tanácsolhatom másnak sem. Hülyeség, vagy nem hülyeség 18 évesen gyereket vállalni, nincs senkinek joga ölni.
2011. okt. 9. 21:27
17/25 anonim válasza:
Érdekes, hogy mennyien dobálóznak itt ilyen szavakkal: szülni. Aztán ott lesztek-e, hogy segítsetek felnevelni? Csak mert terhes valaki, még nem evidens, hogy az illető alkalmas az anyaszerepre.
2011. okt. 9. 21:42
18/25 anonim válasza:
Tudod, nem mindig a könnyebb út a jó. Lehet, hogy logikus és egyszerű döntés elvetetni egy gyereket, mint utána vért h*gyálni, hogy annak a gyereknek normális élete legyen. Attól függ, hogy kinek mi a fontos az életben. Én inkább vért h*gyálnék.
2011. okt. 9. 21:50
19/25 anonim válasza:
Na lássuk. Lehet tudni mit szeretne a férfi, ő vállalná három hónap után, hogy feleségül vegye a terhes húgodat, vagy eltűnt, mint szürke szamár a ködben? A húgod mennyire érett, mennyire képes lemondani az álmairól, most azonnal fel tud nőni a feladathoz? Százszor gondolja meg mit csinál, mert a gyerek nem egy kiskutya, hogy majd ha itt lesz a háznál akkor megszeretem, de ha mégsem akkor odaadom a szomszédnak...
2011. okt. 9. 21:52
20/25 anonim válasza:
én azt mondom hogy ne itt keressétek a válasz mert senki nem ismer közülünk titeket.nem tudjuk pontosan milyen körülmények között éltek stb.ezért a válaszok is olyanok amilyenek.mindenki csak azt írja amit ő tenne,de azt mi ne tudhatjuk hogy ti mit tegyetek.én megtartanám ha a helyébe lennék,de látod ez is csak egy vélemény.ha úgy látjátok hogy ennek a kisbabának jobb nem megszületni akkor döntsetek az abortusz mellett.de ha a mérleg afelé mutat hogy rendesen feltudják nevelni és meglesz mindene akkor a fiatalság ellenére is tartsák meg.de ha a kapcsolat bizonytalan akkor inkább ne tartsátok meg a babát.nekem van egy 3 hónapos kisfiam a párom is nagyon akarta a babát,van házunk autónk stb és nem is foglalkozik velünk.ha ezt tudtam volna nem szülök gyereket.de ez így alakult amit bánok is meg nem is,mert jó lenne ha egy boldog családom lenne,de a kisfiam már itt van és ő a mindenem.mindent megteszek hogy ne szenvedjen hiányban de az édesapját én nem tudom pótolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!