Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtartani vagy nem? Ti...

Megtartani vagy nem? Ti megbántátok?

Figyelt kérdés
Nem akarok senkit sem kritizálni, sem ítélkezni! Próbálok egy barátnőmnek segíteni, aki egy elég szörnyű helyzetbe került. 26 éves, szüleivel lakik, állása van, de nem keres túl jól. Tartós kapcsolata nincs, félretett pénze nincs. A pasival jól indult, aztán a pasi meghátrált, hogy ő mégsem akar semmi komolyat, és nem szereti őt..stb...aztán kiderült, hogy a barátnőm terhes..nem tud dönteni..Gondolom más is volt ilyen helyzetben..ti mit tettetek! Megbántátok a döntésetek... Adjatok tanácsot, hogyan tudnék neki segíteni!
2011. júl. 26. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 25 évesen lettem először terhes. Albérletben laktam és jól kerestem. A "páromat" már 6 éve ismertem akkor, de az igaz hogy elég sok volt köztünk a mosolyszünet, és bár az elején még lángolt a szerelem, ekkorra már nagyon a végét járta a kapcsolatunk. És én terhes lettem. Azt hittem, hogy nem is kérdés nálunk, hogy megtartjuk-e, de a fiú máshogy gondolta. Teljes mértékben ellenezte, hogy megszüljem a babát. Sajnos nem tudtam megváltoztatni a véleményét, és így végül elvetettem a babát. Utána kb. fél évig pszichológushoz jártam, nagyon nehezen tudtam feldolgozni. Szerencsére azóta boldog kapcsolatban élek és van egy kislányunk, de soha nem fogom elfelejteni ezt a meg nem született babát és nagyon sokszor gondolok rá, hogy vajon milyen nemű lett volna, mi lenne ha ő megszületik, vajon akkor is a mostani párommal lennék? Nagyon nehéz helyzet és nagyon sokmindentől függ a döntés.
2011. júl. 26. 15:19
 2/6 anonim ***** válasza:
45%
Csinálhatja azt, hogy kihordja a gyereket, majd átadja valami anyának, úgy, mint pl. a Junoban is.
2011. júl. 26. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csakis ő döntheti el, és a döntés már legbelül neki meg is született, már csak próbálja magát győzködni, hogy jól dönt.

Egy ilyen helyzetben kívül állóként azt mondanám, hogy nem tartanám meg.

Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor el nem tudom képzelni, hogy végül mit döntenék, ahhoz benne kellene lennem a helyzetben.

Nagyon nehéz döntés ez, és mindkét döntés lehet jó és rossz is egyben. Egyik döntés se 100%-osan jó, mivel nem egy jó hátterű, kiegyensúlyozott kapcsolatról van szó sajnos.

Bármit is dönt, támogasd!

2011. júl. 26. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Én sem tartanám meg. A semmibe, a létbizonytalanságba nem szülnék.

19 évesen nekem is volt egy abortuszom. Nem vagyok rá büszke, de nem bántam meg, és lelkibeteg sem lettem tőle. Komoly tanulópénz volt, az biztos, de továbbléptem. Azóta 4(!) gyermekes anyuka vagyok, 29 évesen szültem és mindent meg tudok adni a gyerekeimnek. Mikor látom, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak, olyankor tudom, hogy jól döntöttem (bár nem szoktam a múlton filózni): 19 évesen nem tudtam volna megadni neki negyedét sem ennek, és a karrieremet sem tudtam volna olyanra kiépíteni, mint ahogy végül tettem. Lepontozhattok, attól még minden szavam igaz és így érzem..

2011. júl. 26. 15:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Ezt egyedül neki kell eldöntenie. Üljön le, olvasgasson az abortuszról. Tény, hogy ma már olyan a műtét, hogy jóval kisebb a kockázata, mint pár éve, de akkor is életre szóló döntés. Nekem soha életemben nem volt abortuszom, 35 éves vagyok, van három gyerekem. Egyszer volt egy vetélésem, már maga az is borzasztó volt. Nem vagyunk egyformák. Mostanában lenne a születésnapja, ha megmarad, sokat gondolok rá.

Én azt mondom, hogy jóra fordulhatnak a dolgok, és csakis ő döntsön, ne a szülők, kívülállók. Mérlegelje, hogy mi szól ellene, mi mellette!

2011. júl. 26. 17:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha olyan kilátástalan a helyzete és nem tudja felnevelni, akkor keressen örökbefogadó szülőket a kicsinek, még mindig sokkal jobb, mint megölni. Ha segítségre lenne szükségetek ezügyben, nyugodtan írj nekem e-mailt. Jól gondolja meg, hogy mit szeretne, egy életre szóló döntés ez.
2011. júl. 26. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!