Gyed alatt született második gyerekem. Igényeltem a Pici után újból a TGYÁST, az viszont sokkal kevesebb mint az első után (sőt a GYED-nél is). Ez lehetséges?
Figyelt kérdés
Kislányom 2010 márciusában született. Vele kaptam 102.000Ft TGYÁST, majd 89.000Ft GYED-et. Kisfiam most 2011 szeptember elején született. Igényeltem utána a TGYÁST újból, hisz úgy tudtam, hogy mivel a GYED alatt született a Fiam (tehát a nővére még nem töltötte be a 2. életévét) így jogosult vagyok ugyan arra az összegű TGYÁS és GYED-re, mint kislányommal, tehát a béremet veszik figyelembe. Erre megjön tegnap az értesítés 55.000Ft-ról. Hát sokkot kaptam... Bementem a munkaügyre és azt mondta az ügyintéző, hogy mivel a 2010-es évben nem dolgoztam (TGYÁS és GYED-en voltam) így a minimálbérből számítják már a második gyerek után járó segélyeket. De két ismerősöm is így szült és mindketten szinte ugyan azokat az összegeket kapták, mert 2 éven belül szülték a másodikat és akkor még elvileg a szerződéses bért veszik alapul újból. Akkor most ki tudja roszul??? Teljesen összezavarodtam :(2011. okt. 5. 21:38
31/32 anonim válasza:
Sikerült azóta valamit intézni?
32/32 A kérdező kommentje:
Visszavesznek GYED-re, ebben maradtunk. Ők csak kardoskodnak a maguk igaza mellett, mi meg belefáradtunk a veszekedésbe. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2011. okt. 17. 20:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!