Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit kell tudni a hpv szűrésről?

Mit kell tudni a hpv szűrésről?

Figyelt kérdés
Rossz lett a citológiám.P3 majdnem p4.Van egy méhszájsebem is.Elküldtek a hpv ambulanciára.
2011. okt. 5. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:
A HPV a Humán Papilloma Vírus rövidítése, kimutatták, hogy ez a vírus okozza a méhnyakrákot. Ennek a jelenlétét szűrik ilyenkor. A P3 eredmény gyulladást jelent, amit gyógyszeresen kezelnek, a húgomnak is volt. Nekem P2, vagyis teljesen jó citológia mellett volt méhszájseb, azt ha nem túl vészes, akkor ecsetelik, ha komolyabb, akkor egy rutinműtéttel rendbe teszik. Szerintem ne félj, kivizsgálnak, és megfelelően kezelik, én úgy gondolom, hogy időben derült ki.
2011. okt. 7. 15:13
 2/4 A kérdező kommentje:
méhszájsebem az tuti van,mert mondta az orvos,fagyasztani akarta,csak megjött időközben a citóm,ami p3 majdnem p4.El kell mennem a hpv ambulanciára első körben van beutalóm,csak kíváncsi vagyok milyen vizsgálat lesz.Köszönöm a válaszodat.
2011. okt. 7. 16:06
 3/4 anonim ***** válasza:

A HPV ambulancia nem tudom milyen, de nekem többszöri P3 eredmény után, illetve magas rizikófaktorú HPV eredménnyel műtét lett.

Altatásban kimetszették a HPV vírus gócpontját a méhszájról. Kb. 10 perc volt a műtét 1 nap kórházzal.

Ez 10 éve volt, azóta született 2 lányom és minden citológiám P2 lett.

2011. okt. 7. 17:04
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm
2011. okt. 8. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!