Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kerülhet az apja nevére?

Hogy kerülhet az apja nevére?

Figyelt kérdés
már másfél éve külön vagyunk exférjemtől, de házeladás,hitel stb.miatt papíron nem váltunk el.A baba egy hónap múlva jön, az ex nevére kerül akkor is ha ő ír egy lemondót és az apa egy elismerő nyilatkozatot?
2011. okt. 4. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Mivel házasságba születik, így automatikusan az exed nevére került. Ahhoz, hogy ez másként legyen el kell menni a gyámügyhöz, jegyzőhöz. Egyszerűbb, ha kéred, hogy a te neveden legyen a kicsi és majd onnan könnyebb az apuka nevére íratni, igaz ez az össze papír cseréjével jár.
2011. okt. 4. 12:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia,én is voltam hasonló helyzetben amikor a legkisebb fiam született.Mi már elváltunk hivatalosan is mire a fiam megszületett de nem telt el a válás után még egy év csak fél,juniusban modták ki a válást és csak novemberben szültem,még is a volt férj nevére került a gyerek.Mi bementünk a gyámhatóságra ahol nyilatkozott mind a két apajelölt és persze én is,innen pedig mentünk a biróságra apasági perre.Nekem nagyon megalázó volt ez a helyzet mert bizonygatnom kellett hogy kivel mikor feküdtem le és persze az exem is tajtékzott hogy ide-oda van rángatva.Szerintem addig még nem váltok el nem lehet az igazi apa nevére iratni a babádat sajnos de ha bemész a gyámhatóságra meg fogják neked mondani hogy mi a teendő.
2011. okt. 4. 12:39
 3/10 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy valaki csak úgy lemondogat a gyerekröl. Ez bnem egy kutya vagy valami, ezért is van szigorú szabájokhoz kötve még külföldön is.

Ha a gyermek a házasság alatt fogant akkor mindenképpen azt a nevet fogja kapni amit beírtatok a házasági papírba. ès az ex lesz az apa. Itt nem lehet apaságit és semmit sem tenni.

Aztán mikor megszüeltik akkor el kell váljatok, majd az újapuval összeházasodni és akkor mondhat le az ex-róla és veheti fel az újapú. vagy az ex kezdeményeztet egy paságit ahol a bíróság elrendel egy dns tesztet, de ez sokba kerülne mindenkinek.

Nem értem, hogy 8 hónapja terhes vagy és ezen még egy cseppet sem gondolkodtál? Az új aput sem érdekli, hogy mi lesz?

Èn is voltam házas miközben már együtt voltam a párommal, pont ezek az okoból, de ha közben esetleg terhes is lett volna akkor sem az utolsó percben jutnak ezek az eszembe.

2011. okt. 4. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Bocs első, de nem pontosak az infóid. Én is úgy lettem terhes, hogy papíron még nem váltunk el. Sajnos minket még a babavárás időszakában félretájékoztattak, azt mondták, már a szülés előtt el lehet intézni, hogy a kicsi az édesapja nevét kapja. Hát jelentem nem lehet, sőt a te nevedre sem lehet íratni a gyereket. Amikor már megvannak a baba papírjai, a férjednek (aki ugye nem az apa), úgymond pert kell indítania a gyerek ellen, hogy ne viselhesse a nevét. Pontosan azért nem intézhető szülés előtt, mert akkor még nem számít a baba személynek, és nem perelhető. A bíróság általában ezt el szokta fogadni, de hallottam már olyan esetről, ahol apasági vizsgálatot kért a bíró, de ez nem jellemző. A per végeztével a te nevedre kerül a baba, és akkor tehet a gyámügyön apasági nyilatkozatot a párod. Tudom, hogy macerás, de ez van.
2011. okt. 4. 12:46
 5/10 A kérdező kommentje:
de,de 3 város gyámhatósága és önkormányzata másképp tudja,mondja.A Gyorskocsi utcában azt mondták,szülés után egy hónapig átírják, utána már csak a drága dns-es dolog van.Azért kérdeztem itt,h van e olyan aki tapasztalatból tudja, nem csak megmondja a frankó véleményét.
2011. okt. 4. 12:48
 6/10 anonim ***** válasza:
12:46 vagyok. És tapasztalat. Érdeklődj a bírósági fogadónapon.
2011. okt. 4. 13:09
 7/10 A kérdező kommentje:
köszi! a párom is azért ment a Gyorskocsiba a Bíróságra, h végre biztosat tudjunk.De mióta a lakáshitellel úgy félretájékoztattak,így már óvatos vagyok.
2011. okt. 4. 13:36
 8/10 anonim válasza:
Kedves kérdező megtennéd, hogy leírnád nekünk végül is hogyan lehetett elintézni a dolgot? Én is ugyanebben a helyzetben vagyok most. Gondolom azóta lezajlott ez a procedúra nálatok.
2012. nov. 29. 10:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Szia,

igen, a kicsi már az apukája nevére került.

Be kellett menni a helyi gyámhatósághoz a párommal, a volt férjem meg a területileg illetékeshez ment.Rövidebb lett volna a procedúra, hogyha mindhárman együtt mentünk volna be.(két hetet számított volna) Akkor kirendeltek egy eseti gondnokot, aki egy ügyvéd volt. Ő képviselte a kicsit.

Mikor írtak, le kellett utaznunk mindannyiunknak a bíróságra (apa, ex és én) mindenkit kikérdeztek egyesével, úgy, hogy közben kiküldték a többieket.

Már a tárgyalás végén mondták, hogy minden rendben, oké lesz így, majd két héten belül meg is kaptuk a határozatot.

A lényeg: az utolsó együttélést, utolsó együttlétet és az új párral az összeköltözést és együttlétet mindenki (dátumokat) mindenki magolja be, és visszafelé érdemes kicsit menni az időben, hogy ne is merüljön fel, hogy akkor mindkét pasival futhattál még pl.

Drukkolok, hogy zökkenőmentesen sikerüljön, azért majd írj!

2012. dec. 4. 15:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja, és nem került semmibe!
2012. dec. 4. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!