Az új párom nevére kerülhet a gyerek?
Szia!
Természetesen összeházasodunk, nem akarjuk elvetetni, szeretjük egymást. Nem értem tisztán milyen apaságit kell utána kivizsgáltatni és megdönteni? Melyik szerv kezeli? Ha összeházasodunk akkor is kell ez az apaság megdöntése? Nem értem ennek a lényegét, kérlek írj róla bővebben! Köszönöm!
Ha össze házasodtok nem kell..Beadta az exem a biroságra az apaság megdöntése iránti keresetet elment a párom vele és ennyi..1 ből meg is volt:D
Én azért nem mentem hozzá mert nem pocakkal tervezzük az esküvőt:DDe persze akkor a párod nevére kerül
Utolsónak teljesen igaza van. Ha nem házasodtok össze, tényleg a volt férjed nevére kerül a gyerek, mert nem telt el elég idő a válás óta. És itt nem a különélés, hanem a válás ideje számít.
Ha szülés utánra marad a névkérdés, gyakorlatilag az exednek kell elperelnie a gyerektől a nevét. Extrém esetben akár DNS vizsgálatot is elrendelhet a bíróság. Nálunk pl. pont ez a gyakorlat, ráadásul ennek a díját ki is kell fizetni. Mi ezért választottuk a gyors esküvőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!