Hallottátok ma a híradóban, hogy jövőre az állam befagyasztja a családi pótlékot, meg a GYES-t?
Már jó ideje nem emelték, őszintén szólva én nem is számítottam rá, hogy mostanság bármi ilyesmit emelni fognak. Helyette kiszúrják az ember szemét a családi adókedvezménnyel, aminek persze az a lényege, hogy azok járnak vele igazán jól, akiknek amúgy is magas a bérük. Aki teszem azt, minimálbért keres, az nem adózik, így adókedvezményt sem kap. Taps taps.
De mondom, a jelenlegi intézkedések mellett egyáltalán nem is vártam, hogy bármilyen juttatást emelni fognak, majd maximum a választások előtt kezdenek el osztogatni, jelenleg a lehúzás megy.
kb 5 éve ugyan annyi a gyes összege brutto 28500.-
és a családi is csak igen kicsit emelkedett az elmúlt 5 évben
mi ebben az újdonság?
A választások alatt a 3 ígéret egyike az volt, hogy megemelik a családit, és a gyest.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__2..
Gyermeket vállalni úgy kell, hogy saját erőből, támogatások nélkül is el tudd tartani, ez csak egy plussz, ami jár azért , hogy gyereket vállaltál.
Nekünk 4 csemete van, de különösebben nem vágna földhöz, ha ezt a könyöradománynak sem nevezhtő összeget megvonnák, bár én Gyeden vgyok, nem fogom megvárni, hogy Gyest kapjak, mert a havi WC papir szükségletre sem lenne elég nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!