Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » De most komolyan, normális a...

De most komolyan, normális a sógornőm? Szerintem nem!

Figyelt kérdés
Van neki 2 kisfia, 7 és 8 évesek. Iskolások mind a ketten, tavaly kezdték a sulit, egy osztályba jártak. Idén viszont csak a nagyobb ment 2.-ba a kisebbet újra beíratták elsőbe. Ezzel nem is lenne gond, csak a sógornőm kitalálta, hogy a 7 éves hiperaktív. Elvitte orvoshoz, hogy megerősítsék ezt. Ezzel sem lenne baj, csak hogy a gyereknek semmi baja nincsen! Egészséges, érdeklődő 7 éves kisfiú. Sógornőm ezt mind azért találta ki, hogy több juttatást kapjon utána... Én nem rontanám el így a gyerek életét, és szerintem ez nem is normális! Hogy tehet valaki ilyet a saját gyerekével?
2011. szept. 29. 21:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy a Te gyermekeddel ez a helyzet, remélem hogy meg fog gyógyulni. Te jó szülő vagy látod, mert foglalkozol a gyermekeddel. Ő nem az. Sajnos ezt itt nem lehet leírni, ehhez ismerni kellene, hogy milyen, és akkor talán megértenétek a kérdésem lényegét. Én is anya vagyok, és nagyon jól ismerem azt a kisfiút, tényleg nincsen semmi baj vele. Nem szeret tanulni, és nagy mozgásigénye van. Melyik 7 éves gyerek nem ilyen?! A bátyja meg egy kis mimóza, ő mindentől fél, semmit nem szeret mozogni, és imád tanulni. Tehát 2 tökre különböző gyerek, pedig testvérek. Szerintem ez az oka annak, ha esetleg betegnek gondolná.
2011. szept. 30. 14:06
 12/13 A kérdező kommentje:
DE tudja, hogy nem az. Ő maga mondta nekem, hogy csak a pénz miatt csinálja. Mint említettem nem dolgozik, lehet, hogy akkor a Gyes-re fáj a foga. Nem tudom, nálunk nem áll fenn ez a helyzet, nem értek hozzá.
2011. szept. 30. 14:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Hiába a rafináltkodás,amennyiben rendben van a kisgyerek nem fogják hiperaktívnak nyilvánítani.

Ha hiperaktívnak nyilvánítják,akkor sem jár rá emelt családi pótlék és meghosszabított GYES.

2011. szept. 30. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!