Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van, hogy sokan 1 vagy...

Miért van, hogy sokan 1 vagy 3 gyermek-pártiak, és 2 gyerekre senki sem voksol? Szerinted 2 gyerek jó döntés?

Figyelt kérdés

Úgy értem,ha bárkit megkérdezek, azt mondja 1 gyereke lesz és nem több, vagy azt mondja, hogy tuti 3 lesz.

Ez utóbbi körből sokan vannak,akik anyagi megfontolásból döntenek így - amit megértek valamilyen szinten.

Én például 2 gyermeket szeretnék, (amíg nem volt egy sem addig vagy 5-6 gyerekben gondolkodtam).

Úgy érzem, ennyire van erőm,energiám, ennyit tudok becsülettel felnevelni úgy hogy soha nem kell megnéznem hogy 1 vagy 4 darab ceruzát vegyek neki, és hogy lesz-e mit ennünk, stb... ráadásul 2 kezem van, ha ketten két felé futnának. Valahogy nekem így jó, így teljes a család. Ráadásul szeretném rájuk szánni a 3-3 évet, hoyg velük legyek otthon, de pl 9 évet nem szívesen "vonnám ki magam a társadalmi lüktetésből", és a dolgozói szektorból.

Úgy érzem, akik anyagiak miatt vállalnak 3at, azok sem ősznték, mert annyira sokba kerül egy gyermek,hogy annyival nem kapnak több pénzt.

De akkor miért szavaz mindenki az 1 vagy a 3 gyerekre?

2011. szept. 29. 13:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Két héten belül születik meg az első babánk és most úgy érzem egynél megállunk. Pedig annyira nem volt rossz a terhesség, de mégis.
2011. szept. 30. 13:48
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi is a férjemmel 2 gyermeket szerettünk volna, egy fiút és egy kislányt. És ez szerencsére meg is adatott, de az utóbbi időben a 3. gyereken is elgondolkodtunk. Az ismerősi körömben is egyre többe vállalnak 3. gyereket. És talán lehet, hogy nekik van igazuk, ahol 2 van ott már elfér egy 3. is és ráadásul sok kedvezmény megilleti őket. A két gyerek pedig még mindi a "nem gyerek" kategóriába tartozik.
2012. jan. 13. 09:57
 13/13 anonim ***** válasza:

3 gyerekes családból jövök. Min 2 gyereket szeretnénk párommal, többi csak az anyagiaktól függ!

De én vagy azt hallom h nem akar gyereket vagy két gyereket akarnak...

2012. márc. 27. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!