Miért van annyi egyedülálló 30 (25) év alatti anyuka? Hogy lehet ilyen fiatalon egyedül maradni? A gyerek véletlen, vagy egy elhamarkodott döntés eredménye vajon?
Szia!
Egy ismim 20 évesen esett teherbe. Amolyan "szerelemgyümölcs" volt a baba, akarták természetesen, együtt választottak nevet a párjával, készültek a szülésre stb. Miután megszületett a baba, az addig odaadó társ lelépett 2 hónap múlva vmilyen mondvacsinált indokkal. Tulképp megijedt a gyerekneveléstől, a felelősségtől, a családtól. Szerintem nem ő az egyetlen ilyen egyedülálló anya...Nem mindig a védekezés hiánya miatt kerülnek ám ilyen helyzetbe!
Nem mindig a védekezés hiánya szerintem sem. Sokan vannak, akik pár hónap ismeretség után tudatosan csinálnak gyereket, aztán szétmennek.
Vannak idősebbek is, de számomra elég megdöbbentő volt, h itt nemrég 22 (!) éves egyedülálló anyukák írogattak..
Sokan egy nem igazán jól működő kapcsolatba szülnek gyereket.De nagyon sok mai kismama a szülés után csak a babával törődik,elkényezteti,hisztis gyereket nevel.Mindent ráhagy,nehogy sérüljön a kis lelke,És erre rámegy a házasság.De természetesen csak a férj a felelős emiatt.Nincs párbeszéd a párok között.Azután válni akar az anyuka.Van,hogy valóban a férj megy el,de nem azért,mert megijed a felelősségtől.Inkább azért,mert otthon már ő nem számít semmit,csak a gyerek a fontos.És nagyon sokszor az anyuka keres magának szeretőt.
Akiket én ismerek,azoknál a fentiek közül valamelyik volt a válóok.
Több felelősség kellene mindkét részről a házasság,a gyerekvállalás,nevelés iránt.
szerintem azért, mert sokszor az apuka is ugyanolyan fiatal, és még nincs kedvük babázni, gyereket neveli, lekötni magukat egy nő mellett. szeretnének még kalandozni, csajozni, függetlennek lenni.
ebben az esetben nyilván nem az apuka nem akarta a gyereket, hanem a nem megfelelő védekezés hiányában csak becsúszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!