Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy féltékeny...

Normális, hogy féltékeny vagyok a fiamra?

Figyelt kérdés

Most lesz 2 hónapos a gyerekünk, feleségem szinte minden szabad percében vele foglalkozik. Tudom, ez így van rendjén, de nekem nagyon rossz így hirtelen másodikká válni. Nekem is Ő kell, osztozok én rajta, na de ennyire? Velem alig foglalkozik, azt mondja, leköti a gyerek, és elfárad. Én is elfáradok, dolgozok, én sem alszom jól, mert a gyerek a mi szobánkban alszik, és én is felébredek, ha sír, de ezeken felül nekem szükségem lenne a feleségemre. Másnál is voltak már ebből gondok?

31/F

2011. szept. 29. 12:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne hari, de legközelebb akkor lesz a tiétek az egész éjszaka, meg egyáltalán a nappal, amikor a gyerkőc a nagyiknál van :)

Buta viccnek tűnik de tényleg így van. Annyira durva azért nem lesz mint ez az első időszak, de azért egy gyerekkel szinte mindig van valami. Tisztelet és irigység a kivételnek. Amíg kicsi addig az etetés mizéria, utána már nem alszik majd ennyit, jön a fogzás, elkap betegségeket, későn fekszik, korán kel, megébred éjszaka, mikor már nagyobb egész nap megy mint a meszes, 100 szem sem elég hogy kellően vigyázz rá, karattyol egész nap, ami nagyon édes de egyben iszonyú fárasztó is, stb.stb., szóval az ember idejét és energiáját maximálisan leköti. Ilyen ez, ráadásul megszoksz vagy megszöksz alapon működik. Viszont ahogy nő egyre többet ad majd vissza abból, amit tőletek kap és akkor már nem érzed olyan egyoldalúnak az egészet. Ráadásul a fiúk általában jobban anyásak, féltékenyek is az apukára, szóval nem egyszerű.

Nem akarlak rémisztgetni, de nagyon megváltozik és átértékelődik minden és ez nem csak egy átmeneti időszak.

Ha megtehetitek engedjétek babázni időnként a nagymamákat és legyetek tényleg csak kettesben. Sokat számít. Eleinte csak egy-egy órácska, elmentek sétálni egyet, közeli cukrászda, ilyesmi. Később azután egyre többet lehet, ahogy a gyerkőc bírja és amennyit a mamák vállalnak. Ettől nem lesztek rossz szülők, sőt, nincs is jobb a boldog szülőknél.

2011. szept. 29. 22:16
 12/14 A kérdező kommentje:

Most hétvégére beszélt meg a feleségem a barátnőjével egy beszélgetős szombat délutánt magának, pár órára. (ez lesz az első ilyen a szülés óta) Nincs ezzel gond, sőt, örülök, hogy kimozdul, remélem, a Törpe is jól fog viselkedni, és nem állít ismeretlen helyzetbe engem, mikor egyedül leszek majd vele. pelenkázni végülis már tudok, itatni is tudom. Aztán remélem, felfrissülve, jókedvűen ér majd haza a kedvesem, és végre úgy fog csacsogni, mint általában szokott. És akkor nem zavar, ha ott a gyerek a kezében, csak valahogy akkor engem is bevonna kettőjük közé.....

A nagyszülőkre már mi is gondoltunk, de amíg ilyen picike, addig nem akarjuk lepasszolni, pedig már mindkét oldalról nagyon lelkesednek.

2011. szept. 30. 08:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Basszus, el sem akarom hinni, hogy pasiból vagy:-))Azért nagyon szerencsés a feleséged, baromi ritka az ilyen normális férj! (bocsi, nem bírtam tartani a számat, tegnapi 14:03 voltam:-)

Maradj meg mindig ilyen normálisnak, és nem lesz soha baj!

2011. szept. 30. 11:21
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm, próbálok!:)

Bár most egy nem normális férj-gyereknek érzem magam, aki 'verseng' Szerelme/Anya figyelméért... valahogy erre nem készültem fel.

De ha már készülődés: most minden idegszálamat a holnapi délután, az első, a fiammal kettesben töltött délután köti le... remélem, nem fog hányni, sírni, vagy akármit, aminek a megoldását még nem tanultam be!:)

2011. szept. 30. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!