Normális, hogy féltékeny vagyok a fiamra?
Most lesz 2 hónapos a gyerekünk, feleségem szinte minden szabad percében vele foglalkozik. Tudom, ez így van rendjén, de nekem nagyon rossz így hirtelen másodikká válni. Nekem is Ő kell, osztozok én rajta, na de ennyire? Velem alig foglalkozik, azt mondja, leköti a gyerek, és elfárad. Én is elfáradok, dolgozok, én sem alszom jól, mert a gyerek a mi szobánkban alszik, és én is felébredek, ha sír, de ezeken felül nekem szükségem lenne a feleségemre. Másnál is voltak már ebből gondok?
31/F
Beszéltél már vele erről? Nálunk a kicsi nagyon rossz alvó volt ilyen picinek, és nekem mindig vele kellett lennem, de valahogy megoldottuk, pl. összebújtunk hárman aludni, amikor este elaludt (bár tudtam, ogy nem sokáig), akkor kimentem a férjemhez a nappaliba (ott aludt sokáig a pici miatt) és még beszélgettünk, összebújtunk. Volt olyan, hogy csak fél órát, mert megébredt a pici vagy ő aludt el, vagy én fáradtam el nagyon. De mindig megbeszéltük a napi gondokat.
Bár nem tudom, hogy konkrétan ezzel van-e bajod. A szexel egyébként minden rendben, vagy az (is) hiányzik?
Elég klasszikus felállás: valószínűleg mindketten egyedül vagytok egymás mellett. Te a régi őt hiányolod, ő meg kapkod, hogy jól teljesítsen az új szerepben és totál kimerül. (Hidd el, egy baba fárasztóbb, mint egy munkahely.)
Próbálj meg csakazértis közeledni - simogatás, beszélgetés, összebújás, meséljétek el egymásnak az aznapi történések. Azért egy 2 hónapos még elég sokat alszik ill. hármasban is lehet "összedőlni" néha. És (legalább hétvégén) vegyél részt te is rendszeresen a babázásban. Na meg kitartás, türelem, beletanultok majd szépen, újra megtaláljátok majd egymást és a közös időt.
Most konkrétan nem a szexre gondoltam, bár az még ritka, mert nagyon érzékeny még szegénykém, és nem szeretnék neki fájdalmat okozni, de megoldjuk kézzel-lábbal, akárhogy. :)
Az hiányzik, hogy nem tudunk úgy együtt ülni, feküdni, akármit csinálni másfél órát, hogy a gyerek ne sírjon fel, és a kezében persze megnyugszik, de én akarok a keze között lenni... nem tudom, értitek-e.
Szeretem a fiamat, imádom, de miért mindig csak ő? A választ persze tudom, csak rossz ez... (ne kapjatok szét ezért a kérdésért)
Tudom, hogy már hárman vagyunk, ne legyek önző, de valahol minden ember önző egy kicsit. Beszéltünk már erről, mert látta, hogy rossz kedvem van, elmondtam neki, Ő erre sírni kezdett, hogy ő nem tehet semmiről. És igaza van... tudom, hogy semmiről nem tehet, tudom, hogy nem tud százfelé szakadni, de azóta nem hozom szóba, mert nem akarom, hogy megint sírás legyen a vége... de szerintem látja rajtam, hogy mikor szeretnék belőle egy picit többet, és próbálkozik, amiért végtelenül hálás vagyok neki, de meddig fog ez menni? Mekkorának kell lennie ahhoz a gyereknek, hogy az éjszakáink csak a mi kettőnk éjszakája legyen újra? Ezzel párhuzamosan viszont szégyellem magam, mert imádom látni a fiamat, ahogy ilyen pici, imádom babusgatni, nem szeretném, ha gyorsan felnőne, mert ez a 2 hónap is úgy elröppent... Jó apa akarok lenni. :(
A te új szereped: Apa :) Sajnos a babusgatás most egy rászorulóbbnak jut, de az olvasottak alapján ilyen kedves empátiával nagyon jól fogsz teljesíteni ezen az új szinten, mint hős családfenntartó.
A babáknál általában 3 hós koruk körül fordul a kocka: kezdenek egy napirendet kialakítani, amivel már lehet számolni és a szerencsésebb szülők csemetéi ilyenkor kezdik átaludni az éjszakát. De sajnos ez utóbbi nem törvényszerű.
:)
Nehéz felnőni az új szerephez...
Szia!
Tarts ki, hamarosan jobb lesz. Nemsokára, lehet hogy napokon belül több jut az éjszakákból nektek.
Ahhoz viszont hozzá kell szoknod, hogy most már mindig hárman lesztek, és a manó ott lesz veletek. A gyerekezés többnyire erről szól, hogy megszűnik a kettesben lét. Addig is szerintem társulj be hozzájuk,bújjatok össze hárman gyakran. Hétvégén váltsd le a feleséged, és küldd el pihenni, vagy kicsit csavarogni, hogy újra feltöltődjön, és rád is legyen több ideje, kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!