Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem akar gyereket,...

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 17:23
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
60%

Ez nem szakmai kérdés te nagyon okos!

Már ebből is látszik,hogy gyereket csak képen láttál! Nem hogy árvát, semmilyet.

Pottyantottál? A te családodban nyilván így mondják! Nem is baj,ha ilyen helyre nem születik gyerek.

Szóval még mindig nem értem,hogy akinek fingja nincs a gyerekvállalásról az miért osztja itt az észt? Örökbefogadásról meg végképp ne dumálj. Szóval az álszentes mondatodat most kellene átgondolni. Jössz itt az árvaházzal, pedig ahogy beszélsz nyilvánvaló,hogy egy kutya kipusztulna melletted.

2011. szept. 30. 17:51
 32/35 anonim válasza:
92%
Atyagatya.. Több oldalban veszekedtek a semmin konkrétan. :D Mért jó ez...
2011. szept. 30. 21:15
 33/35 A kérdező kommentje:

„Akkor maradjunk annyiban,hogy két 83%-os válaszoló van! Én az első vagyok!

A vitát lezártnak tekintem, bár annyit még megjegyeznék, hogy óvodapedagógus és tanítónő vagyok!:)

Elég sok válaszoló helyesírásába bele lehetne kötni, de nem teszem,mert nem ezért vagyok itt.

Egyébként a 71%-os válaszoló "butázott" le primitív módon. Ahogy írtam, főleg azért veszem rossz néven, mert nincs gyereke. Ő meg pont belenyúlt,mert gyerekem is van és dolgozom is velük!:)

Tudom,hogy nem írtad,hogy önző,aki gyereket vállal, pusztán úgy éreztem,hogy utalsz rá azzal,hogy ezt írtad: "De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?"!

Ezt akárhogy is olvasom, számomra az jön le,hogy te úgy gondolod az emberek azért vállalnak gyereket, hogy majd azok később gondozzák őket!”

Mindegy, nem tudod én már, hány 83%os van. De ez most kétségtelenül neked fog szólni:)Nem értem, hogy miért kellett leírni, hogy óvodapedagógus és tanítónő vagy. Attól még nem lesz igazad, láttam már nem egy ostoba tanítónőt.:)Én se szoktam belekötni mindenki helyesírásába, de kicsit idegesítő, amikor olyan akarja osztani az észt, aki még írni se tud rendesen. Nem mindenki, de többségében azért vállalnak szerintem, hogy ne legyen egyedül majd később. Nem én találtam ki., mások mondták/írták ezt. Ez meg önzőség, akárhogy is nézem. És pont ők szokták azt írni, hogy az az önző, aki nem vállal, de sztem ezt már leírtam.

„Na ebből lehet gondolni,hogy a kedves 70%-osnak nincs gyereke! Csak annyira érzéketlen (még egy kutyához is, nem hogy egy gyerekhez),hogy észre sem veszi, amikor egy ilyet leír! Álszent az szerinte, aki magának szül és nem árvaházból hoz haza gyereket!

Szóval lehet,hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én,mint szülő, ilyet soha nem írnék le. Mert egy szülőből nem ez jön. Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!”

Szerintem nem érted amit ír. Azért vagy álszent, mert úgy csinálsz, mintha nem önös érdekből vállalnál gyereket, és nem magad miatt. És honnan veszed, hogy nincs gyereke? Ki kell ábrándítsalak, attól, hogy szülő vagy, vagy mit tudom én, mitől vagy te „nagy”, még nem feltétlenül lesz igazad egy vitában, ami a gyerekvállalásról szól. Sőt, még az sem biztos, hogy jól neveled a gyereked.

„Ez nem szakmai kérdés te nagyon okos!

Már ebből is látszik,hogy gyereket csak képen láttál! Nem hogy árvát, semmilyet.

Pottyantottál? A te családodban nyilván így mondják! Nem is baj,ha ilyen helyre nem születik gyerek.

Szóval még mindig nem értem,hogy akinek fingja nincs a gyerekvállalásról az miért osztja itt az észt? Örökbefogadásról meg végképp ne dumálj. Szóval az álszentes mondatodat most kellene átgondolni. Jössz itt az árvaházzal, pedig ahogy beszélsz nyilvánvaló,hogy egy kutya kipusztulna melletted.”

Honnan tudod, h nincs gyereke? Honnan veszed, hogy kipusztulna mellette egy kutya? Honnan tudod, h te jobban neveled a gyereked, vagy jobban fogod, mint ő?

2011. okt. 1. 11:51
 34/35 anonim válasza:
61%

(ex)83%-os válaszadó: Az a gond, hogy ez a vita nem az anyasági tapasztalatokról szól, illetve nem ezen tapasztalatok szükségesek ahhoz, hogy válaszolj a kérdésre. Ez inkább logikai, filozófiai kérdés. Tény, hogy igényel ismereteket is gyerek/szülő témában, de ne ömleszd össze a kettőt.

70%-os válaszadó: Egyetértek veled a legtöbb állításban, de ugyan már: nőket tipizálni, miszerint a logika nem az ő asztaluk? Elhiszem, hogy ideges lettél a vita hevében, de ha elkezdesz általánosítani, a végén még beéred a 83%-os vitapartneredet, és akkor aztán te is társadalmilag elfogadott szentté válsz.

2011. dec. 11. 23:53
 35/35 anonim ***** válasza:
75%
Úristen!!!!Egy normális kérdésen,hogy lehet így összeveszni????Ezen kéne egy kicsit elgondolkodnia mindenkinek!!!!
2013. márc. 30. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!