Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem akar gyereket,...

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 17:23
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
44%

8:42, hogy te mekkora bunkó vagy!

Már elnézést kérek, de egy kicsit olvasd már vissza, amit írtál. Süt minden szavadból az utálat, felsőbbrendűségi komplexusként jön le az egész hsz-ed. Vegyél vissza, légy szíves! Ok, hogy névtelen a fórum és lehet szidni mindenkit, mint a bokrot, de ez a hangvétel szerintem kicsit erős, vagy te nem így gondolod?

Kérdésre válaszolva: igen, én is hallottam ezt, sőt, meg is kaptam, amikor azt mondtam, hogy akkor és ott éppen nem akartam gyereket vállalni (azóta meg próbálkozom, de a körülmény nem lett volna alkalmas rá). Önzőségnek szokták mondani a gyerekes anyukák, szülők, mert... hm, tényleg nagy boldogság a terhesség meg az, hogy a te gyereked és belőled van stb. és gondolom, ők úgy látták, hogy az, aki gyerekvállalás helyett inkább megvesz 12 pár cipőt meg 30 táskát, szóval inkább magára költi a pénzt, az önző... Persze, arról senki sem tud, hogy miért is nem vállalnak ezek az emberek gyereket, mondjuk, mert nem lehet nekik, vagy mert nem érzik stabilnak a kapcsolatukat, stb.

Én személy szerint azért vállalok gyereket, hogy... ez most hülyén fog így hangzani, ne szó szerint vegyétek: hogy létrehozzak valamit, amiben gyönyörködhetek. Mindegy, fiú vagy lány, rosszcsont vagy kisangyal, de szerethetem őt majd. Egyébként nem tudom rendesen leírni, nekem belső "kényszer", vágy az, hogy vállaljam. De mivel még nincs, nem tudok előnyéről és hátrányáról írni érdemben.

2011. szept. 29. 12:33
 22/35 anonim ***** válasza:
36%

70%-os mindenben igazad van. Rád is hagyom!:)

Két tippem van rád nézve: vagy azért nincs gyereked, mert nem állt fel még soha,hogy csinálni tudj, vagy ha véletlenül (nem remélve),hogy te nő vagy,akkor nyilván való,hogy egy annyira cinikus, szánalmat keltően keserű ember vagy,hogy senki nem is akart tőled gyereket!

Talán jobb is a pedagógus társadalomnak,hogy ha hozzád hasonló gyerekekkel nem kell foglalkoznunk!

Szép napot!

2011. szept. 29. 13:41
 23/35 anonim ***** válasza:
70%

12:33

inkább legyek bunkó, mint hülye

és igen, nem szeretem a hülye emberek okoskodását

"vagy te nem így gondolod? "

ha lenne logikád, nem kérnél számon egy olyan embert valamiért, akit előzőleg lebunkóztál.

"Én személy szerint azért vállalok gyereket, hogy... ez most hülyén fog így hangzani, ne szó szerint vegyétek: hogy létrehozzak valamit, amiben gyönyörködhetek."

kérlek, tetézd tovább, és mondd, hogy ez nem önzőség! :):)

sőt, a gyerek kényszerít rá, hogy gyönyörködj benne!

úgy látszik ide csupa értelmi fogyatékos reagál

13:41

még mindig ne zavarjon, hogy hülyeséget beszélsz, mert azt se tudod, férfi vagy nő vagyok, de rögtön állítod, hogy nincs gyerekem, mert nem támogatom a hozzád hasonló idiótákat.

dobj össze egy óvodás szintű sértegetést, hiszen érvelni úgysem tudsz, és menekülj el te is :)

2011. szept. 29. 17:42
 24/35 anonim ***** válasza:
36%

Elnézésedet kérem, 70%, de nem érzem magam sem hülyének, sem értelmi fogyatékosnak. Te viszont tényleg iszonyú bunkó vagy, be is vallottad, ennyit legalább lehet benned tisztelni... és mostmár számba adták a jelzőt: megkeseredett is vagy, soraidból ítélve. Nem irigyellek sem téged, sem a párodat, családodat. Hideg és számító embernek tűnsz hsz-eid alapján. (TŰNSZ. Nagybetűkkel.)

Miért lenne önzőség, hogy létrehozok valamit? Önző vagyok mert gyereket akarok vállalni? Na tessék kifejteni nekem, mert nem értem az érvelésed.

És azért, mert nem tudom kifejezni magam, ne emelj szót, nem vagyok magyar anyanyelvű.

2011. szept. 29. 22:25
 25/35 anonim ***** válasza:

"hidd el, az önzőség szépen elfér a látszólagos önfeláldozás mellett"

Na ebből lehet gondolni,hogy a kedves 70%-osnak nincs gyereke! Csak annyira érzéketlen (még egy kutyához is, nem hogy egy gyerekhez),hogy észre sem veszi, amikor egy ilyet leír! Álszent az szerinte, aki magának szül és nem árvaházból hoz haza gyereket!

Szóval lehet,hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én,mint szülő, ilyet soha nem írnék le. Mert egy szülőből nem ez jön. Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!

2011. szept. 30. 08:06
 26/35 anonim ***** válasza:
73%

22:25

ha nem is vagy értelmi fogyatékos, még van mit tanulnod. akinek nincs logikája, az ne akarjon gyereket, mert alapvető helyzetekben is hülyeséget fog csinálni.

igen, aki nem tolerálja a hülyeséget, az megkeseredett ember, mellesleg megint nem írtam egy szót sem a családi helyzetemről, de most meg van párom és családom, és pont arra vagyok kíváncsi hogy te irigykedsz rám, vagy sem.

én meg pont a forrófejű, nem gondolkodó embereket nem szeretem.

és hidd el, a magyar anyanyelvűek sem tudják kifejezni mindig magukat

önzőség:

nem mondtam hogy önző, aki gyereket akar, megint/még mindig a számba adtok valamit.

viszont ha elgondolkodsz rajta, hogy a gyerek akar megszületni, vagy te akarod a gyereket, akkor elég nyilvánvalóvá válik, hogy vajon mennyire is önzőség a gyerekvállalás. :)

vajon miért mindenki a SAJÁT gyerekét szereti, és nem másokét, miért akar mindenki SAJÁT gyereket, és nem az árvaházban lakókon segíteni?

vajon miért akar valaki mindenképp gyereket egy olyan országba, ahol teljes létbizonytalanság van, egy olyan országba, ahol nem lesz nyugdíj, a minimálbér egy személyre épp hogy elég a túlélésre, és egyesek ennek a felét keresik meg? vajon miért szül valaki 6 gyereket a putriba? vajon miért szül valaki 4 gyereket jómódba, és nem fogadja be a másik 6ot?

ugyan már, mind csak magatokat ámítjátok. a gyerekvállalás ezen része ebben a világban igen is önzőség. saját magatokat akarjátok látni a gyerekeitekben, titeket szórakoztat, a ti elkeseredettségeteket enyhíti. ha igazán önzetlenek lennétek, akkor nem szülnétek nyakrafőre, hanem azon dolgoznátok, hogy akik ITT ÉS MOST élnek, azok boldoguljanak.

de nyilván egy önző, álszent ember inkább keres kifogást a tetteire, mint beismerje, hogy mi ő valójában.

08:06

igen, ha kritizálni merem a legtöbb szülőt, akkor biztosan nincs gyerekem. hihetetlenül éles észjárásod van...

"Szóval lehet,hogy én nagyon-nagyon buta vagyok, de én,mint szülő, ilyet soha nem írnék le."

nos lényegében a mondat első fele magyarázza, miért is nem írod le. ha te magad is tudod hogy buta vagy, akkor meg minek okoskodsz?

"Ha meg nem vagyok az, akkor nem dumálok bele a nagyok dolgába!"

no nézzük csak, hány gyereket is fogadtál örökbe? hány jótékonysági rendezvényen jártál? ki is okoskodik bele a nagyok dolgába?

mondom, engem nem zavar ha buta vagy, csak akkor legalább maradj csendben, és ne csinálj gyereket.

2011. szept. 30. 10:13
 27/35 anonim ***** válasza:
44%

Hm, arról akarsz engem meggyőzni, 70% hogy azért vagyok önző, mert nem az árvaházból veszek ki egy gyereket első körben?... Hm, valóban nem, mert jó, ha van egy sajátom is. Mellesleg nekem is vannak örökbefogadott testvéreim (összesen 12-en vagyunk), akiket édestestvérként szeretek (édestestvér csak 1 van belőle), a családi minta tehát megvan. Te is úgy szóltál be nekem, hogy fogalmad sincs a családi helyzetemről. :) 1-1.

Mellesleg én nem mondtam, hogy egyedülálló vagy, ahogy azt sem, hogy biztosan családban élsz. Én azért feltételezem az utóbbit.

És te örökbefogadtál? Hány gyereket nevelsz?

Nem szoktam sajnálni a falu gyerekeitől sem a játékot, sem a másik holmikat. Mivel nekem még nincs gyerkőc, (most halt el bennem a babám 2 hete, de vagyunk párommal, hogy jön majd a kicsi, ha jönni akar), ezért amire nincs szükségünk jelenleg, azt el szoktuk ajándékozni a faluba valakihez. Egyenlőre ennyit tehetünk, meg azt, hogy a kóbor kisállatokat befogadjuk, és gazdát keresünk nekik. Mi így szoktuk.

Bele lehetne abba is menni, hogy akkor miért pottyantanak gyereket azok, akik árvaházba adják be (mert nagyon sok ilyen van! és nagyon nem értek egyet ezzel), de inkább ne tegyünk, ez a topic nem erről szól.

2011. szept. 30. 11:37
 28/35 anonim ***** válasza:

o nézzük csak, hány gyereket is fogadtál örökbe? hány jótékonysági rendezvényen jártál?

Miért te mennyit? Ja,hogy te most ideírsz egy számot és akkor jó vagy. Na akkor ennyi erővel bárki írhatná,hogy fogadott már örökbe gyereket! A mondat, az önzőségről viszont továbbra is ott van. Aki akár NEVEL gyereket az nem dumál itt az önzőség mögé bújtatott önfeláldozásról. Legalábbis egy NORMÁLIS szülő nem!

Hát tudod messziről jött ember, sokára ér ide!:)

2011. szept. 30. 11:50
 29/35 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy fogadtam örökbe, mert hazudnék, és azt még névtelenül se tenném. De tervezem, ha úgy adódik, akkor segítek majd néhány árva gyermeken.

Mivel még csak 23 leszek, úgy döntöttem, még nincs itt az ideje ennek. Ha saját baba jönni akar, akkor jönni fog, nem állok útjába.

Nem járok jótékonysági rendezvényekre, mert ott a pénz 70-80%-a zsebbe megy és nem az adott célokra. Inkább személyesen keresek meg olyanokat, akik rászorulnak.

2011. szept. 30. 15:16
 30/35 anonim ***** válasza:
32%

11:37

hülye vagy már megint... egyrészt semmilyen köze nincs a szüleid gyerekvállalásának a te elképzeléseidhez, másrészt a "jó ha van egy saját" az önzőség.

álmodozni lehet, de ez közel sem 1-1 főképp hogy se logikád nincs, és megint valami olyat akarsz belemagyarázni a dologba, amit nem mondtam, és köze sincs az egészhez.

"Mellesleg én nem mondtam, hogy egyedülálló vagy, ahogy azt sem, hogy biztosan családban élsz. "

ó hogyne, biztos a nem létező páromat és családomat "nemirigyled": "Nem irigyellek sem téged, sem a párodat, családodat."

ha legalább 2 hülyeséget mondasz, akkor ne cáfold egyiket a másikkal, ez már kombó.

komolyan kezdem már unni ezt az összevissza okoskodást, hazudozást.

"És te örökbefogadtál? Hány gyereket nevelsz? "

na ez itt az első kérdés, csoda hogy ilyen is történik

egyébként meg abszolút mindegy a kérdés szempontjából, hogy ki hazudik többet. én is mondhatnám hogy 48 testvérem van, meg 66 örökbefogadott és 13 saját gyerekem, de ez rohadtul nem befolyásolja azt hogy kinek van igaza.

és igen, belemehetnénk abba, hogy ki miért pottyant gyereket, meg úgy általában örökbeadás nélkül is...

11:50

na látod pont ezért nem érdekelnek a hülyeségeid, hogy hány gyereket pottyantottál, meg milyen szakembernek hazudod magad (most attól függetlenül melyik 83%os vagy).

tudod hazudozni lehet, meg okoskodni is, de a gondolkodást nem lehet imitálni.

persze :D ha én mondok valamit hazudok, ha te mondod, megkérdőjelezhetetlen tiszta igazság. ha te pottyantottál kölyköt, akkor az szakértelem, ha én, akkor nem vagyok normális.

tudod kit etess ezzel a tápszerrel :)

ha hülyeség fájna, halálért könyörögnétek...

15:16

na legalább valaki nem hazudozik végre

az jó, ha tudsz segíteni a közelieken személyesen, de arra nincs mindig idő meg pénz. meg azért ha ismersz 1-2 embert, akkor tudod, hogy az a pénz hova megy, főleg ha benne vagy a dologban, és nem csak szórod a pénzt. hülye lennék valami olyat pénzelni, aminek nem vagyok aktív részese. azért nekem is drága az időm...

2011. szept. 30. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!