Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki nem akar gyereket,...

Ha valaki nem akar gyereket, akkor azt szokták rá mondani, hogy önző. De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?

Figyelt kérdés
2011. szept. 25. 17:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%

07:45

köszönöm!!!!

kérek!!! indoklást!!! is!!! ha!!! lehet!!!!!!!!!

!!!!!!!!!

2011. szept. 27. 07:54
 12/35 anonim ***** válasza:

Nem érzem magam butának!

Viszont van gyerekem, ami valószínűleg neked nincs.

És nem, nem írtam félre. Számomra nem önző az sem, aki nem vállal gyereket, de az végképp,aki vállal.

Ahogy írtam úgy gondolom,hogy az emberek nagy része nem azért vállal gyereket,hogy az majd eltartsa, ápolja idős korára! Vagy legalább is nekem nem ez volt a szempont!

2011. szept. 27. 10:38
 13/35 anonim ***** válasza:
0%

10:38

nyilván én sem érzem magam annak, ha leállok vitázni egy atomfizikussal, de nagy eséllyel meglehet, hogy neki lesz igaza...

maradjunk annyiban, hogy elhiszem hogy nálad nem ez volt a szempont

2011. szept. 27. 12:46
 14/35 anonim ***** válasza:

Az atomfizikusnak max. az atomfizika terén lehet igaza. Az kétszer sem biztos,hogy bármilyen más témában többet tud, mint én vagy más.

Na ez a téma pont olyan! Nem értem miért lennél ebben a témában okosabb,mint bárki más? Mert te nyilvánvaló a gyereket nem vállalok táborát erősíted. Na én meg a másikat! Akkor miért is hülyébb is bárki a másiknál?

2011. szept. 27. 13:00
 15/35 A kérdező kommentje:

"Miért, szerinted ezért vállalnak gyereket?

Én azért vállalok,hogy szerethessem, hogy megadhassak neki mindent. Hogy legyen valami, valaki a férjemből és belőlem. Önzőség gyereket vállalni?

Tudod te mennyi lemondás, olykor feladás egy gyerek? Hogy milyen éjszakákon át nem aludni,amikor sír, vagy később, mondjuk az érettségi előtti hetekben? Milyen rettegve várni egy szimpla vérvételét,hogy csak minden rendben legyen? Nem hiszem,hogy az önző szó az, ami idepasszol!”

Szerintem nem tudod értelmezni kérdést. Hol írtam, hogy önző az, aki gyereket vállal? Sok helyen olvastam, hogy önzőnek nevezték azt, aki nem akar gyereket vállalni, nem én találtam ki. Azt írtam, hogy semmivel nem önzőbb az, aki nem vállal gyereket, mint aki igen. Amit leírtál, különösen a „hogy legyen valaki a férjemből és belőlem” pont arra utal, hogy saját magad miatt vállalsz gyereket :)

2011. szept. 28. 06:48
 16/35 anonim ***** válasza:
23%

13:00

1.megint nem érted amit mondtam

2.ha így van, akkor te sem vagy óvónéni, ne okoskodj pedadógiában

3.annyira nyilvánvaló, hogy egy szót sem ejtettem erről, de te valószínűleg okjs médium is vagy, hogy ennyire biztos vagy a dolgodban. sőt, lehet hogy szülészorvos is. és ha van gyerekem, akkor már beszélhetek hülyeséget és attól megnő az intelligenciám is egy vitához, vagy az emberismeretem? ne fárassz kérlek, a logika nem a nők asztala

2011. szept. 28. 07:09
 17/35 anonim ***** válasza:

"a logika nem a nok asztala"

71 %-os te egy ritka bunko ember vagy.

A ferfiak meg nem tudnak tobb fele figyelni egyszerre. Es akkor mi van? Ettol nem er kevesebbet egyik nem se!

A felkialto jeles valaszolo vagyok. Tudom csufolodasbol irtad tele a valaszodat felkialto jellel de nem erdekel. En epp azert irtam igy a megallapitasomat ,hogy nyomatekositsam a velemenyemet. De hat a logika....ugy tunik nem csak a noknek gyengesege.

Indoklast varsz a megallapitasomra? Tessek:

-Olvasd el megegyszer te es a valaszolo kozti "vitat". Szerintem egyertelmu lesz utana a valasz neked is. Az inteligencia szintet nem is emlitem. Az atomfizikusos pelda nagyon gyengere sikerult. Minden hasonlat santit egy kicsit de ez kemeny melle loves volt.

Szerintem ideje lenne az egodbol vissza venni mert az viszont rendesen van neked.

ui: A kerdest torlom a listam kozul. Baromira nem vagyok kivancsi a buta reagalasodra.

Szep napot es jo gondolkodast!!

2011. szept. 28. 07:22
 18/35 A kérdező kommentje:
83%-os! Sajnálom, de a hiba te készülékedben van. Te nem tudtad értelmezni a kérdést, se érvelni, és azóta itt puffogsz. Egyébként: intelligenciaszint, nem inteligencia szint, mellélövés, nem mellé lövés, és van még pár helyesírási hibád. Nem válaszoltál arra, amit írtam, hanem megsértődtél, és törölted a kérdést a listádból. Szánalmas. Neked gyereked van, és úgy viselkedsz, mint 12 éves hisztis kislány.
2011. szept. 28. 08:14
 19/35 anonim ***** válasza:

Akkor maradjunk annyiban,hogy két 83%-os válaszoló van! Én az első vagyok!

A vitát lezártnak tekintem, bár annyit még megjegyeznék, hogy óvodapedagógus és tanítónő vagyok!:)

Elég sok válaszoló helyesírásába bele lehetne kötni, de nem teszem,mert nem ezért vagyok itt.

Egyébként a 71%-os válaszoló "butázott" le primitív módon. Ahogy írtam, főleg azért veszem rossz néven, mert nincs gyereke. Ő meg pont belenyúlt,mert gyerekem is van és dolgozom is velük!:)

Tudom,hogy nem írtad,hogy önző,aki gyereket vállal, pusztán úgy éreztem,hogy utalsz rá azzal,hogy ezt írtad: "De mennyivel önzetlenebb dolog azért gyereket vállalni, hogy ne legyünk egyedül, vagy legyen aki gondoz minket, ha idősek leszünk?"!

Ezt akárhogy is olvasom, számomra az jön le,hogy te úgy gondolod az emberek azért vállalnak gyereket, hogy majd azok később gondozzák őket!

2011. szept. 28. 10:28
 20/35 anonim ***** válasza:
28%

07:22

:)

megint kifogáshegyek

de mivel vagyok eléggé értelmes, nem állok le magyarázni olyannak, aki úgysem érti

:D érvelés: egyértelmű hogy... te aztán ismered az érv fogalmát

+dramatizáljuk túl a dolgot, jelentsük be hogy elmenekülünk, nehogy véletlenül válaszoljon a másik rá :D

én vagyok a beképzelt és bunkó, mert egyesek nem tudnak gondolkodni és én ezt ki is mondom :)

jól nézzétek meg emberek, ilyen, amikor egy hülye akar ítélkezni mások felett, de leégeti magát.

szép napot és jó nemgondolkodást! :)

10:28

még mindig nem írtam sehol, hogy nincs gyerekem, de ugye ez téged nem zavar, te még mindig médium vagy, és a vesémbe látsz. sőt, azt sem írtam, hogy 2 kezem van, tehát biztos hogy nincs egy sem, mert neked igen...

lehet játszani a sértődött kislányt, de ha egyszer nincs logikád, akkor miért ne nevezhetnélek butának?

"pusztán úgy éreztem,hogy utalsz rá "

:D:D:D én meg érzem a telepatikus nőikombinálós képességeimmel, hogy szemüveges vagy, 165 magas, duci, őszülő hajú, szereted a buktát, és hétvégente ballábon ugrálva kiáltozod, hogy "mellékvesetranszplantáció". ez mind egyértelműen látszik ebből: "Tudom,hogy nem írtad".

akárhogy is olvasom, még mindig csak egy buta kislány vagy (a nő jelzőt viszont visszavonom)

végül is okoskodhatsz tovább, de szerintem lényegi előrelépés nem lesz, úgysem fogunk egyetérteni, ahhoz túl csökönyös vagy, hogy belásd a hibáid.

azt viszont őszintén mondom, hogy sajnálom azokat a gyerekeket, akiket te akarsz felnevelni. lehet hogy egy kakis pelenkát ki tudsz cserélni, de az is biztos, hogy nem te fogsz értelmes embereket nevelni belőlük, ha véletlenül azzá válnak. habár ha úgy nézzük, egy hülye szülő néha motiváló is lehet, és küzdésre készteti a gyereket. de egy idős kislánynak, aki tud gyereket szülni, már illene az alapvető logika képességét elsajátítani

2011. szept. 29. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!