Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megtudná mondani valaki, hogy...

Megtudná mondani valaki, hogy mi történik akkor, ha valaki 2 országban is kapja a családi pótlékot?

Figyelt kérdés
2011. szept. 24. 15:05
1 2 3
 21/23 Niky válasza:
Ez elvileg lehetetlen. Én most fogom intézni hogy csak itt Finnországban kapjam, mert most Magyarországba a magyar számlámra megy. De Anyukám volt megkérdezte hogy lehet elintézni, hogy csak egyik államtól kapjam a családit. Mind a két államhoz a megfelelő helyre be kell adni az igénylést illetve a lemondást, és a két állam felveszi a kapcsolatot egymással és elintézik egymás közt. Pl.: Ha m.o.ról kapod novemberben akkor már decemberben már a másik (nálam finn államtól fogom kapni) állam fogja neked küldeni. A legjobb ha bemész a nagykövetségre ott biztos és pontos felvilágosítást kapsz és még valószínűleg segítenek is kitölteni a papírokat. Remélem tudtam segíteni.
2011. okt. 11. 18:07
 22/23 anonim ***** válasza:

Irorszagban elek, itt fizetek adot es itt szultem. A lanyom kettos allampolgar, de evidens, hogy csak itt veszem fel a csaladit. Sok ismerosom felveszi itt is, otthon is, vannak olyanok is, akik mar reg hazakoltoztek es megis innen is kapjak a csaladit, van aki lebukott, de van olyan is, aki eddig meg nem bukott le. A kovetkezmenyek nem tul mesesek, kamatostol kell visszafizetni a kart a serult allamnak.

A TB fizetesevel viszont en nagyon megjartam. Az otthoni szamlamon egyszer nem volt fedezet, amikor vontak a TB-t. Kaptam a levelet az adotartozasrol, aztan irtam egy levelet nekik, amiben azzal probaltam magam kimagyarazni (vagyis leirtam az igazat), hogy kulfoldon elek es az atutalas nem erkezett meg idoben. Erre a magyar allam beperelt kettos adozas vadjaval. Nem keves penzt huztak le rolam.

2011. okt. 12. 00:56
 23/23 anonim ***** válasza:
Bizony, biztosítva is csak egy helyen lehetsz.
2011. okt. 12. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!