Megtudná mondani valaki, hogy mi történik akkor, ha valaki 2 országban is kapja a családi pótlékot?
Figyelt kérdés
2011. szept. 24. 15:05
1/23 anonim válasza:
Elvileg ez nem lehetséges, mivel csak a lakhely szerinti országból kapod a pótlékot. Vagy mindkét helyre be vagy jelentkezve állandó lakcímmel?
2/23 A kérdező kommentje:
Szimplán érdeklődöm! Szerintem 2 helyen nem lehet állandó lakcíme senkinek!!!???
Egyébként büntetik, vagy csak vissza fizettetik a csp-T???
2011. szept. 24. 15:20
3/23 anonim válasza:
Az fog történni hogy ha rájönnek abban az országban ahol ténylegesen nem élsz, kamatostól, büntetéssel visszakérik egyösszegben az egészet. Jó móka lesz...
4/23 anonim válasza:
Nem lehet 2 állandó lakcím. Ha kiderül az csalás, és okirat hamisítás, és jócskán büntető jogi kategóriába esik.
5/23 anonim válasza:
Nekem is 2 helyen van állandó lakcímem. De csak a német csp-t kapom, itt élek. Elvileg ez biztosításhoz kötött, tehát csak onnan lehet igényelni, ahol a biztosítás fizetve van. Ha mégis sikerül 2 helyről kapni, és kiderül, akkor bizony vissza kell fizetni.
6/23 anonim válasza:
Bocs de mi azon a okirathamisítás, hhogy 2 országban is van valakinek lakhelye? Nekem van otthon egy lakásom, de most Németországban élek, itt fizetek biztosítást, itt szültem, stb. Nem hamisítottam semmit, magyar állampolgár vagyok, ez az itteni papírjaimon is rajta van.
7/23 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat!!! Tudjátok sok ismerősöm van akik 2 országban is kapnak csp-t, nem értem hogy ha ez ilyen nyilvánvaló akkor hogy merik megcsinálni???? Vagy ez nem is olyan nyilvánvaló????
2011. szept. 24. 15:28
8/23 anonim válasza:
Nekunk is 2 bejelentett allando lakcimunk van.
Magyarorszagon van egy lakasunk es fizetunk tb-t is, mert ha hazamegyunk felkeressuk az orvosainkat.Angliaban elunk es itt is fizetunk tax-ot es itt is van allando bejelentett lakcimunk, de csak Angiabol kapjuk "csaladi potlekot stb-t.
9/23 anonim válasza:
Elméletileg betegbiztosítást EU-n belül csak egy országban fizethetsz. Az más kérdés, hogy utánajárnak, vagy sem.
10/23 anonim válasza:
hat minket elkuldtek a pi...-ba, hogy nem latnak el minket, csak surgossegi esteben amikor elmentem orvoshoz.Utanna amikor terhes lettem ujra elkezdtuk fizetni a biztositast, mert mi van ha akkor lesz valami bajom amikor otthon leszunk.....azota is fizetjuk.Minden honapban kuldjuk edesanyamnak a penzt, hogy be tudja nekunk fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!