Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hiperaktív gyerekek szülei!...

Hiperaktív gyerekek szülei! Ha előre tudtátok volna, hogy gyermeketek hiperaktív lesz, akkor is belevágtatok volna a gyerekvállalásba?

Figyelt kérdés
van olyan köztetek aki megbánta?
2011. szept. 24. 02:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok, bocs az off-ért de meg szeretném kérdezni hogy milyen szakember és a gyerek hány éves korában mondta ki hivatalosan a diagnózist? Milyen vizsgálatok alapján? Kell vinnetek a kicsiket rendszeres kezelésre? Úgy értem pszichológus, nevelési tanácsadó, ilyesmi?

Amiket írtok "tüneteket", azok 95%-a ráillik a kisfiamra, aki 3 éves lesz. Eddig nem vittem sehova, gondoltam nehezebb eset mint az átlag, így jártam. Ha védőnőnek, gyerekorvosnak említettem a "nehézségeket" finoman szólva nem vettek komolyan. Közben lehet hogy már rég szakembernek kellene vizsgálnia? Egyáltalán, szerintetek hiba, ha a gyanúm ellenére nem viszem orvoshoz, hanem a magam szakállára nevelgetem?

2011. szept. 25. 21:29
 12/14 A kérdező kommentje:
én sajnos nem tudok segíteni,(nincs gyerekem) de ha nem kapsz a többiektől választ kiemelem a kérdést :)
2011. szept. 26. 00:07
 13/14 anonim ***** válasza:

21:29 -nek

Én is tudtam már a kisfiam kb 2 éves korára teljes biztonsággal,hogy probléma van vele,nálunk is nevetett a gyermekorvos,a védőnő,hogy milyen kis huncut csibész a fiam,nevettek a bölcsiben is,hogy nagyon szaladgálós,olyan mint a villám és majd oda kell rá nagyon figyelniük.

ÉN éreztem,tudtam,hogy baj van...láttam a hasonló korú gyermekeket,láttam a család többi fiúgyermekét ...

Aztán amint oviba került szinte az óvónénik azonnal szóltak,hogy anyuka kérem itt probléma van,mert nem akar egyáltalán szót fogadni,megülni,öntörvényű,a szabályokra ,korlátokra reagált így,mert a bölcsiben még hatalmas szabadságot élvezett,nagyon rugalmasak voltak vele,de az oviban már sokkal inkább szükség van önkontrollra,szabálytudatra amivel ő nem rendelkezett.

A nevelési tanácsadóban azonnal feltűnt a szakembereknek,hogy nem köti le semmi ,ingerekereső a magatartása ,tehát figyelemzavarral küzd,ekkor 4 éves volt,azt mondták a hiperaktivitást még nem szabad rásütni.

Elmúlt már 5 éves,sok-sok javulás mutatkozik,de ez annak is köszönhető,hogy megtanultuk másként lereagálni a viselkedését,hasznos nagyon,hogy tudjuk ,hogy milyen nehézséggel küzd és eszerint foglakozunk vele.

Tavaly októbertől idén májusig jártunk a nevelési tanácsadóba,most jelenleg szenzomotoros tornára járunk és egyéb fejlesztő foglakozásra,folyamatosan több odafigyelést igényelnek ezek a gyerekek.

Reménykedünk,hogy boldog,sikeres ember lesz. :-)

2011. szept. 26. 08:15
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszönöm szépen a választ, nagyon sokat segítettél! És hát most izgulok nagyon, hogy mi lesz az oviban, de legalább biztosat tudok majd. Az is megnyugtat hogy nem késtünk még le semmiről. Még egyszer köszönöm!
2011. szept. 27. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!