Hiperaktív gyerekek szülei! Ha előre tudtátok volna, hogy gyermeketek hiperaktív lesz, akkor is belevágtatok volna a gyerekvállalásba?
Sziasztok, bocs az off-ért de meg szeretném kérdezni hogy milyen szakember és a gyerek hány éves korában mondta ki hivatalosan a diagnózist? Milyen vizsgálatok alapján? Kell vinnetek a kicsiket rendszeres kezelésre? Úgy értem pszichológus, nevelési tanácsadó, ilyesmi?
Amiket írtok "tüneteket", azok 95%-a ráillik a kisfiamra, aki 3 éves lesz. Eddig nem vittem sehova, gondoltam nehezebb eset mint az átlag, így jártam. Ha védőnőnek, gyerekorvosnak említettem a "nehézségeket" finoman szólva nem vettek komolyan. Közben lehet hogy már rég szakembernek kellene vizsgálnia? Egyáltalán, szerintetek hiba, ha a gyanúm ellenére nem viszem orvoshoz, hanem a magam szakállára nevelgetem?
21:29 -nek
Én is tudtam már a kisfiam kb 2 éves korára teljes biztonsággal,hogy probléma van vele,nálunk is nevetett a gyermekorvos,a védőnő,hogy milyen kis huncut csibész a fiam,nevettek a bölcsiben is,hogy nagyon szaladgálós,olyan mint a villám és majd oda kell rá nagyon figyelniük.
ÉN éreztem,tudtam,hogy baj van...láttam a hasonló korú gyermekeket,láttam a család többi fiúgyermekét ...
Aztán amint oviba került szinte az óvónénik azonnal szóltak,hogy anyuka kérem itt probléma van,mert nem akar egyáltalán szót fogadni,megülni,öntörvényű,a szabályokra ,korlátokra reagált így,mert a bölcsiben még hatalmas szabadságot élvezett,nagyon rugalmasak voltak vele,de az oviban már sokkal inkább szükség van önkontrollra,szabálytudatra amivel ő nem rendelkezett.
A nevelési tanácsadóban azonnal feltűnt a szakembereknek,hogy nem köti le semmi ,ingerekereső a magatartása ,tehát figyelemzavarral küzd,ekkor 4 éves volt,azt mondták a hiperaktivitást még nem szabad rásütni.
Elmúlt már 5 éves,sok-sok javulás mutatkozik,de ez annak is köszönhető,hogy megtanultuk másként lereagálni a viselkedését,hasznos nagyon,hogy tudjuk ,hogy milyen nehézséggel küzd és eszerint foglakozunk vele.
Tavaly októbertől idén májusig jártunk a nevelési tanácsadóba,most jelenleg szenzomotoros tornára járunk és egyéb fejlesztő foglakozásra,folyamatosan több odafigyelést igényelnek ezek a gyerekek.
Reménykedünk,hogy boldog,sikeres ember lesz. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!