Régebben a szegények 10-12 gyermeket neveltek fel, a gazdagok csak 1-2 -t. Ma miért hivatkoznak az emberek arra, hogy pénzhiány miatt nem vállalnak gyermeket?
pénzhiányra hivatkoznak, mert pénzhiány VAN! És nem a százezres telefonra meg a többi felesleges dologra gondolok. Megváltozott az élet, főleg a nagyvárosokban. Régen a dédnagyapámék krumplit, zöldségeket termesztettek, disznót, csirkét, tehenet tartottak, és mindemellett dolgoztak.
Most ez lehetséges? Próbálj meg egyszer egy átlagos budapesti panelban, ahol hallod ha a szomszéd levegőt vesz, disznót hízlalni. Biztos hogy nem fog sikerülni, ezért elballagsz jó esetben a piacra, rossz esetben a Teszkóba és megveszed a húst. Meg a kenyeret, krumplit, zöldséget, sajtot, vajat, mézet, ruhát, edényt.
A dédszüleim idejében még működhetett a "cserekereskedelem", vagyis aki disznót vágott, küldött egy adagot a szomszédnak, az meg adott "érte" tejet. Csak egy példa.
Akkor még nem volt (főleg vidéken) ekkora rezsi: víz, gáz, fűtés, szennyvíz, stb. Akkor még volt olyan tiszta például a folyó/kútvíz, hogy azt lehetett használni. Hozhattak fát az erdőből, azzal fűthettek, főzhettek. Ma ez nem így működik.
Most fizetünk a a közlekedésért, az egészségügyi ellátásért, az oktatáásért, egy olyan életszínvonalért ami 100-120 éve még nem volt elérhető. És ma sem, mert bár kifizetjük, sokan nem kapnak tisztességes ellátás
Nem volt óvszer.És igénytelenebbek voltak.
Beteges állapotok uralkodtak.
Alapvető emberi igényeiket sem tudták kielégíteni az emberek.
Nem értem mi azzal a baj,ha valaki minőségi életre vágyik?
Akkor minek élünk?Azért,hogy szenvedjünk?
Amúgy meg miért kell hivatkozni bármire is?
Miért kell nekem megindokolnom,ha nem akarok gyereket?
Mi köze hozzá másnak?
Kérek pénzt mástól?Nem.
Ha rajtam múlna 3 gyerek felett nem is adnék semmiféle támogatást!
Ne másokon élősködjenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!