Hogy tetszik a Száva név? Milyennek képzeled el a viselőjét?
Nekem nagyon tetszik, és ha lányom lesz most úgy gondolom, hogy ez lesz az első neve : )
Száva Zoé, szreintem nagyon szép.
Van egy nagyon szép szőke hajú kislány ismerősöm, akinek ez a neve, én innen ismerem ezt a nevet. : )
Szia!
Kislányom unokatesóját Szávának hívják, 2,5 éves, és bátran mondhatom, egy kislányhoz is nagyon illik ez a név! A lányka gyönyörűszép, kékszemű, fehér bőrű, tejföl szőke hajú. Szerintem nagyon szép és különleges név!
30 év múlva már pont nem lesz furcsa...majd jönnek még furcsább nevek és akkor meg majd azon fog szörnyülködni a nép.
Számomra a Dr. XY Málna Eperke Szederke a furcsább, de bizonyára ezt is megszokom évek múltán.
Az én lányom Száva.
SOHA nem gondoltam, hogy én 'különleges' nevet fogok a gyermekemnek adni.Túl konzervatív a család .Őszintén szólva én is megszóltam az aki az adott névvel akar a tömegből kitűnni.DE tudtam, hogy szláv neve lesz a lányomnak, mert a férjem nem magyar.A Léna volt a befutó, de mikor minden második lurkót így hívnak azt gondoltam: NEM.Eszembe jutott kislánykorom kedvenc regénye a Sándor Mátyás és az ő világszép lánya Sándor Száva!
Na így lett a család elutasítása ellenére a fekete göndör hajú nagyon elven , nagyon cserfes igazi nő lányom SZÁVA! A telepölésünkün NINCS és nem is volt ilyen nevű hölgy.Én erre nagyon büszke vagyok :)
Itt valami nagy tévedés van.
Mégpedig azért mert a Száva név egy szláv (főleg délszláv) FÉRFI NÉV.
Elsősorban Szerbiában, Montenegróban, Macedóniában gyakori, de Horvátországban és Szlovéniában is sok van.
Névnapja január 27-én van Szent Száva ortodox egyházalapító herceg neve napján. Ez ünnepnap.
A magyarban teljesen tévesen lett lánynév. Gondolom a Verne regény miatt.
De hát megszokhattuk már, hogy Magyarországon sok minden hülyeséget anyakönyveznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!