Gyereket szeretnénk. Vállalhatjuk így is? Vélemény?
Most úgy általánosságban vagyok kiváncsi a véleményekre. Én 21 múltam,párom 25 éves. Gyereket szeretnénk,de: albérletben élünk,csak párom keres(de ebből 2-en kijövünk).Szülőkre valamennyire számíthatnánk,bár azt mondják túl fiatalok vagyunk. Tudjuk,de mi nem szeretnénk még 5-6 évet várni.Én levelezőn tanulok,még 2 évem van vissza a suliból,közben így jöhet a baba is.Az ismeretségi körben sokan sokkal rosszabb körülmények közé vállalnak kicsit,minket pedig mindenki lebeszél róla,mondván,nincs rá pénzünk és hülyék vagyunk ha így vállalunk gyereket.Mindig azzal jönnek,hogy várjam meg még lesz munkám.1,5 éve nem kapok munkát,legfőképpen azért mert tanulok még(hiába csak levelezőn),nem akarok még annyit várni,hogy végezzek és dolgozzak is pár évet.
Párommal 5 éve vagyunk együtt,egy ideje már jegyben is járunk,a kapcsolatra lehet alapozni.Csak a pénz kérdéses. Őszinte véleményeket kérek,nem mocskolódást!
Én nem értem azokat, akik azt írják,hogy "jaj, ha a pénzre várnánk,akkor sosem lenne gyerekünk"!
Ez annyira végletes gondolkodás. Nem arról van szó,hogy csak milliókra lehet szülni, de egy alap igenis kell,hogy legyen.
Én nem értem soha,hogy ha valaki ennyire fiatal, 20-21 éves,akkor miért nem lehet várni 1-2 évet!
Nem bántani akarlak kérdező, de sok minden nincs meg a párkapcsolatotok kívül. Az meg nem mindig elég! Nem dolgozol, albérletben laktok! Az meg,hogy rosszabb körülményekre vállalnak gyereket, ne legyen mérvadó!
Barátnőm bölcsis néni. Tudod hány olyan esetet lát naponta,hogy csúsznak a pénzzel a szülők, meg sírógörcsöt kap anyuka,ha késik egy napot a családi. Hát én nem szeretnék így élni. Nem szeretném remegve várni a postást, mert nincs már két ezer forint sem a tárcámban.
Én is akartam már 24-25 évesen babát! De úgy voltunk vele,hogy dolgozom még,hogy normális GYED-et kapjak, hogy tudjam élvezni a terhességem,hogy ne kelljen azon sakkozni,hogy meg tudok-e venni 50 db pelenkát vagy csak 40-et! 28 vagyok és nem érzem magam elkésve. De nagyon boldog a terhességem. Meg tudom fizetni a dokim, meg tudtam venni a jobb minőségű babaruhát, nem mentem falnak,mert elfogyott a babaszoba festése közben a festék és meg kellett venni még egy 5 ezer forintos dobozzal. Azt mondanánk apró dolgok, de igenis nagyon tudja idegesíteni az embert, ha nincs rá pénz.
És ezek nem luxus dolgok,mert nem félmillióért vettünk pl. bútort. De nekünk nincs nagy mákunk pl. és nem sok holmit tudunk kölcsönkapni, mert nincs annyi kisgyerekes barát, rokon. Erre is gondolni kell. Jó, nem mindegy persze, kinek mire van igénye. Nekem arra volt,hogy ahogy írtam is, ne kelljen minden kis ezer forintos szaron aggódnom.
Szóval én azt mondom,hogy nem hajt a tatár. Fiatalok vagytok még!
Utolso elotti valaszolo vagyok.
Pont errol beszeltem: ha te ezt szeretned, akkor hajra. Legalabbis nagyon ugy tunik a kommentjeidbol, hogy te ezt mar eldontotted, max 2%-ban bizonytalan vagy.
Mondjuk az kicsit furcsan esik nekem, hogy azt irtad: nem szeretnel 3-4 evet varni, mert fiatal anyuka akarsz lenni.
Most nem is tudom, hogy sirjak, vagy nevessek, mert mint irtam en is 25 es 26 evesen szultem, 28 vagyok most es tervben a harmadik gyerek. En ugy erzem, hogy meg 25 evesen is kifejezetten fiatalnak szamitottam, sot, most is. Lehet, hogy ez egyeni tulajdonsag, de rendszersen egyetemistanak neznek es dobnak egy hatast idegenek, ha megtudjak, hogy mar ket gyermekem van.
Ezzel csak arra celoznek, hogy ahhoz, hogy fiatal anya legyel nem kell 20-21 evesen szulni, ha 25 evesen szulsz, meg akkor sem leszel kozepkoru.
Hát nem tudom! Én azért nem jelenteném ki,hogy 30 éves kor után nem élnek az emberek, csak más lesz a fontos. De majd te is rájössz. És ez nem a kortól függ. Hanem,hogy ha gyereked lesz,akkor a munka fontos lesz,hogy el tudd tartani, ha nagyobb lesz akkor is, hamarabb maradsz otthon a családoddal,mint buliba mennél stb. De ez nem függ attól,hogy ki hány éves. Elég sok fiatal 30 év alatti szülőt látok én otthon ülni!:)
Az meg,hogy a szervezet mikor van rá készen, na ez is olyan,hogy nem tankönyv szerint működünk. Szomszéd lányék 22 évesek két év próbálkoznak,nem jön össze. Barátnőm 33 éves,nekik elsőre!
Az anyagiak mellett nekem kellett az is,hogy kiéljük magunkat. Gondolok itt arra,hogy éljünk meg dolgokat kettesben. Legyen ez külföldi nyaralás vagy bármi. Amikor kész lett a ház, fontos volt,hogy éljünk benne kettesben is egy-két évet legalább.
De nálam ahogy írtam a legfontosabb az volt,hogy legyen biztos állásom, amiből nyugodt szívvel jövök el szülni. Hogy legyen vésztartalék,hogy ha gond van legyen hova nyúlni. Itt nem milliókra kell gondolni! Bár nálunk anyuék sem követték az akkoriban divatos, vállaljunk gyereket 18 évesen elvet. Apukám kijelentette,hogy amíg otthon laknak (mamáknál kezdtek) addig elő nem fordulhat,hogy jöjjön a gyerek. Így anyu 26 éves volt,amikor a tesóm született és 31,amikor én. Viszont akkor már külön éltek, saját házban!
Tehát én világ életemben ezt hallottam, láttam.
Ja és ami nekem fontos!:)) Hánytam már buli után úgy,hogy a barátnőim fogták a hajam, láttam a Balatonon felkelni a napot disco után, szintén a legjobbakkal. Szilvesztereztem már a hegyekben 30 fős társasággal. Megvettem már életem legszebb, legdrágább cipőjét, táncoltam már 10 órát szinte megállás nélkül!:) Nem tudom érted-e amit mondani akarok!
Szóval megéltem, amit akartam, ami csak a fiatalkoromba fért bele. Persze, ha gyerekem lesz, akkor is fogok bulizni,kirándulni, de az már soha nem lesz ugyanolyan. Nekem ezeket ahhoz meg kellett élnem,hogy soha ne érezzem, kihagytam dolgokat az életemből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!