Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kigyerekes Anyukák! Havonta...

Kigyerekes Anyukák! Havonta hány köbméter vizet fogyasztotok? Illetve tudtok ötleteket adni, hogy lehet csökkenteni a vízszámlát?

Figyelt kérdés
Elsősorban a háromtagú családok fogyasztása érdekel, de természetesen szívesen veszem többgyermekes anyukák válaszait is.
2011. szept. 1. 14:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Nem tudok neked m3-t írni, de én úgy spórolok a vízzel, hogy

- mindig telerakom a mosógépet és a mosogatógépet, soha nem mennek üresjáratban

- vettem zuhanyhomokórát, 5 perces, még hajmosáskor is csak ennyit állhatok a zuhany alatt, pedig imádnék ott állni 20 percet, de akkor marha sok volt a számla

- a vécét pisi alkalmával csak picit húzom le

- ha kézzel mosogatok, akkor csak picit folyatom a vizet

Nálunk 2 havonta jön a számla, benne van a szemét és a gáz is, de volt, hogy 20ezer felett volt, amikor meg odafigyelünk, akkor 15ezerrel megússzuk.

2011. szept. 1. 14:16
 2/20 anonim ***** válasza:

én se tudok köbmétert írni mert pont cserélték a vízórát számlát nem kaptunk most.

spórolás:

nálunk is zuhany

fogmosás alatt nem folyatjuk a vizet.

mosogatni is úgy szoktam hogy nem folyatom csak nyitom zárom a csapot.

a gyerekek egy vízben fürdenek.

az első válaszoló homokórás módszere nagyon tuti!!

2011. szept. 1. 14:21
 3/20 anonim ***** válasza:

igen, zuhanyhomokóra elég motiváló :)

De annyira, hogy sokszor úgy sietek, nehogy leteljen az 5 perc, hogy kb 2 perc alatt végzek :)

2011. szept. 1. 14:24
 4/20 anonim ***** válasza:

2gyerkőc,2felnőtt,forgótárcsás mosógép,kint kacsák- 8 m3.

Gondolom automata mosógépetek van! Sokat jelent,ha egy-egy egyszerűbben kimosható ruhadarabot kimosol kézzel. Pl egy héten 2x kézzel kimosod a fehérneműket,a gyerkőc nem kifejezetten koszos ruháját,olyan ruhát amibe csak bele izzadtatok...Így a mosógépben nem gyűlik annyi szennyes,nem kell olyan hamar bekapcsolni,és ezáltal kevesebb lesz a vízdíj is,és persze a villany. Ilyenkor még hamar megszárad ha a kézzel kicsavart ruhát kiteszed száradni,a fehérnemű télen is hamar megszárad,nem csurog belőle úgy a víz,mint egy pólóból.

Üdv:2gyerkőcös,38hkm

2011. szept. 1. 14:33
 5/20 anonim ***** válasza:
ha megpusztulok se tudom 12 km alá vinni..... zuhanyzunk, gyerek kiskádban fürdik, mev az összes praktika. vízszerelő szerint vlszeg rossz az óra, de drágább bevizsgáltatni.... nemrég van mosogatógépünk, talán így kevesebb lesz.
2011. szept. 1. 14:57
 6/20 anonim ***** válasza:
A hideg és a meleg vízzel együtt 4-5 köbméter/hónap
2011. szept. 1. 15:22
 7/20 anonim ***** válasza:
Minden nap megy a mosógép, mosogatógép, van 3 gyerek, 2 felnőtt.Havonta 6 köbméter víz fogy el.
2011. szept. 1. 15:22
 8/20 anonim ***** válasza:

Hmm, nálunk 2 háztartás van és 1 vízóra (anyós+após lent, mi pedig a tetőtérben: 2 felnőtt+ 2 gyerek).

2 havonta olvassák le és olyan 20-22e Ft szokott lenni, tehát kb. 5000 Ft/hó/háztartás. A m3-t nem tudom, anyóséknál van a számla.

Nekem mindig azt mondják, hogy ez milyen sok, de az 1. válasz után már nem is tűnik annak...

2011. szept. 1. 15:28
 9/20 anonim ***** válasza:
3-man vagyunk (2 felnőtt + egy 2 éves kisgyermek): havonta 6-8 m3 szokott lenni a vízfogyasztásunk.
2011. szept. 1. 15:51
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

2 felnőtt 3 gyerek

8 kg-os mosógépem van az is olyan és mindig tele rakom (kb 45-60 litert fogyaszt egy mosásra)

lassan folyatom mosogatás közben a vizet

elzárom ha fogat mosunk

egy vízben fürdenek a gyerekek

zuhanyzás alatt elzárom pl mikor a hajam samponozom (keverőcsaposnál ugyan olyan meleg jön mikor kinyitod)

mosogató gép (ha rendesen teli rakod akkor alig 14-20 litert fogyaszt egy mosogatásra)

pl a párom a melóhelyén zuhanyzik nem itthon

amúgy kb 8-10m3 fogy átlag havonta

2011. szept. 1. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!