Kigyerekes Anyukák! Havonta hány köbméter vizet fogyasztotok? Illetve tudtok ötleteket adni, hogy lehet csökkenteni a vízszámlát?
Nem tudok neked m3-t írni, de én úgy spórolok a vízzel, hogy
- mindig telerakom a mosógépet és a mosogatógépet, soha nem mennek üresjáratban
- vettem zuhanyhomokórát, 5 perces, még hajmosáskor is csak ennyit állhatok a zuhany alatt, pedig imádnék ott állni 20 percet, de akkor marha sok volt a számla
- a vécét pisi alkalmával csak picit húzom le
- ha kézzel mosogatok, akkor csak picit folyatom a vizet
Nálunk 2 havonta jön a számla, benne van a szemét és a gáz is, de volt, hogy 20ezer felett volt, amikor meg odafigyelünk, akkor 15ezerrel megússzuk.
én se tudok köbmétert írni mert pont cserélték a vízórát számlát nem kaptunk most.
spórolás:
nálunk is zuhany
fogmosás alatt nem folyatjuk a vizet.
mosogatni is úgy szoktam hogy nem folyatom csak nyitom zárom a csapot.
a gyerekek egy vízben fürdenek.
az első válaszoló homokórás módszere nagyon tuti!!
igen, zuhanyhomokóra elég motiváló :)
De annyira, hogy sokszor úgy sietek, nehogy leteljen az 5 perc, hogy kb 2 perc alatt végzek :)
2gyerkőc,2felnőtt,forgótárcsás mosógép,kint kacsák- 8 m3.
Gondolom automata mosógépetek van! Sokat jelent,ha egy-egy egyszerűbben kimosható ruhadarabot kimosol kézzel. Pl egy héten 2x kézzel kimosod a fehérneműket,a gyerkőc nem kifejezetten koszos ruháját,olyan ruhát amibe csak bele izzadtatok...Így a mosógépben nem gyűlik annyi szennyes,nem kell olyan hamar bekapcsolni,és ezáltal kevesebb lesz a vízdíj is,és persze a villany. Ilyenkor még hamar megszárad ha a kézzel kicsavart ruhát kiteszed száradni,a fehérnemű télen is hamar megszárad,nem csurog belőle úgy a víz,mint egy pólóból.
Üdv:2gyerkőcös,38hkm
Hmm, nálunk 2 háztartás van és 1 vízóra (anyós+após lent, mi pedig a tetőtérben: 2 felnőtt+ 2 gyerek).
2 havonta olvassák le és olyan 20-22e Ft szokott lenni, tehát kb. 5000 Ft/hó/háztartás. A m3-t nem tudom, anyóséknál van a számla.
Nekem mindig azt mondják, hogy ez milyen sok, de az 1. válasz után már nem is tűnik annak...
2 felnőtt 3 gyerek
8 kg-os mosógépem van az is olyan és mindig tele rakom (kb 45-60 litert fogyaszt egy mosásra)
lassan folyatom mosogatás közben a vizet
elzárom ha fogat mosunk
egy vízben fürdenek a gyerekek
zuhanyzás alatt elzárom pl mikor a hajam samponozom (keverőcsaposnál ugyan olyan meleg jön mikor kinyitod)
mosogató gép (ha rendesen teli rakod akkor alig 14-20 litert fogyaszt egy mosogatásra)
pl a párom a melóhelyén zuhanyzik nem itthon
amúgy kb 8-10m3 fogy átlag havonta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!