Tényleg 1 évre akarják csökkenteni a gyedet és utána még lehet 2 éves korig gyesre menni?
Igen, igen, de most hallottam, hogy azt akarják, hogy a 2 évet ne lehessen teljesen gyeden tölteni, hanem a kettőből csak egyet maradhassunk otthon gyeden, a többi gyes lehessen.
Hallottatok ilyenről?
Nem, de pontosítanám a válaszomat (második vagyok). Minimum 1év munkaviszony után jár csak a gyed, tehát azt rosszul írtam, hogy fél év munkaviszony után fél év gyed jár - ez sajnos nem igaz.
2évig kaphatsz gyedet, ha megvan a 2év munkaviszonyod. Nem csökkentik egy évre, csak annak, aki 1évet dolgozott előtte.
Hogy érted, hogy sehol semmi erről? Megszavazták, törvény. Nem terv. Tény.
Munkaviszony idejétől függően jár a GYED, ha megvan 2 év munkaviszonyod, akkor 2 éves koráig jár. Összesen is 2 éves koráig jár majd bármi, tehát megfelelő munkaviszony alapján 2 év GYED, aztán vissza munkába, kevesebb munkaviszony esetén kevesebb ideig GYED, 2 éves korig GYES, aztán vissza munkába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!