Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg 1 évre akarják csökken...

Tényleg 1 évre akarják csökkenteni a gyedet és utána még lehet 2 éves korig gyesre menni?

Figyelt kérdés
2009. aug. 12. 08:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16%
Igen. Eddig ellátásokkal 3 évig maradhattál otthon a babáddal, ez most már 2 évre csökken. És nem csak akarják, hanem ez már így is lesz: aki 2010 május 1. után szül, ebben a rendszerben kapja majd az ellátásait.
2009. aug. 12. 08:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Maximum 2évig kaphatsz majd ilyen jellegű juttatást. Ha van 2éves munkaviszonyod, akkor 2évig gyedet kapsz, s utána már nem jár a gyes. Ha csak 1év munkaviszonyod van, akkor 1év gyed után még egy év gyest is kapsz. Ha mondjuk csak fél évig dolgoztál előtte, akkor fél év gyed után másfél év gyest fogsz kapni. Tehát időarányosan kapod a gyedet (annyi ideig, amennyit dolgoztál előtte, de max.2évig). Remélem érthető voltam. :)
2009. aug. 12. 08:53
 3/12 A kérdező kommentje:

Igen, igen, de most hallottam, hogy azt akarják, hogy a 2 évet ne lehessen teljesen gyeden tölteni, hanem a kettőből csak egyet maradhassunk otthon gyeden, a többi gyes lehessen.

Hallottatok ilyenről?

2009. aug. 12. 08:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, de pontosítanám a válaszomat (második vagyok). Minimum 1év munkaviszony után jár csak a gyed, tehát azt rosszul írtam, hogy fél év munkaviszony után fél év gyed jár - ez sajnos nem igaz.

[link]

2009. aug. 12. 08:59
 5/12 anonim ***** válasza:
16%
Egy évig jár a GYED, utána még egy évig a GYES. Tehát rosszul írták: tényleg 2 évig maradhatsz otthon, de ebből csak az első évben lesz magasabb a "kereseted", ez a GYED, utána meg még egy évig GYES jár, ami most 25000 Ft.
2009. aug. 12. 09:36
 6/12 A kérdező kommentje:
Ez hol van leírva, mert nem találom, el tudod küldeni? Köszönöm!!!
2009. aug. 12. 09:43
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

2évig kaphatsz gyedet, ha megvan a 2év munkaviszonyod. Nem csökkentik egy évre, csak annak, aki 1évet dolgozott előtte.

[link]

2009. aug. 12. 10:17
 8/12 anonim ***** válasza:
2009. aug. 12. 10:24
 9/12 A kérdező kommentje:
Oké, akkor megnyugodtam. Akkor,ha még sehol semmi erről, akkor reméljük, hogy ez még csak nagyon gyenge szándékuk és talán el is felejtik.
2009. aug. 12. 10:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hogy érted, hogy sehol semmi erről? Megszavazták, törvény. Nem terv. Tény.

Munkaviszony idejétől függően jár a GYED, ha megvan 2 év munkaviszonyod, akkor 2 éves koráig jár. Összesen is 2 éves koráig jár majd bármi, tehát megfelelő munkaviszony alapján 2 év GYED, aztán vissza munkába, kevesebb munkaviszony esetén kevesebb ideig GYED, 2 éves korig GYES, aztán vissza munkába.

2009. aug. 12. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!