Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik neveket adjam a lányomn...

Melyik neveket adjam a lányomnak? Döntenem kéne,2 hetem van:-) Segít@nétek?

Figyelt kérdés

Kamilla, Iluska, Lujza, Villő, Borbolya, Boriska, Gyömbér, Gyöngyvér, Gyöngyvirág, Julinka, Juliska, Rézi, Tereza.

Van még néhány szóbajöhető, de ezek a kedvenceim. Melyik párosítás szerintetek ezek közül a legszebb hangzásra?

2011. aug. 30. 16:18
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Lenke, Éda, Hanga, Dalma .

Ezek igen, ezek keresztnevek.

Attól hogy vmi régies, nem biztos hogy patinás.

Pl. a Juliska konkrétan egy bizonyos állat gyakori "neve"; míg a Júlia pl. egy nagyon szép név.

Itt az alapötletben sztem nem a nevek régi, patinás hangzása a gond, hanem hogy így "becézgetve" mulatságosak . (Iluska, Juliska, Boriska)

Még a Rézi, Kamilla, Tereza csakcsak, de pl. a Rézi egy régi -gyakran előforduló- cselédnév. Bocsi, csak leírtam.

De a LEnke, Édua, Hanga, Dalma szép és patinás nevek, Érdemesebb lenne ezeket párosítani pl. együtt vagy a Kamillához.

2011. aug. 30. 16:45
 32/46 anonim ***** válasza:
48%
Nekem a Dalma név tetszik!
2011. aug. 30. 16:49
 33/46 anonim válasza:
36%
Én is a Kamillát mondtam volna. A Hanga meg már majdnem hangya.
2011. aug. 30. 16:58
 34/46 ava87 ***** válasza:

Kamilla Gyöngyvér

Nekem tetszik, ha a vezetéknév és a keresztnév ugyan azzal a betűvel kezdődik, még akkor is, ha a második utónév már nem, de ha csak röviden, Király Kamillaként mutatkozik be, akkor is jól hangzik ezzel az alliterációval.

Plusz még az is tetszik ebben a párosításban, hogy a Kamilla szerintem egy nagyon szép név, és nemzetközi, a Gyöngyvér pedig magyar, és egy nagyon szép névalkotás.

2011. aug. 30. 18:21
 35/46 anonim ***** válasza:

Nekem az ennyire becézett nevek adása nem tetszik. Viszont tetszik a Kamilla, Ilona, Borbála, Borsika, Gyöngyvér, Júlia (még a Julinka elmegy),Terézia/Teréz (a Tereza változat kevésbé)

Tetszik az Édua és a Dalma név is :)

És egynév párti is vagyok :)

Ha kettőt kellene választani a felsoroltakból, talán akkor a Király Édua Tereza nevet mondanám.

2011. aug. 30. 18:26
 36/46 anonim ***** válasza:

Ha ilyen nevekben gondolkodtok, szerintem is csak 1 nevet adjatok.

Az én kislányom Villő, de tetszik még a Kamilla, Lujza, Rézi, Hanga.

2011. aug. 30. 19:19
 37/46 anonim ***** válasza:
Kamilla vagy Villő. A ly végződéshez szerintem a j kezdőbetű egyáltalán nem megy, és az L sem. A többiből még a gyöngyvér ami még jó, de hogy gyömbér legyen? Jó hogy nem már tonik... :o) Szerintem a Király Kamilla szép, és még a Király Villő is, vagy Kamilla Villő. ( ha kettőt szeretnél)
2011. aug. 30. 19:29
 38/46 anonim ***** válasza:
Kamilla!
2011. aug. 30. 21:05
 39/46 anonim ***** válasza:

Király Julinka nagyon nem jó.... LY-J

Nekem tetszik a Gyöngyvér, Gyöngyvirág, Kamilla, Lujza, párosítani viszont nem tudom őket :)

Király Gyöngyvér -gyönyörű :)

2011. aug. 30. 21:24
 40/46 anonim ***** válasza:
74%
Kamilla vagy Lujza
2011. aug. 30. 23:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!