Melyik neveket adjam a lányomnak? Döntenem kéne,2 hetem van:-) Segít@nétek?
Kamilla, Iluska, Lujza, Villő, Borbolya, Boriska, Gyömbér, Gyöngyvér, Gyöngyvirág, Julinka, Juliska, Rézi, Tereza.
Van még néhány szóbajöhető, de ezek a kedvenceim. Melyik párosítás szerintetek ezek közül a legszebb hangzásra?
Lenke, Éda, Hanga, Dalma .
Ezek igen, ezek keresztnevek.
Attól hogy vmi régies, nem biztos hogy patinás.
Pl. a Juliska konkrétan egy bizonyos állat gyakori "neve"; míg a Júlia pl. egy nagyon szép név.
Itt az alapötletben sztem nem a nevek régi, patinás hangzása a gond, hanem hogy így "becézgetve" mulatságosak . (Iluska, Juliska, Boriska)
Még a Rézi, Kamilla, Tereza csakcsak, de pl. a Rézi egy régi -gyakran előforduló- cselédnév. Bocsi, csak leírtam.
De a LEnke, Édua, Hanga, Dalma szép és patinás nevek, Érdemesebb lenne ezeket párosítani pl. együtt vagy a Kamillához.
Kamilla Gyöngyvér
Nekem tetszik, ha a vezetéknév és a keresztnév ugyan azzal a betűvel kezdődik, még akkor is, ha a második utónév már nem, de ha csak röviden, Király Kamillaként mutatkozik be, akkor is jól hangzik ezzel az alliterációval.
Plusz még az is tetszik ebben a párosításban, hogy a Kamilla szerintem egy nagyon szép név, és nemzetközi, a Gyöngyvér pedig magyar, és egy nagyon szép névalkotás.
Nekem az ennyire becézett nevek adása nem tetszik. Viszont tetszik a Kamilla, Ilona, Borbála, Borsika, Gyöngyvér, Júlia (még a Julinka elmegy),Terézia/Teréz (a Tereza változat kevésbé)
Tetszik az Édua és a Dalma név is :)
És egynév párti is vagyok :)
Ha kettőt kellene választani a felsoroltakból, talán akkor a Király Édua Tereza nevet mondanám.
Ha ilyen nevekben gondolkodtok, szerintem is csak 1 nevet adjatok.
Az én kislányom Villő, de tetszik még a Kamilla, Lujza, Rézi, Hanga.
Király Julinka nagyon nem jó.... LY-J
Nekem tetszik a Gyöngyvér, Gyöngyvirág, Kamilla, Lujza, párosítani viszont nem tudom őket :)
Király Gyöngyvér -gyönyörű :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!