Úgy érzed, nagyobb felelőség van rajtad, amióta gyereked van?
Egyértelmű, hogy az emberen nagyobb a felelősség ha gyermeke születik. Elég gáz az aki nem érzi felelősségnek.
Én momentán nem aggódok a jövő miatt, mert megbolondulnék ha azt tenném. Szépen indult a családi életünk, de a krízis odab@szott a kasszának és lenullázódtunk. Volt egy idő, amikor kétségbeestem, de rájöttem ezzel nem tudok változtatni, ha csak parázok. Mindent a legjobb belátásom szerint teszek, szerencsére nem büdös egyikünknek sem semmilyen munka. Tudunk 400ezerből is élni, de 90 ezerből is. Persze jöhet még olyan helyzet, hogy azt látom nincs kiút, de hiszek benne, hogy az akarat a kitartás meghozza gyümölcsét. A para viszont nem. Tudod mi már sokfajta élethelyzetet kipróbáltunk, amit tapasztaltam, semmi nem fontos igazán a fő és lényeg, hogy egészség legyen!!!!!A többi mind másodlagos.
Jelenleg a férjem dolgozik én menedzselem az itthoni helyzetet és kezelem az anyagiakat. Sose kell bankba mennie és postára meg ilyenek. Így minden rendjén van itthon.
Jelenleg nem tervezünk, vagyunk....tesszük a dolgunkat. Bízom persze benne, hogy kitudjuk nyitni a kaput ami bezárult előttünk, de nem reagálom túl és nem aggódok hisz attól nem lesz jobb. Csak én stresszesebb.
2 kicsi gyermek anyukája vagyok.
Hasonló a helyzetünk, mint az első válaszolónak. Nekem sem büdös a munka, most is dolgozok itthonról, de tény és való, hogy abból élünk, amit a párom hoz. Vállalkozása van, munkája akad bőven. Sokkal nagyobb segítség, ha titkárnősködöm itthonról neki, mintha elmennék dolgozni. Így neki több ideje van az effektív munkára, árajánlatra és arra, hogy magát reklámozza. Terveink is vannak, de inkább őt érintik. Én most fejeztem be az egyetemet, nekem ennyi elég volt. Ő szeretne szakmai továbbképzésekre járni még, például elvégzett idén két kurzust, hogy biztonsági rendszereket szerelhessen (rendszermérnök). A rendőségnél most várjuk az akkreditálást. Sorban állnak a kliensek, hogy kamerát szereljen nekik, csak az engedélyre várunk. Nekünk ebből van pénz. Ebből vettük a kocsit, ebből építjük a házat. Az én fizumból falnak mehetnénk. Ha nem lesz hova visszamenjek dolgozni, majd ő alkalmaz. Emiatt nem aggódok.
Nálam az általad említett nagyobb felelősség odáig terjed, hogy ha ketten vagyunk itthon (magánház) a fiammal, jobban be vagyok tojva a tolvajoktól és betörőktől éjszaka. Engem ez terhel idegileg, az anyagi rész úgymond nem az én felelősségem a családban.
1 gyermekes, 22 hetes km
Eddig sem voltam felelőtlen :-D
Komolyra fordítva a szót,mi a 3. babát úgy vállaltuk,hogy tudtuk,hogy nem lesz hova vissza menni dolgozni. A párom számol,ha eszembe jut valami okos,akkor azt megbeszéljük. Volt idő,amikor én tartottam fent a családot a gyedemmel és a 2gyerkőcre a családival.
Bele szoktunk gondolni a jövőbe,hogy mi lesz ha a gyerekek iskolásak lesznek... de tudjuk,hogy a jelenlegiből csak kifelé vezet az út! :-D
Mindent elkövetünk a magunk módján azért,hogy a jövő ne legyen bizonytalan. Szerintem a felelősség erről szól!
Üdv:2gyerkőcös,37hkm
Belinkelnéd az eredeti kérdésedet? Kíváncsi vagyok, miket írtak.
Amúgy persze hogy foglalkozom én is az anyagiakkal, hiszen nem a 18. században élünk, hogy csak a férfi dolga lenne a pénzkeresés! Sőt, meg is őrülnék, ha ki lennék hagyva mindenből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!