Egy év múlva kezdünk neki a babaprojektnek, de már alig bírom, mit tegyek?
Egyszerűen állandóan erre gondolok, olvasok, nézelődöm, tervezek. Úgy érzem, már lassan ez felemészt, annyira szeretném. Tudom, nem sok ez az egy év, de engem ez sem vigasztal, fényéveknek érzem. :(
Ráadásul körülöttünk idén 6 gyerek született és 5 várandós van még a közelemben. Hogy vonatkoztathatnék el?
Bocsi,de minek vártok még 1 évet, ha már most ennyire szeretnél babát?Félő, hogy nehezen fog összejönni, amiért már most ennyire szeretnél, mert kikerülhetetlen, hogy rágörcsölj....
És sajna de, sok az az 1 év,nagyon lassan telik, ha az embernek várnia kell:(Nekünk kb 6 hónapot kellett várni, de sírógörcsöt kaptam, mikor védekezés mellett 3 napot késett, azt hittem teherbe estem...Aztán mikor neki kezdtünk 1,5 éve kellett!Oké, nem kell ezt alapul venni, de ha tudom, hogy ennyire nem jön össze elsőre, akkor tuti nem várok fél évet sem....
Persze ti tudjátok,nem akarok beleszólni, de ha munka miatt kell várni, akkor ásd bele nagyon magad, foglald le minden szabad idődet, mert nehéz 1 év lesz....
Ajjajj!Ha ennyire időzítetek, akkor nem lesz annak jó vége.Nehezen fog lehet összejönni, mert csakis arra fogsz gondolni, hogy most jöjjön a baba, meg úgysem fog sikerülni stb.Hs muszáj kivárni azt az egy évet, akkor persze hogy várjatok.Ha viszont nem, akkor most kellene nekiállni.
Mi is időzítettünk, aztán volt is több vetélésem, mire sikerült a baba.Köv. életemben akkor fog jönni, ha szeretném, és nem számítgatok.
Olyan pszichés görcsöt fogsz magadnak kreálni (de ahogy olvasom, már kreáltál is), ami alaposan megnehezitheti majd a teherbeesést. Mondjuk már eleve ott hibás a dolog, hogy projektnek hivod... Az ilyen szemlélet gyakran vezet lelki eredetű meddőséghez.
Most eut nem bunkózásból irtam le, hanem azért, hogy próbálj lazitani, kattanj le a témáról, keress valami elfoglaltságot, ami eltereli a gondolataidat, mert különben magaddal szúrsz ki.
En viszont teljes mertekben megertem, hogy tervezve vallaltok gyermeket, mert valamire meg varni kell.
Mi is igy tettunk mindket gyereknel.
Megbeszeltuk, hogy munka, eskuvo, stb miatt mikortol vagunk bele tenylegesen a gyermekvallalasba.
Mondjuk az igaz, hogy en nem allitottam ra ennyire az agyamat, direkt nem arra gondoltam, hogy en mar most mennyire szeretnek, hanem arra, hogy majd milyen jo lesz. Minel tobbet foglalkozol a temaval, annal lassabban fog telni az ido szerintem.
Gondolkozz inkabb azon, hogy milyen terveitek vannak a kovetkezo egy evben, igyekezz a jelenre koncentralni.
Es: a tervezes ellenere nalunk nem jottek lassan a gyerekek, nem csinaltam magamnak meddoseget, ahogyan irta valaki korabban, vartuk, de nem gorcsoltunk.
Siman abbahagytam a fogamzasgatlast oktoberben, az elso babara 5 honapot vartunk, ami szerintem nem durva, foleg, hogy nem volt peteeres leses, stb, teljesen spontan modon eltunk, szeretkeztunk, ahogyan korabban.
A masodik baba az elso probalkozos honapban megfogant.;
Hasonlo jokat kivanok neked is!
Ugyan már! Azért nem kell előre borítékolni,hogy tuti nehezen jön majd össze.
Mi is voltunk! Mi is egy évet vártunk! Hogy miért? Hogy jobb GYED-et kapjak, hogy a férjemet kinevezzék stb. Mi úgy voltunk vele,hogy egy évet kibírunk, de legalább nem kell azon aggódnunk,hogy hó végére elfogy a pénz, miből veszem meg a drágább gyógyszert stb. Nem értem,hogy miért gond,hogy valaki vár egy kicsit, ha még mondjuk nem is 35-40 éves.
Nekünk elsőre összejött. Most nagyon boldog kismama vagyok. Nem kell aggódom mindennapi dolgokon! Ki tudom élvezni a terhességem!
Kedves Kérdező! Hidd el, el fog röppenni az az egy év. Nem mondom, nekem is voltak nehezebb pillanatok, amikor rossz volt várni, de akkor mindig arra gondoltam,hogy azért csinálom, hogy amit úgy érzek,hogy kell, azt meg tudjam adni neki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!