Neki szabad kezdeni a babaprojektnek 95-100 kilósan?
A kövérség nem a vizsgálatok miatt fontos ilyenkor. A statisztikák szerint nagyobb az esélye egy túlsúlyos embernél, hogy mindenféle komplikáció lép fel. De gondolom, ezeket amúgy is tudod.
Tegyél a statisztikákra. Kezdj el fogyni, csinálj meg mindent, amit csak tudsz. A baba meg mindig jókor jön. Én is voltam - 89 kilósan el kezdtem fogózni. 83 voltam, amikor jött a baba. 99 amikor szültem. Tavaly nyáron 59, most úgy 64-66 körülire híztam vissza és tartom, igaz, semmit sem teszek a súlyomért.
én 100 kilósan kezdtem az első terhességem, szülés után 93 voltam, most 9 hetes vagyok és megint 100 kg
hajrá!
Kösznöm szépen a válaszokat mindenkinek! Természetesen az ellenvélemény is nagyon fontos és hasznos, azért is ugyanolyan hálás vagyok! :-) A lehetséges egészségügyi kockázatokkal tisztában vagyok, dilemmám abban áll, hogy halogassuk-e fogyókúra miatt a babaprojektet. Én is ismerek háromgyerekes anyukát, aki kb. akkora mint én, szóval lehet, hogy minden oké lenne. Viszont mi van, ha én nem leszek ilyen szerencsés...
Várom a további véleményeket, tapasztalatokat! :-)
szia! én most 80 kg vagyok, 63-ról híztam ennyire az előző terhességemnél. hiába sportoltam, az elmúlt fél évben egy gramm sem ment le. és most ismét babát várok :)
a doki megnyugtatott, nem lesz semmi baj. jól tettem, hogy sokat mozogtam, mert így az izmaim sokat segítenek a súly cipelésében (a gerincnek, ízületeknek). majd a második szülés után diétázhatok és futhatok a két kicsim után :)
szóval szerintem indítsátok a babaprojektet, de ha eddig nem mozogtál, kezdj el mindenképpen valamit szép fokozatosan! ha ügyesen étkezel majd és mozogsz, az is lehet, hogy egyátalán nem hízol. egyébként így kerülheted el a minket veszélyeztető betegségeket is (cukor, magas vérnyomás, toxémia stb).
Sok sikert kívánok!!!
Van most valami egészségügyi problémád a túlsúly miatt?
Magasvérnyomás, vizesedés, cukor, stb?
Mert ha nincs akkor próbálkozzatok nyugodtan!
Szedj terhesvitamint,egyél sok hasznos ételt: főzelék,levesek,zöldség,gyümölcs...stb.Ettől még fogyhatsz is pár kilót amíg össze nem jön a baba.
Ha fél-1 éven belül nem jön össze akkor érdemes kivizsgáltatni magad.Sok "alma" alakú nő 80-100 kilósan kezd neki a terhességnek és minden gond nélkül kihordják a 9 hónapot! Amúgy te hány éves vagy?
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!