Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan hívhatja valaki ezt a...

Hogyan hívhatja valaki ezt a csodálatos dolgot "babaprojektnek"? Olyan csúnyán hangzik!

Figyelt kérdés
Olyan visszataszaító mikor valaki egy élet megszületését csupán egy projektnek nevezi. Szomorú, hogy ma ilyenek az anyukajelöltek. Nektek mi a véleményetek?
2009. márc. 8. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Ez nem fog tetszeni neked. Szerintem ide azért jönnek anyukák, hogy segítséget kérjenek, tanácsokat osszanak meg, nem pedig azért, hogy másokat fikázzanak.Miért nem mindegy neked, hogy hogyan hívják egyesek? Miért nem lehet mindenkinek a saját örömével, vagy bánatával foglalkozni és nem belekötni másokba?!
2009. márc. 8. 18:18
 2/11 vav22 ***** válasza:
76%
Hát szerintem meg semmi csúnya nincs abban, hogy "babaprojekt". Az a lényeg, hogy mi áll mögötte, ha rendes, felkészültszülők, ahol meleg otthon várja a kis csöppséget, akkor nem tök mindegy hogy hívják??? Bezzeg valaki meg nyálas szöveggel áradozik szép szavakkal a gyerekéről aztán nem is foglalkozik vele... Akkor kérdem én, a szavak vagy a tettek számítanak? Persze ki lehet csavarni a kérdésem, mert persze nem mindegy hogy beszélsz a gyerekhez a szavak is számítanak, de itt csak a babatervezés elnevezéséről van szó. Amúgy ha szépen magyarosan azt mondod, hogy babát tervezünk, az ugyanaz mnt a "babaproject" csak a project (terv) nem magyar szóból ered, de ettől még nem csúnya.
2009. márc. 8. 18:26
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nincs vele semmi gond,sőt én aranyosnak találom ezt a kifejezést:-) Viszont a provokációt nem annyira szeretm,ha érted mire gondolok?
2009. márc. 8. 18:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Értem mire gondolsz, de senki nem kötelezett rá, hogy válaszolj. Ha nem tetszk, minek kattintottál ide?
2009. márc. 8. 18:54
 5/11 Nikcsi ***** válasza:
68%
Te hogy hivod?
2009. márc. 8. 19:02
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Én egyetértek veled, számomra is úgy hangzik, mint egy teljesítendő feladat. Nem kérdőjelezem meg, h' akik használják a kifejezést, abszolút pozitív előjellel teszik, de a baráti körömben hallottam férfiakat nyilatkozni erről a szóról. Az nem volt pozitív, mivel úgy érzik, a nők egyfajta munkának tekintik a gyermeknemzést, mivel élesen elválasztják a "sima" szexet attól, amikor a megtermékenyülés a cél. (Nem akarok vitát gerjeszteni, csak leírtam egy másik nézőpontot.)
2009. márc. 8. 19:09
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem azért, hogy több ilyen feszültséget keltő, kötekedős kérdés ne kerüljön ide fel. Ennek a kérdésnek SEMMI ÉRTELME.
2009. márc. 8. 19:21
 8/11 anonim ***** válasza:
38%

Nekem se tetszik ez a kifejezés!

Nagyon "amerikaias"!

2009. márc. 8. 20:25
 9/11 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem meg aranyos.

Annyi "amerikaias" kifejezés mellé simán elfér. Ha azt veszed, h a butik (boutique) francia szó. A hello angol, és a celeb(rity) szintén... Mindet használjuk, nem? Vagy pl az antikvárium, bordűr, unisex, outlet szavakat is használjuk. Na és?

Mki úgy hívja, ahogy akarja. A lényeg a tartalom, nem az, h h mondod. Az anyukáját is mki máshogy hívja (anya, anyu, mami, muter, anyuci, anyácska, édesanya) mégis uaz rejlik mögötte, nem?

Ebben mi a szomorú? Sztem nem lettem rossz anya attól, h néha én is használtam ezt a kifejezést. Uúgy szeretem a gyerekemet, mint bárki más a sajátját.

2009. márc. 8. 21:34
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

Nekem sem tetszik, szerintem nagyon rágörcsölős. De hát mindenkinek szíve joga úgy mondani, ahogy akarja, van még jó pár kifejezés, ami nem tetszik.

És már most köszönöm mindenkinek a lepontozást.

2009. márc. 8. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!