Máshol is így néz ki egy családos-gyerekes baráti összejövetel?
A pasik különvonulnak, nyugodtan és asztalnál ülve esznek(és piálnak), közben hangosan beszélgetnek mindenféléről.
A nők pedig a gyerekekkel foglalkoznak, egyfolytában szaladgálnak utánuk, a kaját állva, 20 részletben, menet közben eszik, persze hidegen; egymás között szinte csak a gyerek a téma, de azt is mondatonként félbeszakítja valaki. A ruhájuk tiszta maszat és minden zsebükben akad egy pzs/szalvéta. Na és persze nem ihatnak egy kortyot sem, mert persze ők vezetnek...
Ja és mindenki 30 feletti, értelmiségi, felvilágosult, dolgozó ember!
Szia!
Elképzelhető, látod én ezért nem járok el semmilyen összejövetelre, se családi, se baráti!
Inkább otthon maradok és csinálom a dolgomat, a Párom meg szerencsére nem piál amúgy se.
Üdv két gyermekes Anyuka.
Igen, sajna. Nálunk is ez van........! De szerintem elég furán venné ki magát ha az anyák kezdenének el iszogatni és a pasik babázni.....! Amit egyébként Én el tudnék néha napján viselni. :) De ez az ami nem lesz, így Én esténként egyedül iszom meg a pohár száraz boromat, miután már alszik a pici.
Egyébként Te ezt nehezményezed vagy csak közvéleményt kutatol?
Az az érzésem, hogy sajnos igen:-(
Nálunk legalább is dettó! Ezért nem járunk sokszor ilyen összejövetelekre:-( Persze ez azt is hozza maga után, hogy Én (anyuka) nem jutok el baráti társaságba, a régi ismerősök-barátok már lassan "lekoptak", így, csak apa jár el 1-2 havonta egy haveri sörözésre. Nekem fárasztóbb egy ilyen baráti összejövetel, mintha inkább otthon maradnánk. Az apukák nagy része szerintem ilyen, én ezt tapasztaltam (mármint, hogy ott nem foglalkozik a csemetével, hogy én is leülhessek picit beszélgetni, enni, stb.)
Tökéletesen leírtad, milyen egy szülinapi ebéd vagy akármilyen családi összejövetel a férjem családjánál. Plusz ők még folyamatosan üvöltöztek a gyerekekkel, amit később letagadtak.Egyszerűen felállt tőle a szőr a hátamon, próbáltam mindig a pasikhoz csapódni.
Ráadásul én ezekkel a nőkkel nem is találtam meg soha a közös hangot, és baromira untam, hogy folyton rám lőcsölték a gyerekeket. Amikor már nekünk is volt babánk, teljesen fellelkesültek, hogy így én is "klubtag" lettem. Azt hitték, majd mi is szülinapi meg névnapi partykat fogunk tartani a gyerek tiszteletére, és itt ehet-ihat az egész család. (mármint a férjemé, az én szüleim, testvérem nem)
Mi megbeszéltük a férjemmel, hogy a lehető legkevesebb ilyen ebéden veszünk majd részt, és hülyeségnek tartottuk, hogy 20 felnőttet hívjunk meg egy komplett ebédre azért, mert a 4 hónapos fiamnak névnapja van.
Na, ebből akkora botrány lett, hogy azóta sem hívnak minket ilyen családi banzájra.
Nem bánom.
Köszi a válaszokat!
Nálunk szinte minden összejövetel így néz ki :(
Tegnap egy grillezős, gyerek-szülinapi kerti partin voltunk. A 10 gyerekből 7-en 2 év felettiek voltak.
Persze volt, hogy a pasik is foglalkoztak velük, de pl. etetni, pelenkázni, meg úgy általában figyelni csak mi nők voltunk képesek. A 2 picit is persze az anyja vitte el a babakocsiban altatni.
Nekem eléggé zokon esik (pedig már számtalanszor megtörtént), hogy ilyenkor mintha megszűnnének szülőnek lenni az apukák.
Pl. a párom a csúszda mellett állt, én pedig mellette álltam tányérral a kezemben és próbáltam (volna) enni. Erre a 21 hós fiam megjelent a csúszda tetején és persze ki ugrott oda segíteni neki lecsúszni??? Persze én, fél kézzel, kajával a számban. A párom meg csak bambult... Ja és mielőtt leharapnátok a fejem, hogy miért kell segíteni a lecsúszásnál: a csúszda tök meredek, szó szerint elrepül belőle a gyerek, ha nem fogom csúszás közben az egyik kezét...
Ez van, a legtöbb pasinak teljesen természetes, hogy ha ott van a feleség, akkor majd ő rendezi a gyereket. Hiszen ő megérdemel egy kis lazítást!
Más kérdés, hogy az asszony is:)
Én egyébként mindig szólok a férjemnek, ha "elbambul" hogy segítsen a gyereknek, ki kellene cserélni a pelust, törölje le a száját stb. A fiunk másfél éves, lassan már kezd beérni a "nevelés". Amúgy 30 hetes vagyok a második babával, szóval párszor már elmagyaráztam neki, hogy ha valahova megyünk, ahol ő is ott van, ne várja már el tőlem, hogy egyedül futkossak a gyerek után.
A hétvégi nagybevásárlásokon már egészen ügyesek a fiúk:)
De a lényeg, hogy ha segítség kell, mindig szólni, szólni, szólni.
Aki panaszkodik: biztos, hogy a megfelelő embert választottátok életetek párjának??
Csak mert normális családban megosztoznak a gyereknevelésen is. Nálunk legalábbis egyik félről sincs olyan, hogy családi összejövetelen csak a nőkre háruljon a gyerekfigyelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!