Milyen név a Mária és a Dorottya két közeljövőben születő babának?
Még nem aktuális, max 2-3 éven belül szeretnénk az elsőt. Két kislányt szeretnénk, és már kb körvonalazódott bennem a két név (ha tényleg 2 kislány lenne). A párom a Máriával ért egyet, a Dorottyát még emészti, de jobb ötlete sincs, szóval ez még képlékeny, bár nekem nagyon tetszene.
Külső szemmel nézve milyen?
26/N
Maria kicsit sem tetszik (esetleg masodik nevnek ha mar megigerted)
A Dorottya nekem tetszik :) Dorka es a Dorka is de a Dorina nem.
2 nev egyaltalan nem illik ossze.hiaba 2 kulon gyerek.....de azert en figyelek arra, hogy horminizaljanak a nevek
Ismerek fiatal Máriát, kicsit furcsa, de nem gáz :)
A Dorottya szerintem gyönyörű!
A Sára nem tetszik, túl egyszerű, és tucatnév lett, ráadásul a Sári, Sárika nem szép nekem...
A Karolina is szép :)
Lehetnének majd Mária és Karolina, ha a Dorottya nem annyira jön be a párodnak.
Nagyon sok Mária ismerősöm van, 45-50 körüli a legfiatalabb. Kisgyereknek semmiképpen nem adnám. Marcsi-Marika...a 60-as évek képeskönyveinek nagy masnis, köténykés, szeplős kislány-illusztrációi jutnak eszembe. Egyenértékű a Jolán, Etelka...stb. nevekkel, nem adnám a kislányomnak.
A Dorottyát sem feltétlenül, erről meg a rotyogás, pukizás jut eszembe. :-) De ha ettől elvonatkoztatok, nem csúnya név, ismerek is Dorottya nevű kisbabát.
A Sára tetszik, a Karolina azért nem annyira, mert hosszú, becézni meg nem nagyon lehet, esetleg Kari, az meg nem tetszik.
Karolina? Szép név szerintem is.
Nálunk nagyon befutó név lesz a kis huginak. :)
A férjem kedvence, én még vitatkozni fogok, bár nekem is tetszik. (Vitatkozok majd, mert az első gyerek nevét is ő választotta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!