Milyen név a Mária és a Dorottya két közeljövőben születő babának?
Még nem aktuális, max 2-3 éven belül szeretnénk az elsőt. Két kislányt szeretnénk, és már kb körvonalazódott bennem a két név (ha tényleg 2 kislány lenne). A párom a Máriával ért egyet, a Dorottyát még emészti, de jobb ötlete sincs, szóval ez még képlékeny, bár nekem nagyon tetszene.
Külső szemmel nézve milyen?
26/N
A Mária fix, mert az egy ígéret, és a párom is elfogadta. Meg aztán a többi változata nem nagyon tetszik egyikünknek sem.
Dóra, Dorottya? Nekem a Dorottya szebb, de nem erősködöm, ez még nem tuti. Más ötletem nincs is.
Ha fiú lesz/fiúk lennének, akkor agyalás kezdődik elölről. Bár az első tuti az apukája nevét kapná szerintem.
Ha már így megkérdezed, én nem szégyellek őszinte lenni.
A Mária szép név, de tényleg,és nagyon szépen cseng egy idős hölgynél,de ksibabának manapság nem adnám.
Akár igéret akár nem ,mert egyszerűen elképesztően régimódi (pedig hidd el a túl modern neveket sem szeretem,én aztán tényleg az arany középút vagyok.
Gondolj arra,hogy szegény gyermeknek kell majd ezzel a névvel együtt élni.
A másik dolog pedig,hoyg mi arra is figyeltünk, hogy olyan nevet válasszunk a második gyerkőcnek (nemtől függetlenül), ami stílusban hasonló.
Pl nem adnám a régimódi Mária mellé a hagyományos Dorpttyát, és egy modernebb nevet sem (olyan most nem is jut eszembe).
Amikor nagyobbak lesznek a gyerekek, esélyes hogy meg fogod kapni tőlük (főleg az idősebbiktől),hoyg "anya nekem miért adtál ilyen ciki nevet, bezzeg a tesómnak milyen szép, normális neve van".
A név választás fontos, egy egész életre szól.
Jól gondold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!