Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a gyerekek hogy...

Szerintetek a gyerekek hogy érzik jobban magukat? Ha van testvérük vagy ha egyedüli gyerekek?

Figyelt kérdés
2011. aug. 17. 11:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Maga a társadalom egy társas lét. Jobban szocializálódnak azok a gyerekek, akiknek van testvérük. Hamarabb megtanulják azt, hogy a szülők bár imádják őket, de a másik gyerekkel is kell foglalkozniuk.
2011. aug. 17. 12:12
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Én 12 éves koromig egyke voltam, majd megszületett az öcsém, két évre rá a második (és most pár hónapja a 3., de ő apám ágáról, így nem vagyok vele közvetlen kapcsolatban). Imádom az öcséimet, nagyon jó kapcsolatban vagyunk :) Mindig is vágytam testvérre, és azt gondolom, sokkal jobb így. Utáltam egykének lenni, és a testvéreim leszoktattak az önzőségről is. Ők imádnak, mert én vagyok a nagy nővér (amióta orvosis vagyok, azóta a teljes csodálatukat élvezem), én imádom őket, és alig várom, hogy kicsit nagyobbak legyenek, és én legyek az, akivel meg merik beszélni a problémáikat :) Testvérrel az élet sokkal jobb, én így gondolom!

20/L

2011. aug. 17. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
55%
Baratnom kb. 2 honapja kerdezte meg a 6 eves kisfiat, hogy szeretn-e egy testvert. A valasza hatarozottan "nem" volt. O nem akar sem lany sem fiu kistestvert. Ugyhogy tenleg gyereke vallogatja. :)
2011. aug. 17. 12:34
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem először rosszul érzi magát a gyerek ha jön a kis tesó,de ha nagyobb lesz már örülni fog neki hogy nem egyke.

Legalábbis én így vagyok vele 2 fiú testvérem van.Most várom a második babánkat,nem volt könnyű az első szülés,de vállalom a másodikat,mert tudom hogy így jobb lesz nekik.Nekem is van kire számíthatok.

És persze fontos hogy a szülő hogyan segíti a kisebb gyermek elfogadását a nagyobb számára.Nem szabad túl sok a felnőtt feladott adni a nagyobbnak,mert egy idő után megutálja testvérét.gondolok itt a vigyázásra stb.

Ha egyke akkor ebből ugyan kimarad, minden az ővé,nem kell osztozkodni stb.Mégis ha nagy lesz vágyni fog tesóra,de akkor már késő.

2011. aug. 17. 13:51
 15/17 anonim ***** válasza:
52%

nekem van tesóm, de egész életemeben azt kívántam, bárcsak egyke lennék! mindig is irigyeltem azokat, akiknek nincs tesójuk.

egy lányom van, nem tervezünk több gyereket.

2011. aug. 17. 14:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is sokkal jobb, ha egy gyereknek van testvére. Így ugyanis hamar megtanulhatja, hogy nem mindig az van, amit ő akar, és megtanul alkalmazkodni másokhoz. Ez nem utolsó szempont!

Ismerek olyat, akit elkényeztettek, amiért egyszem gyermek a családban, de ez sem általánosítható. Teljesen gyerek és nevelésfüggő.

2011. aug. 17. 18:07
 17/17 anonim ***** válasza:
55%
Engem általában nem szokott zavarni a lepontozás, de csak amiért leírtam a történetem és amit érzek ezért sz.ar alak vagyok? Furcsák vagytok ti.
2011. aug. 18. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!