Szerintetek a gyerekek hogy érzik jobban magukat? Ha van testvérük vagy ha egyedüli gyerekek?
Én 12 éves koromig egyke voltam, majd megszületett az öcsém, két évre rá a második (és most pár hónapja a 3., de ő apám ágáról, így nem vagyok vele közvetlen kapcsolatban). Imádom az öcséimet, nagyon jó kapcsolatban vagyunk :) Mindig is vágytam testvérre, és azt gondolom, sokkal jobb így. Utáltam egykének lenni, és a testvéreim leszoktattak az önzőségről is. Ők imádnak, mert én vagyok a nagy nővér (amióta orvosis vagyok, azóta a teljes csodálatukat élvezem), én imádom őket, és alig várom, hogy kicsit nagyobbak legyenek, és én legyek az, akivel meg merik beszélni a problémáikat :) Testvérrel az élet sokkal jobb, én így gondolom!
20/L
Szerintem először rosszul érzi magát a gyerek ha jön a kis tesó,de ha nagyobb lesz már örülni fog neki hogy nem egyke.
Legalábbis én így vagyok vele 2 fiú testvérem van.Most várom a második babánkat,nem volt könnyű az első szülés,de vállalom a másodikat,mert tudom hogy így jobb lesz nekik.Nekem is van kire számíthatok.
És persze fontos hogy a szülő hogyan segíti a kisebb gyermek elfogadását a nagyobb számára.Nem szabad túl sok a felnőtt feladott adni a nagyobbnak,mert egy idő után megutálja testvérét.gondolok itt a vigyázásra stb.
Ha egyke akkor ebből ugyan kimarad, minden az ővé,nem kell osztozkodni stb.Mégis ha nagy lesz vágyni fog tesóra,de akkor már késő.
nekem van tesóm, de egész életemeben azt kívántam, bárcsak egyke lennék! mindig is irigyeltem azokat, akiknek nincs tesójuk.
egy lányom van, nem tervezünk több gyereket.
Szerintem is sokkal jobb, ha egy gyereknek van testvére. Így ugyanis hamar megtanulhatja, hogy nem mindig az van, amit ő akar, és megtanul alkalmazkodni másokhoz. Ez nem utolsó szempont!
Ismerek olyat, akit elkényeztettek, amiért egyszem gyermek a családban, de ez sem általánosítható. Teljesen gyerek és nevelésfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!