20 évesen egyáltalán NEM vágyom az anyaságra. Ez normális, más is érez hasonlóan?
Figyelt kérdés
Ne mondjátok kérlek, hogy minden normális, és nem kell, hogy az összes nőnek gyereke legyen, és nem csak ebben találhatja meg az ember a boldogságot. Úgy gondolom, hogy később-olyan 9-10 év múlva, 30 éves korom körül-szeretnék csak gyereket szülni. Remélhetőleg addigra már megjelenik bennem az anyaság iránti vágy..mert jelenleg szikráját sem érzem. Pedig nem vagyok egy karrierista, hatalmas célokkal rendelkező valaki, akinek idő kell hozzá, hogy kibontakoztassa és megvalósítsa a céljait. Persze megyek főiskolára, szeretnék egy stabil állást, de semmi extra. Ezt csak azért mondom, hogy tudjátok: nem ezek a dolgok akadályoznak abban, hogy kialakuljon bennem az érzés, hogy KELL. Van barátom, 8 hónapja, nagyon szeretem, és azt hiszem, el tudnám vele képzelni az életem, legalábbis SZERETNÉM, ha idővel mernék majd ilyen hosszútávon gondolkodni, mert perpillanat nagyon bizonytalannak érzem a kapcsolatunkat. Úgy értem, közel sem vagyunk még olyan szinten(legalábbis ő), hogy úgy gondolja, velem tervezi a további életét..de ez ennyi idő után korai is lenne, viszont a kapcsolatunkat tekintve nem lehetetlen, hogy idővel megfogalmazódjon benne. Tehát stabil, biztos partner nincs, úgyhogy gondolom ez is közrejátszik abban, hogy el sem tudok képzelni egy gyereket. Néha meghatódom, amikor kisbabát, avgy kigyereket látok, de különösebben mély nyomokat nem hagy bennem, pedig nagyon-nagyon érzelmes típus vagyok, mindent a teljes valóságában átérzek. Ha véletlenül teherbe esnék, nem tudom, hogy élném meg a helyzetet, de jelenleg azt mondom, hogy-ha borzasztóan megviselne is,- elvetetném. Mert mindent megteszek annak érdekében, hogy ne jöjjön, mert egyáltalán NEM akarom. Fogamzásgátlót szedek, hajszál pontosan ugyanabban az időben(bár tudom, 1-2 óra csúszásnak nincs jelentősége) és többnyire megszakítást is alkalmazunk mellette. Ha ennek ellenére jönne a gyerek..hát nem is tudom, mit tennék magammal. Igazából azért tettem fel a kérdést, mert a hozzám hasonló korú lányok többsége mind úgy vélekedik erről, hogy ha jönni akar, jöjjön..meg hogy el is tudná képzelni, és enm ejti kétségbe a gondolat, h pár éven belül gyereket szüljön. Kicsit kétségbeestem, hogy ennyire ritka az én hozzáállásom..2011. aug. 17. 07:53
11/15 anonim válasza:
ezeket találtam hirtelen:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
úgyhogy nyugodj meg, teljesen normális vagy:) mint mondtam, én is 33 évesen értem meg rá, de ha soha nem akarsz, ahhoz sincs senkinek semmi köze, max. a kedvesednek.
12/15 anonim válasza:
én 21 vagyok,és én is olyan 8-10 év mulva szeretnék csak gyereket,most semmiképpen.
Az még nem jutott eszembe,hogy ez ne lenne normális,mind mások vagyunk. Én még gyereknek érzem magam legbelül,élvezem,hogy dolgozok végre,van pénzem,önállósodtam,bulizok stb Vannak olyanok is,akiknek nincs erre igényük már 20 évesen sem ,az is teljesen normális szerintem.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , és a linkeket!
2011. aug. 21. 06:22
14/15 anonim válasza:
Nem értem miért aggódsz, ez a normális gondolkodás, nem pedig 20 évesen fejjel a falnak belemenni egy kapcsolatba és a gyerekvállalásba. Ennyi.
15/15 Disi válasza:
Szerintem teljesen jól gondolkozol. Én 26 évesen jöttem rá, hogy mi az a szakma ami igazán érdekel, és beíratkoztam egy olyan suliba. Én akartam normális állást, mire oda jutunk, hogy családot alapítsunk. Akkor 2 éve voltunk együtt a férjemmel. Most 8 és fél éve vagyunk együtt, de éveken keresztül csak néztük ahogy a baráti körben születtek a babák, de mi még élni akartunk. Igen bulizni, nyaralni, hétvégén heverni az ágyban, ha ahhoz van kedvünk. 2 éve jött el az a pillanat, mikor úgy döntöttünk, hogy most már szeretnénk babát. Nem is sikerült azonnal, úgyhogy most egy 6 és fél hós szuszog benn apa mellett, de jó volt ez így. Szerettem dolgozni is. Van nem egy olyan ismerősöm aki korán szült, többen még kamaszként és utána ugyanúgy akartak élni, mintha nem lenne babájuk, hisz fiatalok. Csak ez akkor már nem működik, és a gyerek rovására is mehet. Úgyhogy teljesen egyetértek veled, én is ilyen voltam és nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!