Miért bántanak baba-mama klubban azért, mert császáros voltam?
Elkezdtünk járni a kisfiammal és a kislányommal baba-mama klubba. 1x voltunk. Mivel mi vagyunk a legújabbak, és a kislányom is még csak 4 hónapos, sokat kérdezgettek a szüléseimről. Első vajúdás nélküli sürgősségi császár volt, 2. pedig programozott. Nem is kérdezték hogy ez miért alakult így, csak egyből elkezdte 2 anyuka mondani, hogy milyen jó nekem, van 2 gyerekem, és mégsem tudom azt, hogy milyen a szülés, és hogy más mennyit szenved a gyermekéért szüléskor. Nekem ez nagyon rosszul esett, főleg, hogy nem is tudják az egésznek az okait.
Már ott tartok, hogy az első volt egyben az utolsó is, amikor elmentünk a baba-mamába.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ne légy ilyen érzékeny, próbáld magad jól érezni! A babádnak is nagyon jót tesz a társaság.
Tudod, én még senkit nem hallottam ilyen megkülönböztető hangnemben nyilatkozni senkit a császáros és természetes szülésről. Nagyon furcsa, amit írsz, én természetes úton szültem nagyon könnyen, 1 óra múlva már szaladtam a folyosón. Én pont a császáros anyukákat sajnálom, hogy milyen nagy fájdalmakon mehetnek keresztül. Azért egy nagyon komoly műtétről van szó, az utána való lábadozás szörnyű lehet. Inkább szülnék hüvelyi úton 10 gyereket, mint egyet császárral.
Utolsó, ritka az ilyen :)
Valóban sajnos a fikázók vannak többségben, utolsó előtti szuperül leírt mindent :)))))))))
1.
Én még azt utálom amikor más anyukák (család, játszótér) úgy kezelnek engem mintha konkrétan hülye lennék.....egy éves a fiam, de más anyukák olyan nagyon ki tudnak néha oktatni (még ha finoman is) hogy mit miért nem csinálok jól hogy ott és akkor csak hebegek és habogok, de itthon fel tudnék robbanni hogy miért nem mondtam meg a magamét.
Kedvenceim:
- harapdál a fiam, nemrég szokott rá, egyszer jól belémharapott és mondtam sógornőmnek (mellesleg nincs gyereke) hogy mostanában csinál ilyet vigyázzon vele ő is, mire ő leereszkedős-mosolyogva: "hát, talán nem kéne neki engedni"........
- visszük a gyerekeket másik anyukával sétálni, adom rá a pulcsit, rám szól (szó szerint rám szól): "Azt ne, meg fog sülni!" Mire én: fázós, és most volt náthás. Ő: "Akkor se, vedd le róla!"
Néha nem értem mit képzelnek a nők, akár van gyerekük, akár nincs .)
Nem tudom, miért bántanak. Az biztos, hogy aki lenéz azért, mert úgymond nem szenvedtél meg a gyerekért mert "csak" császároztak, annak fogalma nincs arról, milyen fájdalmas a műtét utáni 2-3 hét! Sajnos engem is császároztak (sürgősséggel), de ezerszer inkább szültem volna természetes úton. Viszont nem vagyok hajlandó emiatt depresszióba zuhanni, a lényeg a gyönyörű kislányom, úgyhogy te se tedd!
Senki nem volt aki szimpibb? Az én taktikám, hogyha először megyek idegen helyre ahol sokan vannak, akkor jóval korábban érkezem. Így valószínűleg én leszek az első, és ahogy jönnek sorban az új emberek, meg tudok velük ismerkedni. Más, mint ha utolsónak esel be, amikor már mindenki beszélget egymással. szóval ha ez neked nagyon fontos, akkor szerintem először egy szövetségest keress, biztos nem gondolkodik mindenki ugyanígy a klubból, csak lehet egy hangadó akit a többiek követnek...
Na ezért nem járunk mi ilyen klubbokba...
korod, szülés módja, szoptatás-tápszerezés, hozzátáplálás, pelenka márkája és típusa, bilizés, miben viszed a gyereket(ruházat, kocsi/kendő/saját lába)...
Bőven elég a játszótér. Más klub, másik csoport amit megnéznék, illetve ide is visszapofátlankodnék, és büszkén játszanék a gyermekeimmel, akinek meg nem tetszik, hogy császároztak, az ne keresse a társaságod, őket minősíti.
(jól tudom, hogy csak úgy sürgősségi császárt nem csinálnak??? magyarul baj volt? akkor miről is beszélnek?)
Sok boldogságot a kicsikhez, a többiekkel meg ne foglalkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!