Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan viselkedtek a játszótér...

Hogyan viselkedtek a játszótéren a "szabályokat" be nem tartókkal?

Figyelt kérdés

5 éves lányommal egyre többet vagyunk a játszótéren. Viszont számtalanszor hamarabb kell hazamennünk, mert vannak olyan gyerekek, akik képtelenek a "normális" viselkedésre. Például: visszafelé másznak fel a csúszdára, miközben a másik gyerek épp lecsúszna, vagy homokkal és kaviccsal dobálóznak, lökdösik a kisebbeket, stb. Az a baj, hogy hiába van velük felnőtt, az esetek nagy részében semmi sen történik. Anyuka vígan beszélget, miközben a gyereke másokat akadályoz a játékban. Már többször próbáltam (udvariasan) szólni, de semmi sem történik. A szóbanforgó anyuka (vagy anyukák) megsértődnek, a gyerek (vagy gyerekek) pedig ugyanúgy neveletlenek maradnak.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a játszótér nem a mi tulajdonunk, de úgy gondolom, hogy léteznek bizonyos "szabályok" amiket mindenkinek be kellene tartania.

Ti mit szoktatok tenni ilyen helyzetben?

2009. ápr. 14. 12:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát jól összetett kérdést tettél fel!Szerintem olyan,hogy minden helyzetben megfelelően viselkedő,vagyis jólnevelt gyerek nem létezik.Ilyen gyereket génmódosítással tudnak csak"létrehozni" szerintem.Éppen ezeken a kérdéseken gondolkodtam minap,mert mi is gyakrabban járunk le ebben a jó időben.Azt hiszem egyszer Én vagyok a sértett fél a játszótéren,mert más gyerekek nem megfelelően viselkednek az enyémekkel,másszor meg Én vagyok a nemtörődöm szülő akinek a gyereke éppen visszafelé mászik a csúszdán.Ez szerintem nagyon változó.Én azt a megoldást választottam,hogy olyan gyerekek és anyukák társaságát választom,akik olyanok mint Én ,vagyis nem sértődnek meg könnyen,ha a gyereküket valamilyen sérelem éri az én gyerekeim részéről,vagy ha én rászólok,hogy helló ezt ne csináld!Egyszer az enyém kap,holnap meg Ő adja vissza.Kár ezen vitázni a szülőknek,hiszen a gyerekek 5 perc múlva kibékülnek,bennünk meg csak a sérelem marad!!
2009. ápr. 14. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

Úgy vettem észre, hogy minden anyukának van nagyjából egy napirendje, így mindenki máskor viszi le a gyerekét a játszóra. Van aki mindig reggel megy, van aki a délelőttöt szereti, van aki délután és vannak az apával lejáró este 6 órási vagy azutáni anyukák.

De általában minden nap ugyanabban az időpontban ugyanazok vannak. Ha nálatok is ez van, akkor váltsál időpontot. Nekem nagyon bejött a déli időpont.

Ugyanis akkor vannak a legkevesebben, mert ebédidő van. Ami nálunk mindig is délután 2 körül szokott lenni. Így mikor mi lemegyünk fél 12-kor, már készülődnek haza a mamák a gyerekeikkel és van egy-másfél óra nyugalmunk, mikor 1-2 gyerek van csak lent. Aztán fél 2 körül jön megint egy roham. Mi akkor megyünk haza.

De ha belebotlok ilyen dobálózós gyerekbe aki az én gyerekemet dobta meg, akkor sosem a szülőnek szólok, mivel általában nem is látja az esetet és úgyis csak pártolná a gyerekét. Mindig leguggolok a gyerekhez és elmondom Neki, hogy nem szabad és miért nem szabad. Mélyebb hangom mondom és olyan arckifejezéssel, hogy lássa, hogy a néni tényleg mérges. Ha az anyja szólna rá, ugyanúgy csinálná tovább, de a gyerekek általában tartanak az idegenektől, főleg ha azok megdorgálják.

Még sosem volt olyan, hogy mégegyszer rá kellett volna szólnom, ha újra csinálni akarta, elég volt ránéznem.

Ha ez fordított esetben történne, én sem bánnám, de ez nem igazán fordul elő, mert nem beszélgetek az anyukákkal, hanem szemmel tartom és követem a gyerekem mert elég nagy a játszónk, egy nagy parkban van.

2009. ápr. 14. 12:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly egyszer majdnem nekimentem egy szülőpárosnak emiatt :(

A másfél éves lányunkkal kirándultunk, és volt egy erdei játszótér. Elég sok gyerek volt ott, a legváltozatosabb korosztályból. Olyan csúszda volt, ami egybe van építve toronnyal, mászókával, kötéllel, stb. Volt 3-4 nagyobb, 8 év körüli fiú, akik totál nem törődtek a többi (kisebb) gyerekkel, alulról-oldalról másztak a csúszdára, szegény kicsik hiába várták ki a sorukat, folyton ezek a vadmalacok csúsztak, simán arrébb lökték a többieket, vagy rögtön utánuk csúsztak, úgy, hogy az előttük menő gyereket hátba rúgták.

A legvadabb gyerekre igenis rászóltam, hogy igazán engedhetné a többi gyereket is csúszni, és hogy nem tanították meg a szülei, hogy a kisebbeket nem szabad bántani?

Erre odakiabáltak nekem a "drága" szülei, akik kb. 20 méterrel arrébb a réten épp egymásba voltak gabalyodva, hogy hagyjam az ő gyereküket, majd ők megnevelik. Erre odamentem, és mondtam hogy pont az a baj, hogy nem nevelik egyáltalán, mert szó nélkül hagyják, hogy 2-3 éves gyerekeket lökdössön. Erre annyit bírtak válaszolni, hogy inkább foglalkozzak a saját gyerekemmel, mert épp most esett le a csúzdáról. (Ami persze totál nem volt igaz, mert a férjem mászott fel vele a csúszdára, lent meg a nagypapa várta és elkapta, és simán lecsúszott, nem leesett)

Na, az ilyen szülőket gyűlölöm, akik soha nem rendszabályozzák meg a gyereküket. Utána nem is lehet csodálni, hogy kis gengszterekké válnak a kölykeik.

2009. ápr. 14. 13:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hiába pontoztatok le, mert az Élet engem igazol.

2 gyermekem van, most várom a 3-at, igazán rutinos kismama vagyok.

Még SOHA de SOHA nem volt vitám, konfliktusom egyik anyukával sem amiért rászóltam a gyerekére és érdekes utána a gyerek is normálisan viselkedett.

Holnap vagyunk hivatalosak az egyik anyukához éppen, mert a fiam olyan jó hatással van az Ő rosszcsont gyerekére.

Az anyukákkal pedig nem beszélgetek, nem miattuk megyek le, inkább a gyermekeimet nézem játék közben. Ezt mindenki elfogadja, tiszteletben tartja, hogy én inkább magamnak való vagyok és nem a trécselős fajta.

Ettől függetlenül mindenki kedvel és mindenkinek van pár jó szava hozzám, ha sétálunk a gyerekekkel és összefutunk.

Nyáron pedig a déli játszóteres időnket mindig reggel 8-ra váltjuk fel, reggeli időre, mikor még hűvös van. Korán kelőek a gyermekeink, így nem nehéz megoldani.

Csak ennyit akartam, mert rosszul esett, hogy lepontoztatok. sziasztok

2009. ápr. 14. 17:57
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Utolsónak,igazad van,én is konfliktuskerülő vagyok,valamint ha nem trécselnék akkor kevesebb bajt csinálnának a gyerekeim.Csak hát ilyenkor én is kikapcsolódnék,ugye....

Első voltam.

2009. ápr. 14. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!