Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Ti elengednétek a...

Szülők! Ti elengednétek a lányotok?

Figyelt kérdés

Van egy 17 éves lányom.Most kezdett el bulikba járni, ide oda el járogatni.Most azzal állt elő, hogy augusztus 20-án fel szeretne menni Pestre, barátaival szórakozni.Megbízok benne, eddig semmi gond nem volt a viselkedésével.A baráti köre is teljesen normális, ismerem őket, nem vinnék bele semmi 'rosszba'.

Szerintetek elengedjem vagy sem? Teljesen tehetetlen vagyok e kérdéssel kapcsolatban.Azt még tudni kell, hogy elég messze élünk Pesttől (Nagyatádon).

2011. aug. 13. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha mérlegre teszed, mi szól ellene és mellette? Én ezt teszem, ha döntésképtelen vagyok.

Gyanítom, hogy az eredmény: mehet lenne. Féltjük Őket, de engedni is kell, élnie kell, tapasztalni. Ha bíztok benne és a barátaiban, akkor ezek szerint "csak" a féltés van, azt pedig le kell gyűrni. Gondolj arra, hogy de jó, hogy ilyen rendes lány. Más fogja magát és elmegy...

Mi is elengedtük már egyszer Pestre szórakozni, az egy esti program volt, hajnalban jött haza. Izgalmas volt, mit mondjak. De az sem lenne jobb, ha megunná a szigort, és lelépne.

A másik "17-es" anyuka

2011. aug. 13. 22:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Az előttem írónak igaza van.

Elbizonytalanodtam, lehet, hogy mégsem engedném?

Jajjj... de nehéz

2011. aug. 13. 22:49
 13/19 ava87 ***** válasza:
Szerintem mi engednénk. De hát nincs 17 éves lányunk :) Viszont mindketten éltünk Pesten (igaz, én csak egy rövid ideig), és ha egy talpraesett gyerekről van szó, ráadásul nem is egyedül megy, akkor azért nagy valószínűséggel nem lesz veszélyben. Én a magam részéről mondjuk inkább vele mennék, mivel odáig vagyok a tüzijátékért :)
2011. aug. 13. 23:29
 14/19 A kérdező kommentje:
Pest éjszakai valója ellen tényleg sok tény szól, néha nem is gondolná az ember, hogy mi folyik ott.De viszont ott a másik oldal is, hogy nem egyedül menne, és megbízható.És a másik '17es' anyukának igaza van, a mérleg tényleg a 'mehet' felé húz. :)
2011. aug. 13. 23:55
 15/19 anonim ***** válasza:
De hát nem is éjszakai buliba készül! lehet hogy én értek félre valamit,de szerintem teljesen kulturált-jó a programterv-vidámpark,vár,tüzijáték. Tüzijátéknak ha vége mi lenne,jönnének rögtön haza? Mert ha igen én elengedném.
2011. aug. 14. 12:35
 16/19 ava87 ***** válasza:

Én is erre gondoltam, amire az utolsó. Hogy nem diszkózni megy, a tüzijáték inkább családos program, sokan kisgyerekkel mennek.

Nézd, én 18 évesen egyedül éltem Pesten, ott dolgoztam, és a hét öt napján (köztük gyakran hétvégén is) egyedül jártam haza éjszaka, gyalog. Hajnali kettőig/háromig dolgoztam, negyed óra sétára laktam, egy állítólag nem olyan jó környéken. De a világon semmi bajom nem lett soha. Tudom, lehetett volna. De nem lett. Ehhez képest egyetlen pesti este, ráadásul nem valami elhagyatott helyen, hanem emberekkel körülvéve, barátok társaságában, azért nem hangzik túl veszélyesnek. Budapest sem a pokol legmélyebb bugyra, inkább csak azt mondanám, hogy ott tényleg MINDEN megtörténhet, de sok múlik azon, hogy az ember hol van, kikkel van, mikor van ott, és mennyire van észnél.

Én akkor már inkább a zsebesektől félnék, tömegben inkább azokkal van a baj, de ha az ember előrelátó, akkor az ilyen gondokat is ki tudja küszöbölni.

2011. aug. 14. 14:26
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia! Elengedted?

A "17-es" anyuka :)

2011. aug. 20. 21:19
 18/19 A kérdező kommentje:
Megnéztük jobban a közlekedési lehetőségeket és nem volt olyan járat ami jó lett volna.Sajnos hazafelé nem jött este a tüzijáték után.Úgy elengedtük volna, hogy reggel felmegy valami délutánival hazajön, de az meg neki nem felelt meg, mivel 'nappal nincs tüzijáték'..ő döntött így végülis, hogy inkább a közelben keresnek szórakozási lehetőséget.És azért így mi is nyugodtabbak voltunk.
2011. aug. 21. 12:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Én titokban örülök, ha ilyen akadályok vannak :-)
2011. aug. 23. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!