Szülők! Ti elengednétek a lányotok?
Van egy 17 éves lányom.Most kezdett el bulikba járni, ide oda el járogatni.Most azzal állt elő, hogy augusztus 20-án fel szeretne menni Pestre, barátaival szórakozni.Megbízok benne, eddig semmi gond nem volt a viselkedésével.A baráti köre is teljesen normális, ismerem őket, nem vinnék bele semmi 'rosszba'.
Szerintetek elengedjem vagy sem? Teljesen tehetetlen vagyok e kérdéssel kapcsolatban.Azt még tudni kell, hogy elég messze élünk Pesttől (Nagyatádon).
Megkérdeztem a férjemet, hogy mi elengednénk-e a lányunkat (szintén 17, és szintén viszonylag messze vagyunk), nem tudjuk, de valószínűbb, hogy nem mernénk.
Itt a városunkban jár szórakozni, tudom, hogy itt is érheti baj, de Pest annyira más, egy vidéki kislánynak, aki csak most kezdett el élni... Laktam ott, tudom miről beszélek.
Szóval nem tudom. Talán.
Egyébként mi a konkrét cél? -nálunk ezen múlna a dolog.
Második vagyok: oké, elengednénk :) De nagyon a lelkére kötnénk, hogy a tűzijátékot ne tömeg közepéről nézzék....
És a szokásos vigyázz magadra, maradjatok együtt, stb. :)
Majd írd meg légyszi, hogy mehet-e.
/ha előáll hasonló ötlettel a lányunk, akkor tudni fogom, hogy itt olvasta :D/
Háááááááát! Én is voltam 17, én félteném a lányomat. Amiket mi megcsináltunk. Most 37 vagyok. Bár a szüleim eléggé fogtak (volna) és érettségi után mentünk inkább messzebbre és több napra el, azon a nyáron, aztán bepasiztam a nyár végére, több évre lekötöttem magamat és nem voltak ilyen nagy bulizások.
Te ismered, ha megbízol benne, végül már mobillal egyszerűbb elérni a gyereket is és a szülőt is, ha valamelyiknek gondja, baja támad.
Persze ilyen 'óvintézkedésekkel' mi is ellátjuk majd.De ezt még át kell beszélnünk.Nagyon féltjük, ő az egyetlen gyermekünk. :) Nem szeretnénk korlátozni, de nem is szívesen engedjük el.Mi is jobban örülnénk ha a környéken talált volna valami programot magának.
Nem szerettem volna ötletekkel ellátni a hasonló korú gyerekeket, mint a lányom, csak a férjemmel nem tudtunk hirtelenjében mit gondolni, ezért kérdeztelek benneteket :)
Csak vicceltem, a mi lányunk szerintem helyben bulizik majd a barátaival 20-án, és pénze sem lenne most egy pesti kiruccanásra :)
Bizony, nem könnyű, mi is így vagyunk: vigyázni szeretnénk a lányunkra, biztonságban tudni, de mégis engedni.
Még mi sem tudjuk, mi lenne a legjobb döntés.Nagyon szeretne menni, mondtuk neki, hogy ne élje bele magát, mert ez nemcsak az ő részéről, de a mi részünkről is hatalmas felelősség.
A lány dolgozgatott nyáron, összegyúlt a pénze erre az útra, persze támogatnánk is némi költőpénzzel, de csak az ésszerűség határain belül :D
olyan nehéz a döntés :)
Az a baj,hogy Pestre.
Én éltem ott,és most sem lakom messze, gyakran bemegyek,de őszintén mondom, félelmetes.
Tudom,nem lehet bezárva tartani a gyereket, és már nagylány,de azért a pesi éjszakai/esti életet nem lehet semmivel összehasonlítani.
A múltkor a férjemmel bekutottunk végre kettesben egy elég forgalmas részre a belvárosban, és egyszer kétszer olyan utcába vitt a lábunk,ahol nem voltak olyan sokan,hát őszintén mondom én féltem.
Ráadásul, kb fél éve történt,hoyg egy ismerősünk húszéves egyetemista fiát este összeverték és kirabolták - csak egy ócska mobl volt nála meg egy ezres,azt elvették,és teljesen összeverték.
Szóval még nappal az hagyján,de onnantól hoyg sötét van, szerintem félelmetes ami Pesten zajlik.
Ráadásul a tüzijátéknál akkora irdatlan tömeg van, az gondolom egyértelmű,hoyg tele zsebtolvajokkal,de sajnos amint vége ez a tömeg megindul hazafelé.
Aztán utána ha jól értem mennének is haza- na hát a pályaudvarok környéke az meg aztán kész életveszély.
Szóval.
Alapvetően nem lebeszélni akarlak titeket erről, csak elmondani,hogy összehasonlíthatatlan,hoyg mi folyik Psten azzal ami a vidéki városokban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!