Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekülésben utazhat elől a...

Gyerekülésben utazhat elől a gyerek?

Figyelt kérdés
Holnap utaznánk 5-en, de hátul a két gyerekülés közé már nagyon-nagyon szűkösen fér el egy felnőtt ember. Nem tudom, hogy elől szabad -e bekötni a gyerekülést. Légzsák nincs, a gyerkőc 4 éves.
2011. aug. 12. 22:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%

08:51-es vagyok

Én is ezt olvastam, kérdeztem is a férjemet, ő ezt mondta amit leírtam.

De amúgy mi van akkor, ha valakinek, csak 3 személyes kisbusza van és nem személyautó? Nem viheti a gyerekét sehová a kocsival?

Persze a lányunk is legtöbbet hátul utazik, de ha úgy adódik akkor előre is beköti.

2011. aug. 13. 09:40
 12/13 anonim ***** válasza:
62%

[link]

Itt fehéren-feketén leírják, hogy:

"A gyermekülés rögzítésére alkalmas gépkocsikban 3 év alatti gyerekek első és hátsó ülésen is kizárólag autósülésben utazhatnak (tehergépjárművekben is). Első ülésre csak akkor rögzíthetjük az autósülést - MINDEN ESETBEN A MENETIRÁNNYAL ELLENTÉTES IRÁNYBAN-, ha az üléshez nincs felszerelt légzsák, vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták (kikapcsolták)."

Elég egyértelmű, nem?

Ez az oldal is részletesen foglalkozik a témával:

[link]

"a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 ÉVNÉL FIATALABB GYERMEK NEM SZÁLLÍTHATÓ, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);

2011. aug. 13. 12:53
 13/13 anonim ***** válasza:
62%

Egy olyan országban, ahol 80%-os a funkcionális analfabéták száma, tehát akik olvasni tudnak, de szöveget értelmezni nem, nem meglepő a válaszok többsége az lesz, persze.

De a KRESZ egyértelmű, NEM. Csak menetiránynak háttal lehet bekötni. Bárhonnan nézed is a szabályozást, első ülésen nem utazhat 4 éves gyerek.

A párom mesélte, az ő rendőr barátja, holt részegen ment haza Fehérvárról Budapestre egy buli után, legyintve, aztán ki büntetné őt meg? Akkor már lehet részegen vezetni?

Az hogy egy rendőr mit csinál nem éppen kompetens, mert egy még nem láttam olyat aki minimálisan is de betartotta volna a KRESZ előírásait, legyen az elsőbbségadásról, indexelésről, ittas vezetésről szóló szabály, miért pont ezt tartaná be. Másrészt nem állítják meg a kollegák, ha meg igen, nem büntetik meg.

Én nem mennék egy rendőr után. Hiszen országunkban ők a különbek kategória.

2011. aug. 13. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!