Gyerekülésben utazhat elől a gyerek?
7,26 7,27 vagyok
Az előző bejegyzés alapján nem lehet a gyerekülést előre kötni, csak a hordozót.
Hát nem tudom, én már sokszor láttam elöl gyerekülést...
Talán tényleg fel kéne hívni egy kresz-oktatót.
A férjem rendőr, csak tudja mi a szabály, van hogy a lányunkat előre rakja, ha együtt mennek valahová.
Őt már nem lehet menetiránynak háttal bekötni, csak megegyezően. Ha kisteherautóban utazik a gyerek ahol 3 üléssor van, akkor nem viheti a szülő, mert nem lehet előre bekötni?
Legyen 3 pontos biztonsági öv, amivel be lehet kötni a gyerekülést, meg gyerekülésben legyen, azt mondja a férjem ők ezt nézik és, hogy ne legyen légzsák vagy ki legyen kapcsolva, ha oda van bekötve.
Pont ebben a témában itt a gyakorin a nemrég kialakult nagy viták miatt én egy igazságügyi közlekedési szakértőt kérdeztem meg, mivel több anyuka nem hitte el, hogy mit írtam, amit már többen is itt (párom rendőr, és egy ismerősünk oktató), illetve több oldalt is linkeltem, ahol értelmezik a szabályokat:
Előre CSAK ÉS KIZÁRÓLAG HÁTTAL lehet bekötni gyerekülést (0-18-asok, 0-25-ösek ilyenek, hogy menetiránynak háttal is beköthetők), vagy hordozót, azt is csak akkor, ha nincs légzsák vagy kikapcsolható. Előre nézve nem biztonságos!!! Egyébként nem véletlenül hívják anyósülésnek: a legveszélyesebb hely az autóban, ezt mutatja a legtöbb baleseti (és sajnos halálozási) statisztika is. És azért is szükséges háttal bekötni elöl - ha már előre kötöd be -, mert az ülés/bébihordó háttámlája, kialakítása sokkal jobban védi a gyermeket egy esetleges ütközés során.
Én úgy gondolom egyébként, hogy egy 4 évesnek már nem találsz olyan ülést, amit menetiránynak háttal be tudnál kötni és biztonságos is lenne neki - ugyebár ő már valószínűleg annyira magas, hogy a lába nem fér el a gyerekülésben, fel kellene tennie az autó ülésének háttámlájára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!